אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פימי השלימה את הגיוס הגדול ביותר בתולדותיה - כ-900 מיליון דולר צילום: יונתן בלום

פימי השלימה את הגיוס הגדול ביותר בתולדותיה - כ-900 מיליון דולר

מחצית מהסכום גויסה ממשקיעים ישראלים, ומחצית - מזרים. ישי דוידי: "הצלחנו לגייס את הסכום בתקופה מאוד לא קלה. היה רצון מצד משקיעים להכניס כסף נוסף אבל החלטנו לעצור"

27.06.2012, 17:13 | גולן חזני
ישי דוידי לא יכול היה למצוא עיתוי טוב יותר. אתמול הודיע מנהל קרן פימי על השלמת גיוס הענק לקרן פימי 5, בהיקף של 800-900 מיליון דולר. אתמול, מעט מאוחר יותר גם דיווחה פימי על רכישת השליטה בחברת המלט מידי דיסקונט השקעות מקבוצת אידיבי תמורת 66 מיליון דולר.

הגיוס נמשך שישה חודשים בלבד, והסתיים במהירות, כש-500 מיליון דולר מגיעים ממשקיעים ויקים של הקרן ו-300 מיליון דולר ממשקיעים חדשים. "היה רצון מצד משקיעים להכניס כסף נוסף אבל החלטנו לעצור", אמר דוידי.

"הצלחנו לגייס את הסכום בתקופה מאד לא קלה. ברמה העולמית, שוק הגיוסים לפרייבט אקוויטי נמצא בתקופה לא קלה, והמצב בישראל גם הוא מורכב מהרבה בחינות, המצב הגיאופוליטי, איראן, מצרים סוריה, השינויים באזור. הכל יחד מתחבר לזה שהצלחת הגיוס היא משמעותית", הוסיף דוידי.

כל המשקיעים בקרנות הקודמות השקיעו גם בגיוס הנוכחי של פימי. הסכום גוייס בחציו ממשקיעים ישראלים ובחציו ממשקיעים זרים. לדברי דוידי כל הגופים המוסדיים בארץ השתתפו בגיוס וכפי שנחשף ב"כלכליסט" המשקיע הישראלי הגדול ביותר הוא בנק דיסקונט עם 70 מיליון דולר. מבחינת הזרים יש גוף שהשקיע 100 מיליון דולר. בעוד שבגיוסים הקודמים היו המשקיעים מארה"ב וישראל, הרי שהפעם הצטרפו אוסטרליה, סין יפן הולנד ואנגליה לרשימה. בין המשקיעים גם גורמים פרטיים אמריקניים.

קרן פימי, קרן הפרייבט אקוויטי הראשונה והגדולה בארץ, פועלת מזה 16 שנה וזהו הגיוס הגדול ביותר שלה. בארבע הקרנות הראשונות גייסה פימי 1.25 מיליארד דולר, ומיום הקמתה השקיעה כולל מינוף 1.7 מיליארד דולר ב-66 חברות. ב-36 חברות ביצעה הקרן אקזיטים וכיום היא מחזיקה ב-30 חברות שהיקף מכירותיהן המצרפי עומד על כ-4 מיליארד דולר, והן מעסיקות כ-18 אלף עובדים.

תגיות