אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": דיסקונט, סלקום ופרטנר יעזבו את מדד MSCI ישראל צילום: סיון פרג'

בלעדי ל"כלכליסט": דיסקונט, סלקום ופרטנר יעזבו את מדד MSCI ישראל

שלוש המניות יעברו למדד MSCI Small Cap ואף אחת מהן לא תוחלף. התוצאה: קרנות השקעה זרות יקטינו השקעותיהן בשלוש המניות, מה שעלול ליצור לחץ על מחירהן בטווח הקצר

16.05.2012, 10:02 | שהם לוי

ב-31 במאי יעזבו דיסקונט, סלקום ופרטנר את מדד MSCI ישראל ויעברו למדד MSCI Small Cap, כך נודע ל"כלכליסט". התוצאה: קרנות השקעות זרות וקרנות סל ימכרו את החזקותיהן במניות הללו בשל המעבר למדד המניות הקטנות, מה שעלול להביא לתנודתיות במחירהן בימים הקרובים.

בניגוד לשינויים במדדי הבורסה בתל אביב, השינויים במדד MSCI לא מחייבים החלפה של מניות שיוצאות ממנו. בעדכון המדדים הנוכחי לא תוחלף אף אחת מהמניות שייצאו במניה אחרת, מה שיוצר לחץ מכירות של משקיעים זרים הבוקר.

המשקל של ישראל במדד MSCI ירד בשנה האחרונה בשל תשואות החסר שהפגין השוק המקומי מול שווקים מפותחים אחרים בעולם. במאי 2010 בעת המעבר של ישראל למדד השווקים המפותחים של MSCI למדד השווקים המתפתחים עמד משקלה של ישראל על 0.3%. נכון להיום המשקל נמוך משמעותית, מה שחייב את עדכון המניות הנכללות במדד.

MSCI-ישראל הוא מדד שכולל עשר מניות ישראליות בולטות ומעטה יכלול רק . השילוב שלו במדד MSCI העולמי חושף את השוק הישראלי למשקיעים זרים שאינם נוטים להשקיע בניירות ערך במדינות מתפתחות. בעיקר מדובר במה שקרוי "משקיעים מוסדיים" - קרנות פנסיה, למשל.

תזמון גרוע

עבור נוחי דנקנר שמחזיק בשליטה בסלקום ואילן בן דב שמחזיק בשליטה בפרטנר תזמון החלפת המדדים שמביא לצניחה במניות, הוא גרוע ביותר, מאחר ומגיע בזמן שתשואות האג"ח של חברות ההחזקה שבבבעלותם עולה כמעט מדי יום.

עבור שלושה אנשי עסקים, קריסת מניות התקשורת בשוק אתמול הגיעה בתזמון הגרוע ביותר. נוחי דנקנר, בעל השליטה בסלקום; אילן בן־דב, בעל השליטה בפרטנר; ושאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק ראו אתמול את מניות החברות שבבעלותם נחתכות בשיעורים של 4.5%–9.5% ואת שוויין המצרפי של החברות קטן בכ־1.3 מיליארד שקל ביממה אחת בלבד. הנפילות הללו מסמלות גם אובדן של מיליארדי שקלים בהשקעותיהם של השלושה, מאז רכשו את השליטה בחברות. עם זאת, נטל החובות על החברות של בן־דב הוא הכבד ביותר ביחס ליריביו.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
8- לא רוצים שיפשטו רגל. רוצים שישארו ללא לקוחות
הם יצטרכו לספק תשתית בתשלום לחברות הוירטואליות וכך יחיו כספקי שירותים זניחים. הם התנהלותם לאורך השנים הוכיחה שאינן ראויות ללקוחות. מרמה ועושק באים תמיד לסופם. מכירה של שירותים לא נדרשים רק בגלל שריציתי טלפון עם אפשרות למשחק או יומן משוכלל יותר זה ב- DNA של החברות הישנות. מכירה בזול זה ה- DNA של החברות החדשות. דברים כאלו לא משתנים כל כך מהר.
יובל  |  17.05.12
8.
משעשע לראות שכולם רוצים לראות בחברות הסלולר הגדולות כפושטות רגל
בלי החברות הגדולות, לא יהיה תחרות עם החברות החדשות ואז נתחיל מעגל מחדש של עליית מחירים. אז מי יפסיד מפשיטת רגל של חברות האלו? קודם כל הציבור! אנחנו! הרי בן דוב ודנקנר שמו את הכסף שלהם בצד והם יחיו טוב מאוד גם בלי החברות בבעלותן. אנחנו הציבור שמשקיע באג"חים, הפנסיות שלנו, הקרנות השתלמות שלנו. נתח יחסית שמנמן יושב בחברות האלו. אז במקום לאחל פשיטת רגל, בואו נאחל תחרות טובה ונבונה לכל השוק. בואו נקווה שחברות התקשורת הגדולות יעשו מהפכה ויכנסו לשוק הטלויזיה, כי הקרטל של יס והוט הוא הרבה יותר רציני. ויציעו חבילות תקשורת כולל אינטרנט, סלולרי, נייח, טלויזיה בסכום שפוי.
16.05.12
לכל התגובות