אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך לבקש העלאה בשכר - ולקבל אותה צילום: עטא עיווסאת

איך לבקש העלאה בשכר - ולקבל אותה

כולנו רוצים להביא עוד קצת כסף הביתה - אך רובנו מפחדים לבקש זאת מהבוס. קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם לצלוח בשלום את המשימה

20.05.2012, 22:40 | סוכנויות הידיעות

רוב האנשים מתקשים לבקש העלאת שכר - כולנו מודעים לכך שהניסיון לבקש כסף נוסף במקום העבודה הוא אחד הדברים המלחיצים ביותר במהלך הקריירה. אך הבקשה הזו לא חייבת להיות נושא מורכב כל כך עבורנו.

אתר יאהו פנה ליועצת הקריירה טורי ג'ונסון כדי לקבל עצות כיצד להקל את המצב. ג'ונסון היא יועצת הבית של התוכנית  "בוקר טוב אמריקה" והמייסדת והמנכ"לית של Women for Hire, ארגון ראשון מסוגו במדינה שמסייע לנשים בעבודה.

מרבית האנשים סבורים כי אם יעבדו קשה ויתמידו בכך, בסופו של דבר מישהו יבחין בהם, "יטפח להם על השכם" ויציע העלאה בשכר, אך חשיבה זו מוטעית לחלוטין. ישנן כמה דרכים שיסייעו להשיג תוספת לשכר. 

1. הצדיקו את תוספת השכר. בעבר זכו אנשים להעלאות אם נשארו בחברה במשך כמה שנים, אך כיום, כשמצב הכלכלה העולמית מקרטע, זוכים עובדים לתוספות רק אם הם מוכיחים שהם מספקים שווי נוסף לחברה.

תוכיחו לבוס שאתם תורמים לחברה ושהעלאה בשכר משתלמת לו. ג'ונסון אומרת שכדאי לשאול את עצמכם מהו השווי האמיתי שלכם, ואם הוא תואם את המשכורת הנוכחית. התמקדו בהעלאת השווי שלכם לפני שאתם מבקשים העלאה.

הדגישו את תרומתכם, צילום: shutterstock הדגישו את תרומתכם | צילום: shutterstock הדגישו את תרומתכם, צילום: shutterstock

2. הפכו "לא" ל"כן". בהחלט כואב לשמוע "לא" אימתני, אך אל תתנו לתשובה הזו לייאש אתכם. גלו מדוע הבוס דחה את הבקשה, ושאלו אותו "מה אני יכול לעשות כדי להפוך את השלילה לחיוב?" טורי מציעה לא להתייאש מהדחייה, אלא להשתמש בה כדי לפתוח בדיאלוג על מנת לגלות באילו תחומים החברה מקווה לצמוח, וכיצד אתם יכולים לקחת חלק באסטרטגיות הצמיחה הללו. לפני שאתם יוצאים מהחדר ומתנחמים בגלידה, שאלו את המנהל אם ניתן לקבוע פגישה נוספת בשלב מאוחר יותר כדי לדון שוב בנושא. "'לא' הוא לא תמיד תשובה החלטית, לפעמים

הפירוש הוא לא עכשיו", אומרת ג'ונסון.

3. אל תיכנעו ללחץ ולפחד. לבקש העלאה אינה פעולה נעימה, אך אל תימנעו ממנה בשל כך - העושר הוא נחלת האמיצים. התכוננו היטב לפני שאתם מבקשים תוספת - חשבו על כל הסיבות שבזכותן מגיעה לכם העלאה ומה תרוויח מכך החברה. חשבו מראש על כל הסיבות שהבוס שלכם עשוי למנות כתירוצים לדחיית הבקשה, ובחנו האם הן לגיטימיות או האם אתם יכולים להתגבר עליהן. 

מומלץ לקבוע מראש מועד לפגישה ולא לדחות זאת. הזכירו לעצמכם שבעוד שאתם מקווים שהבוס יסכים לבקשה, הפגישה עשויה להיות רק הצעד הראשון בדרך ארוכה עד לקבלת האישור המיוחל.

אל תיכנעו ללחץ, צילום: שאטרסטוק אל תיכנעו ללחץ | צילום: שאטרסטוק אל תיכנעו ללחץ, צילום: שאטרסטוק

4. התחברו ל"עובד מצטיין". עבד מוצלח ומוערך יכול לעזור למנף את הקשרים וההשפעה שלו כדי לעזור לכם לקבל את מבוקשכם. 

5. השקיעו מאמץ.  אם תזמו מהלכים ותפגינו ביטחון, תזכו בתמיכה. אנשים נמשכים לבעלי תשוקה שמקדמים עצמם. השקיעו יותר ותעלו את הרמה שלכם כדי להיות ראויים להעלאה בשכר.

תגיות

15 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
כל ההמלצות הללו שוות ל....
ההמלצות הללו אולי מתאימות לארה"ב. בארץ התשובה היחידה שאתה מקבל היא "לא", ואחרי כן מגיעה סיבה המאוד נפוצה - "המצב קשה, והחלטנו לא להעלות בשכר לכולם ולהימנע מפיטורים". בולשיט - הקודקודים יושבים להם במגדל השן, מלקקים את הדבש ומצ'פרים את אלו שמללקים להם בתחת. מדינת זוועה.
שפחה חרופה  |  21.05.12
11.
אחרי שנים של השקעה ועבודה קשה גיליתי
שהרבה עובדים אחרים, חדשים יותר, כאלה שעובדים הרבה פחות, או עובדות יפות יותר (קלישאה אבל נכונה), מקודמים רק ע"י קשר טוב עם הבוס (ליקוק בלעז), שתיית קפה משותפת, ניצול של עובדים אחרים. אלה הקישורים הדרושים לקידום. מי שמסוגל לכך- בבקשה. אני באופן אישי לא עשיתי זאת (וגם לא התקדמתי בהמהירות)
ממורמר , ירושלים  |  21.05.12
לכל התגובות