אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": קוואלקום תרכוש את דזיינארט מרעננה ב־80 מיליון דולר

בלעדי ל"כלכליסט": קוואלקום תרכוש את דזיינארט מרעננה ב־80 מיליון דולר

חברת הסטארט־אפ הישראלית מנהלת מגעים סופיים למכירתה לענקית טכנולוגיה קוואלקום ברווח נאה ביחס ל־30 מיליון דולר שהושקעו בה. מחירה של דזיינארט יעלה ל־100 מיליון דולר אם תחתום על הסכם מכירה משמעותי עם לקוח נוסף עד לסיום המשא ומתן

28.06.2012, 06:56 | אסף גלעד

חברת הסטארט־אפ דזיינארט (DesignArt), המפתחת שבבי תקשורת לדור הרביעי, צפויה להימכר בימים הקרובים לענקית הטכנולוגיה הסלולרית קוואלקום, כך נודע ל"כלכליסט".

אורי בנדורי אורי בנדורי אורי בנדורי

באפריל חשף "כלכליסט" כי החברה מנהלת משא ומתן למכירתה ב־100 מיליון דולר, ועתה נודע כי הסכום עומד על 80 מיליון דולר. אם דזיינארט תצליח להשיג הסכם מכירה משמעותי, יעלה מחירה עד סוף המשא ומתן ל־100 מיליון דולר.

גם אם תימכר החברה ב־80 מיליון דולר, עדיין יהיה זה רווח נאה ביחס לסכום שהושקע בה, כ־30 מיליון דולר. המשקיעה הגדולה ביותר בחברה היא קרן ההון סיכון מאגמה (29%) בניהולם של מודי רוזן ויהל זילכה, יחד עם קרן ההון סיכון כרמל מקבוצת ויולה (28%), שנציגה בדירקטוריון של דזיינארט הוא אורי בנדורי. חברה אחרת בקבוצה, פלנוס, משמשת גם כבנק הלוואות ההון סיכון של החברה.

בחברה השקיעה בעבר גם קרן ההון סיכון של מוטורולה, כאשר עם פיצולה של מוטורולה בתחילת השנה שעברה, עברה ההשקעה לידי מוטורולה סולושנס העוסקת בפיתוח ציוד תקשורת. ההשקעה מטעם מוטורולה בוצעה על ידי השותף מוני חסיד, שגם ניהל את ההשקעה באקזיט נוסף של הקרן שאירע לאחרונה, ברודלייט.

קוואלקום, הנסחרת בנאסד"ק בשווי של 95 מיליארד דולר, פועלת בישראל באמצעות מרכז מחקר ופיתוח בחיפה וכן דרך חברת האפליקציות iSkoot שרכשה לפני כשנתיים ב־70 מיליון דולר וזרוע הון סיכון שהשקיעה בסטארט־אפים כווילוסיטי וסיקלו.

את דזיינארט ייסדו עוז ברק, המשמש כמנכ"ל, ואסף טובול, המשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות. כל אחד מהם מחזיק לפי ההערכה 9% בחברה, והם צפויים לקבל כ־5 מיליון דולר כל אחד. שני היזמים הולכים יחד כברת דרך, תחילה בחברת טלדטה ולאחר מכן במילימטריקס, שנמכרה בכמיליון דולר ל־EMI של קיבוץ אייל. 

דזיינארט, הממעטת בחשיפה תקשורתית, מפתחת שבבים ומערכות לתחנות בסיס באנטנות סלולריות המשדרות בטכנולוגיית LTE, רשת סלולרית של הדור הרביעי. הטכנולוגיה של דזיינארט מאפשרת ליצור אנטנות תקשורת של רשת

דור רביעי לטווחים קצרים יותר, שמתאימים למבנים כמו קניונים או לאזורים עירוניים בעלי שטח מוגבל, ובמחירים זולים ביחס לפריסקייל, מתחרתה האמריקאית.

דזיינארט משווקת את מוצריה לספקיות ציוד תקשורת כנוקיה סימנס, הואוויי ואריקסון, ואלה משבצות את השבב של דזיינארט בתחנות בסיס סלולריות. היקף מכירות דזיינארט השנה עומד על יותר מ־10 מיליון דולר, עלייה ביחס למכירות של 6 מיליון דולר ב־2011.

תגיות