אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משחררים רסן ב־G20: "הבנקים בארה"ב אשמים במשבר" צילום: איי אף פי

משחררים רסן ב־G20: "הבנקים בארה"ב אשמים במשבר"

בפסגה שננעלה היום במקסיקו הכריז נשיא הנציבות האירופית מנואל בארוסו כי מנהיגי היבשת מסרבים לקבל הטפות מוסר לגבי אופן ניהול כלכלתם. בינתיים גוברות ההערכות כי יוון תבקש חבילת סיוע שלישית לאחר הקמת הממשלה החדשה

19.06.2012, 20:01 | סוכנויות הידיעות

יוון צפויה לבקש חבילת סיוע בינלאומית שלישית ברגע שתקים ממשלה חדשה, זאת על רקע התגברות ההערכות כי אירופה תסכים להגמיש את תנאי החילוץ - על כך מדווח "הטלגרף" הבריטי.

בעוד שאנטוניס סמאראס, מנהיג מפלגת הדמוקרטיה החדשה ביוון, שוקד על הקמת קואליציה עם מפלגת פאסוק, גורמים רשמיים במפלגתו הודו כי משימתם הראשונה תהיה לדון מחדש בתנאי חבילת החילוץ בהיקף 130 מיליארד יורו שעליה הוסכם במאי. דמיטריוס טסמוקוס, יועץ כלכלי בכיר לממשלה, אמר כי סמאראס מתכוון אמנם "לכבד את ההתחייבות החוזית של יוון, אך יפעל באגרסיביות כדי לשאת ולתת לגבי תוכן מזכר ההבנות". עוזר בכיר נוסף הזהיר מפני "פיצוץ חברתי" ביוון, אם תנאי החילוץ לא יוגמשו וימותנו.

"אם אנחנו לוחצים לשינוי יעדים פיסקאליים, יש להיות כנים ולומר כי כל עוד מדינה מחזיקה בגירעון ראשוני, דחיית היעדים הפיסקאליים תגרור באופן אוטומטי את הצורך בהעברת סיוע פיננסי נוסף", כך לפי יורג אסמוסן, בכיר בדירקטוריון הבנק האירופי המרכזי. על אתונה מוטלת המשימה לצמצם את הגירעון התקציבי שלה אל מתחת ל־3% מהתמ"ג עד לשנת 2014, במסגרת דרישות הצנע של מנגנון החילוץ, ולבצע קיצוצים נוספים במגזר הציבורי בהיקף של 11 מיליארד יורו בין 2014 ל־2016.

נשיא ארה"ב ברק אובמה ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין, צילום: MCT נשיא ארה"ב ברק אובמה ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין | צילום: MCT נשיא ארה"ב ברק אובמה ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין, צילום: MCT

על רקע ההתפתחויות ביוון נרשמה התרחשות דרמטית בפסגת ה־G20 במקסיקו שלשום, כאשר נשיא הנציבות האירופית מנואל בארוסו הדגיש כי מנהיגי אירופה לא הגיעו לפסגה כדי לספוג הטפות לגבי אופן ניהול כלכלות מדינותיהם. בארוסו אף ציין בלהט כי הגורם למשבר האירופי הוא ההתנהלות החריגה של הממסד הקפיטליסטי בארה"ב. "המשבר לא נולד באירופה", אמר בארוסו. "מקורו בצפון אמריקה וחלק ניכר מהמערך הפיננסי שלנו נפגע, אם להתנסח בזהירות, מההתנהלות החריגה של כמה ממגזרי השוק הפיננסי". נשיא המועצה האירופית הרמן ואן רומפוי חיזק את דבריו באומרו כי האחריות לבעיות הכלכליות הגלובליות "אינה נופלת רק עלינו".

בתוך כך גוברים הלחצים המופעלים על קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל לרכך את עמדתה הנוקשה לגבי צעדי הצנע שאירופה כפתה על חברות גוש היורו שנזקקות לחילוץ, ואשר לטענת שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן חיסלו את הצמיחה הכלכלית ביבשת.

ובעוד שיוון מנסה לקדם את הגמשת תנאי החילוץ האירופי, שכנתה קפריסין, שנקלעה למשבר חמור בעקבות החשיפה למערכת הבנקאות היוונית, מקווה לגייס הלוואה בגובה 5 מיליארד יורו עוד השבוע. האופציה המועדפת על הקפריסאים היא נטילת הלוואה ממוסקבה - כך לפי גורמים רשמיים. זאת משום שהלוואה כזו תהיה כרוכה בפחות התניות לעומת חילוץ מהמנגנון האירופי הרשמי. בכך, מקווים בקפריסין, יתאפשר המשך כינון מס תאגידי בגובה 10% באי, השיעור הנמוך באיחוד האירופי ומוקד המשיכה העיקרי ל־50 אלף רוסים המתגוררים בקפריסין. עם זאת, אנליסטים הזהירו כי קבלת סיוע מרוסיה עלולה להפוך את קפריסין לכלי שרת בידי הקרמלין - אופציה מדאיגה בהינתן היכנסה של קפריסין לתפקיד הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי ב־1 ביולי.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
המשבר בארה"ב לא התחיל בתאוות בצע של הבנקאים אלא ברעיון סוציאליסטי של הממשל הקלינטוני
ממשל קלינטון החליט שחברות המשכנתאות בבעלות המדינה יחלקו לכל דורש משכנתא כזו שהוא יוכל לקנות בית וזאת ללא בדיקה נאותה של יכולת ההחזר. משם הכל התחיל. גם באירופה המשבר הוא תולדה של היפר סוציאליזם אשר הפך את העובדים לפרימדונות אשר מואילים בטובם להגיע לעבודה ואינם מייצרים אפילו לא חצי ממה שמקבלים.
לנין , חיפה  |  20.06.12
3.
מה שנכון נכון אבל....
זה שהמשבר התחיל בארהב זה נכון ותאוות הבצע של הבנקים והבנקים להשקעות האמריקאים הכניסו את כולנו לסיחרור. זה שלאמריקאים אין זכות להטיל דופי באירופים, זה גם נכון. אבל זה שהאירופים מתנהלים כמו זבלים זאת גם עובדה. והיוונים, ליים בסרט. לא יאומן שבכלל אין להם בושה. עשרות אחוזים מהכלכלה מתנהלת בשחור ועכשיו קשה אז הם בוכים ועוד עושים שרירים. מי בכלל שנע דבר כזה? שיפשטו את הרגל, ויש עברו לשאר כמה. אמיתית לא יקרה שום דבר. רק הפסיכולוגיה בגרוש שמטיפים לנו זאת בעצם המהות. כלומר, קשקוש
מצדיק  |  19.06.12