אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התעשיינים במצרים רומזים למורסי: טעות לבטל את הסכם הקוויז עם ישראל צילום: אי פי אי

התעשיינים במצרים רומזים למורסי: טעות לבטל את הסכם הקוויז עם ישראל

עם זאת התאחדות התעשיינים אינה מתנגדת לביטול ההסכם "אם הדבר ישרת את הכלכלה המצרית". לפי ההסכם, מוצר מצרי בו תשומות ישראליות זוכה להקלה בשוק האמריקאי

05.07.2012, 21:39 | דורון פסקין
גלאל דורבה, העומד בראש התאחדות התעשיינים המצרית, הצהיר כי ארגונו אינו מתנגד לביטול הסכם QIZ (קוויז) "אם הדבר ישרת את הכלכלה המצרית". הסכם זה שנחתם בשנת 2005 משותף למצרים, לישראל ולארה"ב ולפיו מוצר מצרי בו תשומות ישראליות (עד 10.7%) זוכה להקלה בשוק האמריקאי. מאז עליית הנשיא המצרי האיסלאמיסטי מוחמד מורסי הועלו ספקולציות כי יפעל לביטול ההסכם הזה.

מספר גורמי אופוזיציה כבר קראו בגלוי לנשיא החדש לבטל את ההסכם מאחר שהוא מהווה נדבך "בנורמליזציה" עם ישראל.

מורסי, צילום: אי פי אי מורסי | צילום: אי פי אי מורסי, צילום: אי פי אי

דורבה אמר לעיתון "ופד" כי הסכם קוויז נחתם על בסיס כלכלי והוא תרם להתפתחות תעשיית ההלבשה המוכנה במצרים. לדבריו, ההסכם סייע בהקמת עשרות מפעלים מצריים בתחום ההלבשה. עם זאת, דורבה הדגיש כי אם יוכח שמבחינה כלכלית ביטול ההסכם טוב למשק המצרי "איש לא יוכל להתנגד לביטולו". הוא הפציר בנשיא מורסי בטרם הוא מקבל החלטה לביטול ההסכם להורות לצוות מומחים לבחון את המשמעויות של ביטול ההסכם על המשק המצרי.

במהלך 2011, 168 מפעלים מצרים ייצאו לשוק האמריקאי במסגרת הסכם קוויז. שווי הייצוא במסגרת ההסכם הגיע ל-931 מיליון דולר כש-924 מיליון דולר היו בתחום ההלבשה והטקסטיל.

יחיא זנאנירי, יו"ר אגודת יצרני ההלבשה במצרים, סבור כי ביטול ההסכם יהיה טעות קשה מבחינת מצרים. הוא אמר לעיתון כי ביטול ההסכם יוביל לסגירת עשרות מפעלים שמתבססים בלעדית על ייצוא לשוק האמריקאי. מספר המועסקים במפעלים אלה עומד על 70 אלף פועלים.

הכותב הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

תגיות