אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ורוד עולה

ורוד עולה

האם קיץ 2012 יהיה עידן הרוזה, כפי שמבטיחים מדי שנה? "כלכליסט" מציג שלושה יינות רוזה של יקבי בוטיק ישראליים שינסו לכבוש את הקיץ

06.06.2012, 10:22 | עמית יריב
בכל שנה מבטיחים לנו היקבים שהקיץ הזה יהיה עונת הרוזה. בכל שנה הם מזכירים שהרוזה, יין ורוד המיוצר מענבים אדומים בתהליך שמזכיר ייצור של יין לבן, מתאים מאין כמותו לקיץ בישראל. אבל בסוף כל קיץ מתברר שלמרות הכל הרוזה לא הצליח להמריא. גם הקיץ יצאו יינות חדשים ו"כלכליסט" סוקר שלושה מהם שמיוצרים ביקבי בוטיק, והם יותר מורכבים ופחות צפויים בטעמם.

רוזה 2011, יקב אבשלום: היקב של אבשלום כהן הוא יקב גראז' קלאסי, שייצר מבציר 2011 כ־4,500 בקבוקי קברנה סוביניון וכ־1,300 בקבוקי רוזה, אבל הרוזה שלו (בלנד של קברנה פרנק ושירז בחלקים שווים) מפתיע באיכותו: אף שהיין יבש, הוא מפגין מתיקות נעימה, לצד חספוס מסוים, והוא ילווה יפה ארוחת ערב קלה. את היינות אפשר להשיג כרגע רק בפנייה ישירה ליקב בדוא"ל aviko@gmail.com. פרטים: לא כשר, כ־75 שקל.

Rosa 2010, יקב עגור: חובבי היין מכירים היטב את שוקי ישוב, הבעלים והיינן של יקב עגור באזור בית שמש, שכבר כמה שנים מייצר יין לבן (בלאנקה) ורוזה מעניינים. הרוסה שלו עשוי מקברנה פרנק, והוא בעל ארומה ייחודית, עם מרירות עדינה ונעימה שהופכת אותו לבעל אופי ולא מתחנף. זה יין שכדאי מאוד לנסות, ולו כדי להבין איך יין יכול לבטא את אופיו של היינן. פרטים: כשר, כ־75 שקל.

(מימין) רוזה 2011 של יקב אבשלום, רוסה 2010 של יקב עגור ורוזה דו קסטל 2011 (מימין) רוזה 2011 של יקב אבשלום, רוסה 2010 של יקב עגור ורוזה דו קסטל 2011 (מימין) רוזה 2011 של יקב אבשלום, רוסה 2010 של יקב עגור ורוזה דו קסטל 2011

 

Rose du Castel 2011: משפחת בן־זקן לא מייצרת יין אלא אם היא חושבת שהוא יהיה הטוב מסוגו. הרוזה של קסטל, שיוצא לשוק זו הפעם השלישית, הוא בדיוק כזה: קלאסי ומזכיר מאוד את יינות הרוזה של פרובנס. זהו רוזה בעל טעמים של תות ולימון, עם איזון נהדר בין הפרי לחמיצות, ובעל גוף קל־בינוני, שהופך אותו לליווי מושלם לארוחת קיץ קלילה. פרטים: כשר, 90 שקל.

תגיות