אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צו הקפאת הליכים זמני לחברת hallo; היקף חובותיה: 54 מיליון שקל צילום: ענר גרין

צו הקפאת הליכים זמני לחברת hallo; היקף חובותיה: 54 מיליון שקל

בית המשפט נענה לבקשת חברת מרדכי שכטר, בעלת השליטה בחברת הסלולר הווירטואלי, והוציא את הצו עד לדיון בבקשה ביום ב'

17.05.2012, 19:43 | מארק שון וגילעד נס

בית המשפט הוציא צו הקפאה זמני להיל"ת, בעלת מותג הסלולר hallo, עד לדיון בנושא ביום ב' הקרוב. הבקשה הוגשה לבית המשפט על ידי בעלת השליטה, חברת מרדכי שכטר. היקף החובות של החברה עומד על 54 מיליון שקל, כך עולה מהבקשה שהגיעה לידי "כלכליסט".

יורם שכטר, יו"ר היל"ת, המחזיק בעקיפין ב-50% מהחברה, טוען כי היא חייבת לו כ-12.5 מיליון שקל וכי הוא העניק ערבויות בגובה 17 מיליון שקל. מתוך סכום זה הוזרמו 3 מיליון שקל בחודשיים האחרונים. שכטר מוכן על פי הבקשה להעמיד סכום של 1.5 מיליון שקל במסגרת ההקפאה.

חשיפת "כלכליסט" "הבנתי שמשהו ב-hallo עלול להיות מסריח" בעקבות התלונה שהוגשה למשטרה נגד היל"ת, מפעילת מותג hallo, "כלכליסט" חושף עדות נוספת על התנהלותה התמוהה. כך מכר לכאורה איש הצללים שלה, דוד שטרנברג, שיחות במחירי הפסד. היל"ת: נפלנו קורבן עמיר קורץ וגילעד נס, 6 תגובותלכתבה המלאה

את הבקשה הגיש עורך הדין יואל פרייליך בשם חברת מרדכי שכטר, שמוחזקת על ידי חברת רובוטרום ועורך הדין ארנון גיצלטר. הדירקטורים הם מרדכי ויורם שכטר. חברת רובוטרום מוחזקת על ידי משפחת שכטר.

החובות כוללים כ-3 מיליון שקל לנושים בדין קדימה (עובדים ומסים), כ-23 מיליון שקל לנושים בלתי מובטחים, כ-18 מיליון הלוואות בעלים וכ-10 מיליון שקל חוב מותנה (במקרה של חילוט ערבות בנקאית שניתנה על ידי החברה למשרד התקשורת).

"החברה היא זו שתומכת כספית מזה מספר חודשים ובאופן בלעדי בפעילות", נכתב בבקשה מטעם מרדכי שכטר, "במידה שהחברה תפסיק את תמיכתה היא תקרוס באופן מיידי...נראה כי יתר בעלי המניות של החברה אדישים לגורלה, הרימו ידיים ואינם תומכים בה". מהבקשה עולה עוד כי כיום מועסקים בחברה באופן ישיר כ-40 עובדים, זאת לאחר צמצומים של כ-80 עובדים.

מהבקשה עולה עוד, כי עם עלייתה לאוויר ולצורך החדירה לשוק המקומי השקיעה החברה כ-7 מיליון שקל בשיווק, פרסום ובניית המותג "הלו 015", אך לבסוף נותרה עם התחייבויות לספקים וללקוחות בהיקף של כ-24 מיליון שקל.

 

תלונה למשטרה

הקפאת ההליכים נועדה לאפשר לאתר רוכש פוטנציאלי העשוי להפעיל את החברה, אך סביר להניח שלא יימצא כזה, ואם ימונה כונס לנכסיה הוא ינסה לממש את הציוד שבבעלותה ולהחזיר חלק מהחובות.

בינואר השנה הכריזה החברה על תחילת פעילותה כספקית שיחות בינלאומיות, והציעה מחירים זולים משמעותית מהחברות הקיימות. בהמשך רכשה את פעילות סלראן, המפעיל הסלולרי הוירטואלי של איתוראן, ואף הכריזה בסוף חודש מרץ כי תיכנס לשוק הסלולר תוך הצעה חסרת תקדים של שיחות, הודעות וגלישה ללא הגבלה תמורת 99 שקלים. עוד באותו יום התברר כי לחברה אין הסכמי אירוח בתוקף, ובהמשך אף נטען כי החברה לא שילמה את התמורה בגין רכישת סלראן במלואה ליחיאל בן שושן, שניהל את סלראן, ולאיתוראן עצמה. בן שושן אף הגיש תלונה במשטרה כנגד היל"ת בנושא.

בשבועות האחרונים התברר כי מי שהחברה הגדירה כיועץ ללא תפקיד רשמי, דודי שטרנברג, פעל למעשה מטעמה בהיבטים רבים של הפעילות. שטרנברג, שבעבר הורשע בעבירות של חדירה למחשבים, היה אחראי לרכישת סלראן ולקיום מו"מ עם ספקים ולקוחות. לאחרונה החליטה החברה למדר את שטרנברג מפעילות בה, ובין בעלי המניות, הכוללים את משפחת זבולוני (23%) ומשפחת פרנקל הבלגית (23%), התגלע סכסוך שבמסגרתו טענו האחרונים כי משפחת שכטר מעוניינת להשתלט על נכסי החברה.

יורם שכטר, צילום: ענר גרין יורם שכטר | צילום: ענר גרין יורם שכטר, צילום: ענר גרין

 

כישלונה של החברה להיכנס לשוק הסלולר הביא את בעלי המניות להחליט על פיטורי כ-80 מעובדיה בשני גלי פיטורים, ומרבית בכיריה, כולל המנכ"ל, פוטרו, בעת שהחברה ביקשה לבחון מחדש את נוכחותה בשוק התקשורת.

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", עוד טרם מהלך הפיטורים האחרון שקלו בעלי המניות לסגור את החברה, וכאמור היום הוגשה הבקשה להקפאת הליכים.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הזוי לגמרי
שכטר טוען כי יחיאל בן שושן אינו נושה של החברה כי לא עמד בתנאי החוזה... גם אם זה נכון, איך אפשר לבטל עיסקה ולהשאיר אצלך את התמורה. זה כאילו מישהו יקנה אוטו, יתלונן שהאוטו לא טוב, לא ישלם וישאיר את האוטו אצלו. אם שכטר רוצה לבטל את העסקה - שיחזיר לבן שושן את כל הציוד שלקח, שישלם לו על ההפסדים שגרם לו - אבל לא יכול להתנער מהחוב וגם להשאיר אצלו את הכול... מגוחך...
מנשה , תל אביב  |  22.05.12
2.
מעניין מי הם היועצים של שכטר?
יורם שכטר הוכיח בחודשים האחרונים שחוץ מקשרים פוליטים טובים ואבא עשיר אין בו הרבה תבונה ונסיו עסקי. רק לפני כמה שבועות הוא הילל את שותפיו וחבריו לבעלות על החברה, אחרי זה הוא טען שהוליכו אותו שולל והוא החליט לקחת את החברה לידיים, במקום לעשות הבראה חכמה הוא התחיל לפטר כל פעם קבוצות של אנשים שלא היו מקורבות אליו והנה היום הקפאת הליכים. אז למה הוא לא עשה את זה מלכתחילה?
רועי  |  17.05.12