אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון - צו הקפאת הליכים לקיקה עד יום ראשון הקרוב צילום: אוראל כהן

פרסום ראשון - צו הקפאת הליכים לקיקה עד יום ראשון הקרוב

שופט בית המשפט המחוזי בפתח-תקווה אילן שילה הוציא את הצו עד יום ראשון ב-8:00 נבוקר, אז יתקיים דיון מאוחד בכל הבקשות. חובות החברה מסתכמים בכ-175 מיליון שקל. בנק לאומי מוכן לממן 600 אלף שקל לצורך תשלום השכר לעובדים בגין חודש אפריל. לדברי הבנק, לא תהיה הקפאת הליכים לסלומון בטיטו, שערב אישית לחובות

10.05.2012, 21:48 | מארק שון

שופט בית המשפט המחוזי בפתח-תקווה אילן שילה הוציא הערב צו הקפאה לחברת קיקה עד יום א' הקרוב, וקבע כי כל הבקשות - ההקפאה והפירוק של חלק העובדים - ידונו ביום א' הקרוב בשעה 8 בבוקר.

לאחר 24 שעות של שמועות, שערים סגורים בפני העובדים וידיעות לגבי מצב החברה הגישה הערב חברת קיקה ישראל בקשה להקפאת הליכים נגדה למשך 60 יום. הבקשה הוגשה לבית המשפט המחוזי בפתח-תקווה ומשמעותה בקשה של החברה להגנה מפני הנושים של החברה, כאשר הבנקים הפועלים ולאומי הביעו הסכמה עקרונית למהלך.

בד בבד, עשרות מעובדי חנות הרהיטים "קיקה" הפגינו ברחבת החנות בנתניה במחאה על החלטת ההנהלה לעצור את פעילות החברה בשל הקפאת מסגרת האשראי על ידי הבנקים. העובדים צועקו "לחם עבודה" ומניפים שלטים.  

לאומי מציב תנאים

במקביל לבקשת החברה להקפאת הליכים הגישו 70 מעובדי החברה בקשה לפרקה ולמנות את עורך הדין רמי קוגן למפרק החברה.

בנק לאומי מוכן לממן 600 אלף שקל במהלך ההקפאה לצורך תשלום השכר לעובדים בגין חודש אפריל, זאת במסגרת הקפאת ההליכים, אך מציב מספר תנאים, ביניהם כי העובדים יחתמו על מכתבי הסבת זכויות של הביטוח הלאומי (סכומים המגיעים להם במקרה של פירוק) וכי בנק הפועלים ובעלי המניות יעמידו גם כן מימון של 600 אלף שקל כל אחד לצורך תשלום לעובדים. סך הכל מוכן הבנק לממן 750 אלף שקל להקפאה במידה ובעלי המניות והפועלים יעניקו סכומים זהים. בתוך כך בנק הפועלים הודיע כי הוא מוכן לממן את ההקפאה בגובה 1.35 מיליון שקל.

בנק הפועלים הסכים כבר בשעות הבוקר למימון ההקפאה בגובה 1.35 מיליון שקל, ולמעשה החברה המתינה עם הגשת הבקשה להסכמה של בנק לאומי. ההסכמה של לאומי ניתנה רק בסמוך לשעות אחר הצהריים, אז הוגשה הבקשה. בנוסף למימון של הבנקים הודיעה חברת אשטרום במסגרת הבקשה לבית המשפט כי היא אף היא מוכנה להעמיד מימון של כ-750 אלף שקל, מתוכם כ-600 אלף שקל לצורך תשלום המשכורות לעובדים.

אחד מנספחי הבקשה כוללים את המכתבים שנשלחו על ידי הבנקים שמסבירים את התנאים לתמיכה בבקשה. הסייגים של בנק הפועלים, כפי שעולה ממכתב שנשלח על ידי עורך הדין ארז חבר מוקדם יותר היום, הם כי לא תהיה הקפאת הליכים בעד סלומון בטיטו, שערב אישית לחובות לבנק. במכתב ששלח בנק לאומי נכתב, כי ההסכמה מותנת בכך שהחובות ימשיכו לשאת עמלות וריבית וכי הבנק מתנגד להפעלה גרעונית של החברה בתקופת ההקפאה.

