אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלכסנדר נסיס רוצה להשתלט על ברן: פרסם הצעת רכש בפרמיה של 20%

אלכסנדר נסיס רוצה להשתלט על ברן: פרסם הצעת רכש בפרמיה של 20%

היו"ר והמייסד מאיר דור אינו חלק מההצעה. למרות הפרמייה, הצעת הרכש משקפת שווי נמוך משמעותית מהונה העצמי של החברה

06.06.2012, 14:28 | אסף גילעם

אתמול בלילה (ד') פרסמה חברת גאראפה של אלכסנדר נסיס המחזיקה ב-25% מזכויות ההצבעה חברת ברןהציבורית, הצעת רכש מלאה למניות החברה. ההצעה הוגשה במחיר של 23 שקל למניה, ששיקפה פרמיה של 20% על מחיר השוק לפני המסחר. אם ההצעה תיענה במלואה, תשקיע גאראפה 146 מיליון שקל וברן תהפוך לפרטית.

מדובר בהצעת רכש חריגה, שכן, גראפה מחזיקה ב-25% בלבד (ולא ברוב הון המניות), ואינה נעשית בשיתוף הנהלת החברה והיו"ר שלה, מאיר דור. דור, מייסד החברה, הינו בעל המניות השני בגודלו בחברה, עם אחזקה של 19% מהון המניות. ההצעה הינה במטרה להגיע להחזקה מנימלית של 95% מהון המניות, שלאחריה תוכל גראפה לכפות את רכישת יתרת 5% הנותרים. בשל היקף ההצעה, והפיזור של המניות בציבור – 10% מוחזקים על ידי מנורה וכ-45% בציבור, נראה שתזדקק לשיתוף פעולה מצידו של דור.

חברת גראפה הינה חברה הולנדית בשליטת (80%) האוליגרך הרוסי אלכסנדר נסיס אשר פועל בעיקר ברוסיה. בספטמבר 2007, רכשה החברה 12.5% ממניות ברן לפי מחיר של 95 שקל למניה ובתמורה כוללת של כ-100 מיליון שקל. מאז רכשה 12.5% נוספים מברן בבורסה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים. שווי אחזקות גאראפה בברן הוא כ-40 מיליון שקל – כך שהיא מחקה עד כה לפחות 60% מההשקעה "על הנייר".

חברת ברן עוסקת במתן שירותי הנדסה לצורך יצירת פתרונות וביצוע של פרוייקטי תכנון. הפעילות של החברה מרוכזת בישראל אך בבעלותה יותר מ-60 חברות בנות וקשורות הפועלות בכ-15 מדינות, ארבע יבשות והיא מעסיקה כ-1,300 עובדים. ברבעון הראשון של השנה רשמה החברה הכנסות של 358 מיליון שקל, גידול של 61% ביחס לרבעון המקביל. הרווח הנקי של החברה הסתכם ב-8.3 מיליון שקל, זאת לעומת הפסד קל של 210 אלף שקל ברבעון המקביל אשתקד.

אתמול פרסמה ברן כי חתמה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי עם חברת ZTE הסינית לפיו תהפוך לקבלן התקנות ראשי לתשתיות תקשורת בכל פרויקטי ZTE בעולם. יחד עם זאת, כל פרויקט שיבוצע ידרוש הסכם ספציפי בין הצדדים.

ברן כבר כיום משמשת כקבלן משנה של ZTE מזה מספר שנים, אך מדובר בהישג משמעותי מאחר והחברה הישראלית מעמיקה יחסים עסקיים עם אחת החברות הגדולות בעולם בתחומה. לפי דיווחה של ברן, ZTE מעסיקה למעלה מ-70 אלף עובדים בכ-140 מדינות בעולם ומחזור פעילותה בשנה האחרונה הסתכם ב-14 מיליארד דולר.

מאיר דור עדיין שוהה בסין בעקבות חתימת העסקה ולא ניתן היה את תגובתו.

תגיות