אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לאחר צניחת ריל אימיג'ינג: הצעת רכש למחיקתה מהמסחר צילום: גיא אסייאג

לאחר צניחת ריל אימיג'ינג: הצעת רכש למחיקתה מהמסחר

בעלי השליטה בחברה, שמנייתה צנחה ב־86% בשנה האחרונה, הציעו לרכוש את יתרת אחזקות הציבור במניה תמורת 2 מיליון שקל

16.07.2012, 08:42 | ניר צליק

רק לפני שנה הצליחה חברת הביומד ריל אימג'ינג להיכנס בדלת האחורית לבורסה, דרך מיזוג לתוך השלד הבורסאי בי קונטקט. כעת, לאחר נפילה של 86% במחיר המניה בשנה האחרונה, מובילה קבוצת משקיעים בראשות בעלי השליטה, דיוויד וסיימון ראובן, מהלך שנועד למחוק את מניות החברה מהמסחר בדרך של הצעת רכש.

על פי ההצעה, יקבלו מחזיקי המניות מהציבור 8 אגורות עבור כל מניה, לעומת מחיר של 4.2 אגורות בו נסחרה המניה טרם הגשת ההצעה. אולם למרות הפרמיה הגבוהה לכאורה, הרי שהיקפה של הצעת הרכש עומד על 2 מיליון שקל בלבד.

הציבור מחזיק כיום בכ־13% ממניות החברה, כאשר כ־2.1% מבעלי המניות כבר הביעו את נכונותם להיענות להצעת הרכש. הצעת הרכש עצמה הוגשה, פרט לבעלי השליטה, גם על ידי עמוס מיכלסון (לשעבר מנכ"ל חברת הדפוס קריאו), חברת גילאזו, הנשלטת על ידי שאול ומקס גילינסקי וג'ק אזוט, ובני הזוג צ'רלס והדסה פיינגולד. שני האחרונים העניקו בעבר הלוואות לחברה, שהומרו למניות. בין המציעים הנוספים נמצאים אורי אילן, ישראל ובועז ארנון, המשמש כמנכ"ל החברה.

החברה עצמה אמורה היתה בכל מקרה להיגרע מהמסחר בבורסת תל אביב ב־20 ביולי, אחרי שהמניה היתה כשנתיים ברשימת השימור של הבורסה. למעשה, ריל אימג'ינג כשלה במאמציה להשיג אמצעי מימון לפעילותה, כאשר החברה נותרה חייבת כספים לעובדיה, שעמם היא מנהלת בימים אלו מו"מ במטרה להגיע להסדר.

הכוונה הראשונית של החברה היתה להתמזג לתוך השלד הבורסאי של בי קונטקט ובהמשך לבצע גיוס של כ־9.5 מיליון שקל, מהם כ־2 מיליון שקל לפחות ממשקיעים קיימים, אולם בסופו של דבר הגיוס לא יצא אל הפועל על רקע היענות נמוכה מצדם של המשקיעים. את הרבעון הראשון של השנה סיימה החברה כשבקופתה רק כמיליון שקל במזומן והפסדה עמד על 2.1 מיליון שקל לעומת הפסד של 30.1 מיליון שקל ברבעון המקביל.

ריל אימג'ינג מפתחת טכנולוגיה בתחום ההדמיה לגילוי מוקדם של סרטן השד (MIRA), שמשלבת קבלת תמונת הדמיה תרמית תלת־ממדית של השד ללא כאבים וללא חשיפה לקרינה. אינדיקציות ראשוניות הצביעו על פוטנציאל הטכנולוגיה למש בסיס לבדיקה אמינה לגילוי סרטן השד.

תגיות