אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר לקריאה שלישית: עובדים לא ישלמו מס על משיכה מאוחרת של כספי פיצויים צילום: shutterstock

אושר לקריאה שלישית: עובדים לא ישלמו מס על משיכה מאוחרת של כספי פיצויים

קרן הפיצויים של העובדים תהיה נזילה בכל עת לאלה שפרשו, והם יוכל למשוך ממנה כספים בניכוי מס רווחי הון בלבד. העובד יוכל לבחור שלא למשוך את הכספים ולקבל החל מגיל 60 קצבה חודשית הפטורה מתשלום מס הכנסה

30.04.2012, 15:43 | שהם לוי
בשורה חשובה לציבור החוסכים לפנסיה בישראל: ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום (ב') לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של יו"ר הוועדה ח"כ כץ אשר מוזגה עם הצעת חוק ממשלתית, לפיה ישונו תחשיבי מס ההכנסה בקרנות הפנסיה וכספי הפיצויים המשולמים לעובד עם עזיבתו את מקום העבודה.

על פי תיקון 3 שנכנס לתוקף לפני מספר שנים, עובד שהשאיר את כספי הפיצויים בקרן הפנסיה ולא משך אותם, יצר מצב בו קרן הפנסיה סיווגה אותם כהפקדה פנסיונית החייבת במס משיכה.

כיום מחויב העובד למשוך את כספי הפיצויים תוך 90 יום על מנת שלא לשלם עליהם כל מס. אם לא יעשה כן, יחויב בגינם במס של לפחות 35%. מעבר לכך, עובד יכול היה למשוך את כספי הפיצויים לאחר שעזב את מקום עבודתו רק אם הודיע למעבידו בתוך עד 90 יום, אם הגיש העובד את הבקשה מאוחר יותר, המועד הבא למשיכת כספי הפיצויים מאותו מעביד היה בהגיעו לגיל 60.

בהתאם לתיקון קרן הפיצויים תהיה נזילה בכל עת לעובד שפרש, והוא יוכל למשוך ממנה כספים בניכוי מס רווחי הון בלבד. העובד יוכל לבחור שלא למשוך את הכספים ולקבל החל מגיל 60 קצבה חודשית הפטורה מתשלום מס הכנסה.

למרות כוונות משרד האוצר ולדרישתו של יו"ר הוועדה ח"כ כץ, מענק הפרישה של אנשי כוחות הביטחון, העומד כיום על כמאה אלף שקלים, יישאר פטור ממס גם לצורכי פנסיה או פיצויים.

בניגוד להצעת נציגי משרד האוצר, לפיה הפקדות של עובד לפנסיה העולות על 4 פעמים השכר הממוצע יהיו פטורות ממס, התקבלה דרישתו של ח"כ כץ, לפיה הפטור ממס יינתן כבר החל מפעם אחת השכר הממוצע במשק.

הגדלת שיעור הקצבה המזכה בפטור ממס

כיום, ניתן פטור ממס על 35% מסך הקצבה המזכה לפטור. הקצבה נקבעת מדי שנה ונכון לשנת 2012 עומדת על 8,190 שקל.

על פי הצעת החוק, בשנים 2012-2015 יעלה שיעור הפטור ל-43.5%, בשנים 2019-2016 ל-49%, ובשנת 2020-2024 ל-52%, ומשנת 2024 ואילך ל-67%.

יו"ר הוועדה ח"כ חיים כץ אמר בדיון: "זו לא עוד הצעת חוק, אלא תיקון עיוות של ממש; אלה שעזבו את מקום עבודתם נאלצו עד כה למהר ולמשוך את כספי הפיצויים כדי לא לשלם מס, בזבזו אותם או התפתו להשקעות כושלות בשוק ההון. כעת ניתנת להם זכות הבחירה בכל רגע נתון. בנוסף, הצלחנו לבטל את רוע הגזירה כלפי אנשי כוחות הביטחון. נעשה כל מאמץ להביא את הצעת החוק לאישור מליאת הכנסת בימים הקרובים, מחשש פן תתפזר הכנסת בזמן הקרוב".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תשובה ליוסי #2 וארז #5
בקרן הפיצויים שלך נצבר סכום חודשי, לא משנה אם זה גמל, פנסיה או ביטוח מנהלים. כאשר המעסיק מפטר אותך הוא בודק כמה כסף נצבר בקופה ומשלים את ההפרש - משמעותי בעיקר בשנים של הפסדים בשוק ההון או לעובד שקיבל העלאת שכר משמעותית. ישנם עובדים שחתומים על הסכם לפי סעיף 14 - הפיצויים מגיעים להם גם אם הם מתפטרים אבל הם לא מקבלים השלמה מהמעסיק - מה שיש בקופה הוא הפיצויים שלהם. שימו לב כי סעיף 14 מותנה בהפרשה מוגדלת של המעסיק אחרת הוא פשוט לא בתוקף! וכמובן, מעסיקים נורמליים כאשר עובד מתפטר תוך שמירה על יחסים תקינים הם נותנים לו מכתב שחרור לחלק הפיצויים הצבור בקופה ולא מושכים את הסכום.
אחד שיודע , קצת  |  30.04.12
לכל התגובות