אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל משרד התקשורת: שוקלים לבטל את דמי הקישוריות ב-2014 צילום: אוראל כהן

מנכ"ל משרד התקשורת: שוקלים לבטל את דמי הקישוריות ב-2014

"כל אדם מפוטר הוא סיפור כואב, אך חלק גדול מהעובדים עסק בהסברים לגבי החוזים המסובכים שנחתמו מול הלקוח, ועלו ללקוחות הרבה כסף", אמר עדן בר טל בדיון בוועדת הכלכלה

30.05.2012, 10:23 | גילעד נס

במשרד התקשורת מתנהלים בעת האחרונה דיונים ראשוניים באשר לתעריפי הקישוריות שיחולו בשווקי התקשורת לאחר שנת 2014. כזכור, דמי הקישוריות הסלולריים מופחתים מדי שנה, החל מ-2011, וסוף מתווה ההפחתה נקבע ל-2014. בשוק הנייח לא עודכנו דמי הקישוריות כבר קרוב לעשור. מנכ"ל משרד התקשורת, עדן בר טל, אמר הבוקר (ד') כי במשרד בוחנים האם לבטל לחלוטין את דמי הקישוריות ב-2014, כיוון שעלויות העברת התקשורת ברשתות הולכות ויורדות, ומבנה הרשתות כבר מאפשר להתייחס לרשתות ניידות ונייחות באופן דומה.

בר טל דיבר הבוקר בדיון שנערך בוועדת הכלכלה, בראשות היו"ר כרמל שאמה הכהן, ועסק בתהפוכות שעוברות על שוק הסלולר. בהתייחס לפיטורי העובדים בחברות התקשורת הוותיקות, ובצפי להמשך הפיטורים, אמר בר טל כי "כל אדם מפוטר הוא סיפור כואב, אבל חלק גדול מהמועסקים בחברות הוותיקות שימשו כמעין חגורת ביטחון מול הלקוח כדי לדון בתוכן החוזה שהוא חתם מול החברה, והתלונות שהצטברו ונידונו גם בוועדת הכלכלה במשך השנים נגעו לתחום הזה. תעסוקה שנבעה מצורך שכזה עלתה לציבור הלקוחות, ובמיוחד לציבור הלקוחות החלש יותר, הרבה כסף במהלך השנים. כעת אנחנו רואים איזו פרמיה שילמו הלקוחות שאין להם יכולת מיקוח. אנחנו חושבים ששוק שמתנהג ביעילות מעסיק יותר עובדים משוק שמתנהל באופן לא יעיל בטווח הארוך".

סלולר, צילום: בלומברג סלולר | צילום: בלומברג סלולר, צילום: בלומברג

בר טל הודה כי נתוני הניוד של הלקוחות בין החברות מתעדכנים במשרד רק מדי רבעון, והודה כי אינו יכול להציג בפני הוועדה את נתוני הניוד של הלקוחות מאז נכנסו לשוק גולן טלקום ו-HOT מובייל.

בהתייחס לחסימת הניוד שביצעה פלאפון ללקוחות שביקשו להגר לגולן טלקום אמר בר טל כי "הובהר לפלאפון שהיא אינה הרגולטור ואינה יכולה לעשות דין לעצמה. פגיעה בתחרות זו עבירה קשה, ואני שמח מאוד שהם התעשתו תוך שעות וקיבלו את ההחלטה הנכונה". עם זאת, בפלאפון טענו כי גולן עצמה לא עמדה בהוראות הניוד כפי שהוגדרו בידי משרד התקשורת.

יו"ר הוועדה שאמה-הכהן תהה האם לאור צניחת המחירים עלולים המפעילים הווירטואליים לצאת מהשוק, ובר טל ענה כי משרדו יודע כי המפעילים הוירטואליים פנו למפעילי הסלולר המארחים אותם בבקשה לדון מחדש בתנאי ותעריפי האירוח, במטרה להפוך שוב לתחרותיים. "לא כל לקוח ימצא את המענה שלו בחברות החדשות או הוותיקות, ויכול להיות שיהיו לקוחות שהמפעילים הוירטואליים יתאימו להם יותר", הוסיף בר טל, שציין גם כי יתכן ויש לחברות הסלולר הוותיקות אינטרס להקל על המפעילים הווירטואליים, שכן בעקיפין הם מניבים להם הכנסות תוך כדי גריפת לקוחות מהמתחרים.

עוד התייחס בר טל לעיכוב המתמשך ביישום רעיון "שיתוף האתרים", שלפיו חברות הסלולר יוכלו להציב ציוד של מספר חברות באותו מיקום, וכך להקטין את מספר מוקדי השידור הכוללים אנטנות ברחבי המדינה. המלצות צוות בראשותו הוגשו לשר התקשורת כבר לפני כשנה, אך לטענתו העיכוב המשמעותי נגזר מדיני התכנון והבנייה, שאינם מאפשרים לבצע את השינויים הדרושים במנגנון קבלת האישורים להצבת אנטנות. "אם לא תיפתר בעיית התשתיות בתחום התקשורת הניידת בחודשים הבאים, תהיה נסיגה משמעותית בתעשיית הסלולר, וזה האיום האמיתי", אמר בר טל. "אם היו באים ואומרים שלא רוצים סלולר בישראל, ניחא, אבל לא אומרים את זה, כי זה טפשי להגיד את זה, ומצד שני אומרים לתעשיית הסלולר שתתקיים ללא תשתיות - אין דבר כזה. עם כל האהדה שאנחנו מקבלים על פתיחת השוק לתחרות, ועם כל מחיאות הכפיים, הבעיה המרכזית היא התשתיות, וצריך לפתור אותה ברמה לאומית".

לדבריו, בעקבות פגישות שקיים עם בכירים במנהלת תחום התכנון והבנייה במשרד הפנים הוחל בתהליך גיבוש מודל לפיתרון בעיה זו, ובחודשים הקרובים, בליווי חברת יעוץ, יבחנו מספר אפשרויות לקידום הנושא.

תגיות