הסטארט-אפ החדש של מייסד פסעבה: הסוף למטען החשמלי
ויקטור וייסלב, שכבר ייסד חברה שנמכרה ביותר מ-300 מיליון דולר, מקים סטארט-אפ חדש לטעינה של מכשירים ניידים דרך האוויר. איך זה יעבוד?
היזם הסדרתי ויקטור וסלייב מנהל סטארט-אפ חדש המפתח טכנולוגיה מהפכנית לטעינה אלחוטית של מכשירים ניידים, באמצעות העברת אנרגיה דרך האוויר. וסלייב היה ממייסדי פסעבה שנמכרה ל-PMC בשנת 2006 תמורת 305 מיליון דולר.
Wi-Charge פיתחה מנגנון שנועד לאפשר לראשונה להעביר חשמל למוצרי צריכה באופן אלחוטי דרך האוויר. המערכת שלה כוללת "משדר" חשמל, שתלוי על נקודה גבוהה בחדר ומחובר לשקע חשמלי. המשדר מפיק קרן אינפרה-אדומה מרוכזת הפוגעת בקולטן פוטו-וולטאי המצוי על גבי מכשיר נייד, כגון רמקול אלחוטי ביתי או טלפון סלולרי. הקולטן ממיר את אנרגיית האור לאנרגיה חשמלית.
הקרן מכוונת עצמה ישירות אל הקולטן במכשיר הנייד באמצעות חיישן מיוחד, וכל עצם שיחצוץ בין המשדר למכשיר יפסיק את הטעינה האלחוטית. זו הסיבה גם שהטכנולוגיה איננה מסוכנת לשוהים בחדר: הקרן האינפרה-אדומה אינה מזיקה לגוף האדם כאשר היא באה עמו במגע, ומפסיקה לשדר ברגע שהוא נוצר. כמו כן היא אינה מייצרת קרינה החשודה כמסוכנת.
את Wi-Charge, הקים המדען אורטל אלפרט, ו-וסלייב הצטרף אליו תחילה כמשקיע ולאחר מכן הפך למנכ"ל. בהמשך הצטרפו להשקעה בחברה קרנות ההון סיכון לייטספיד, NVP ו-Terra, שהשקיעו בחברה 3 מיליון דולר בסך הכל. החברה ממוקמת ברחובות ומעסיקה שמונה עובדים.
Wi-Charge נכנסת לנישה שבה פעילה חברת פאוורמט הישראלית. אלא שפאוורמט דורשת מגע פיזי בין הטלפון לבין משטח טעינה אלחוטי, ואילו ב Wi-Charge מאפשרים טעינה אלחוטית דרך האוויר במרחק של עד 10 מטרים, ולמספר מכשירים כמעט בלתי מוגבל בו זמנית.
עם זאת, פאוורמט השיקה את המוצר שלה כבר לפני שלוש שנים ומכניסה כיום קרוב ל-200 מיליון דולר בשנה, בזכות שיתופי פעולה עם מותגי ענק כגון דורסל וג'נרל מוטורס. Wi-Charge בנתה עד כה אבטיפוס בלבד. היא מכוונת את מוצריה לשוק הביתי ובעיקר להפעלת טלפונים סלולרים, טאבלטים, מערכות לקולנוע ביתי, רמקולים, חיישנים, מצלמות ואפילו צעצועים.
18 תגובות לכתיבת תגובה