"מצוקה תזרימית קשה"

 

החברה ניהלה לאחרונה מגעים עם גורמים שונים אשר התעניינו בביצוע השקעה בחברה, בראשה עם חברת K-Franchise האוסטרית אשר ממנה רכשה החברה את הזכיון, אולם נציגי מעבירת הזכיון הודיעו לפני שבוע כי אין בכוונתם להשקיע בחברה. בנוסף, החל מתחילת חודש מאי 2.3 מיליון שקל שהועבר על ידי חברות האשראי לחשבונות הבנק של החברה בבנק לאומי חולט על ידי הבנק לכיסוי חובות, ו-1.2 מיליון חולט על ידי הפועלים. "מצוקתה התזרימית של החברה אינה מאפשרת לה לבצע כל תשלום, מגדול ועד קטן, והחברה צפויה למצוא עצמה בימים הקרובים מבפני "מבול" של תביעות".

משרד עורכי הדין פירון הגיש את הבקשה והחברה מבקשת למנות את הכלכלן אלון כהן ועורכי הדין רון בר-ניר, חדוה כהן-הרמתי ושי בר-ניר לנאמנים במסגרת ההקפאה.

סך כל החובות של החברה לנושים מובטחים עומד על סך של כ-70 מיליון שקל, מתוכם 27.2 מיליון שקל לבנק לאומי, 42.7 לבנק הפועלים, והתחייבות של 1.8 מיליון שקל לעובדים החברה. בנוסף לאותם 70 מיליון החברה חייבת לנושים בלתי מובטחים כ-105 מיליון שקל, מתוכם 30 מיליון לספקים, 4 מיליון ללקוחות ו-72 מיליון לבעלי מניות.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הבעיה של הבנקים היא בטיטו ולא אטשרום. מאיפה בטיטו יביא עוד כסף?
נכון שהתוצאות שקיקה רעות, אך אם הכל היה תלוי באשטרום, הבנקים היו חוששים פחות. הבעיה העיקרית של הבנקים היא השותף המפוקפק, בטיטו. הוא מחזיק בחלק הארי של קיקה, חוזקו והונו לא ידועים, ממנו הבנקים חוששים. לא בטוח שאשטרום רוצה לדלל את בטיטו ולעמוד כחשופה בחזית, כיוון שבמצב הקיים יהיה קושי רב לשקם את קיקה תדמיתית. לא חוכמה לדלל שותף בעסק גוסס.... משה גאון לא סתם אמר אז שהתוכנית העסקית הזויה, לאחר שהוצע לו להיות שותף.... אני לא רואה איך קיקה משתקמת שתדמיתית וכלכלית.
ניתוח אובייקטיבי  |  11.05.12
2.
ככה זה מתחיל
ואני אסביר: חשבו שיוכלו להקים כאן חנות רהיטים במחירים קצת (או הרבה) יותר גבוהים מאיקאה, בהנחה שיש כאן אוכלוסייה שיכולה להרשות לעצמה לקנות שם. הסתבר שאין אוכלוסייה כזו, ואם היתה, היא --היתה--, בלשון עבר, שכבוצע חקר השוק עבור קיקה (לפני 5-6 שנים?). כי היום, כנראה, אותם אנשים נאנקים תחת נטל המיסים ועלות המחייה שקפצה ב 30 אחוז ברגע שהריבית ירדה ל כ 2 אחוז. מה שגורם לכך שכמה עשרות (מאות?) אנשים איבדו את מקור פרנסתם, וגם הם הפכו לכאלו שלא יוכלו לקנות ולגלגל כספים. כך גם מה שקורה עם "האלו" - חברת התתקשורת הבינ"ל והסלולאר, שכרגע נמצאת בבעייה. מה כל זה אומר ? שאותם אנשים שיצאו מה"משחק" ולא יכולים לקנות (כי פוטרו, ואין להם הכנסה), יפסיקו לקנות במקומות אחרים, ויגרמו גם למקומות אחרים לאבד הכנסות, לפטר אנשים, שיצאו גם הם מהמשחק, וכך הלאה. חוץ מזה - עד תחילת שנה הבאה, מסתיימים חוזי ליסינג של כל אלו שלקחו רכב ב 2009, לפי שיטת המיסוי הקודמת, ואני מכיר לפחות 4 אנשים שכבר וויתרו, או שיוותרו על רכב הליסינג עם סיום החוזה הנוכחי. מה זה אומר ? שהעבודה של חברות הליסינג תרד, וגם ההכנסות, וגם הן יפטרו אנשים (בגלל שאין יותר צורך, וכי ירדו ההכנסות) - מה שיתרום לתוספת למובטלים (כן, כן, הממשלה, שחשבה "למצוץ" עוד כסף ממעמד הביניים העובד, ע"י מיסוי מטורף של רכב חברה, תביא בעצמה לעליית האבטלה)
11.05.12