אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתי לספר לילדים על הירושה? צילום: שאטרסטוק

מתי לספר לילדים על הירושה?

ירושה נכבדת נתפסת כברכה גדולה. ובכל זאת - לא כולם מרוצים מהכסף שנפל בחלקם

24.07.2012, 21:31 | סוכנויות הידיעות
ירושה נכבדת נתפסת כברכה גדולה, ואנשים רבים רואים בה את הגרסה הדמוקרטית של המלוכה: יורשים נולדים לתוך עולם של הטבות שהיינו שמחים להכיר. עם זאת, כתבה שפורסמה ב"ניו יורק טיימס" חושפת שיורשים רבים חשים שאינם מסוגלים להתמודד עם הכסף שנפל לחיקם, ושהוא מרחיק אותם מחבריהם.

נושא הירושה הולך וצובר תאוצה בעיקר נוכח כמויות הכסף שצפויות להחליף ידיים. חברת הייעוץ אקסנצ'ר פרסמה בחודש יוני כי דור הבייבי בום בארה"ב צפוי להוריש 30 טריליון דולר לדורות הבאים ב-30 עד 40 השנים הבאות.

אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק אילוסטרציה, צילום: שאטרסטוק

ההחלטות הקשורות לירושות עוסקות כיום בניסיונות למקסם את הטבות המס, אולם לעתים קרובות הן נעשות תוך התעלמות מדעתם של אותם יורשים. "אני תמיד שואל את האבות אם הילדים שלהם יודעים כמה כסף יהיה להם", סיפר ל"ניו יורק טיימס" רוי ויליאמס, נשיא ויליאמס גרופ שמייעצת למשפחות בנוגע להעברות הון, "לרוב הם מחווירים ושואלים אותי אם אני רציני".

 , צילום: שאטרסטוק צילום: שאטרסטוק  , צילום: שאטרסטוק

קובנטרי אדווארדס-פיט ממשרד ייעוץ ההון בלנטיין פרנטנרס חיזקה את דבריו. לדבריה, רבים מהלקוחות שלה לא משוחחים על עניינים כספיים עם הילדים שלהם מחשש שיאבדו את המוטיבציה שלהם להצליח. היא ציינה שההורים לא בהכרח חייבים לנקוב בסכומים, אלא להתייעץ עם הילדים לגבי דעתם על כספי המשפחה.

סבא ונכד (ארכיון), צילום: shutterstock סבא ונכד (ארכיון) | צילום: shutterstock סבא ונכד (ארכיון), צילום: shutterstock

"מה היורשים צריכים לדעת" ו"מתי" הן השאלות המרכזיות שמעסיקות את ההורים. "הסיפור התנ"כי על הבן האובד מדבר למעשה על הבן שלא היה מוכן", אמר ויליאמס. "הבעיה נותרה גם היום". לדבריו, עדיף להורים להתמקד בשאלה מה הם מעוניינים להשיג עם הכסף. ההמתנה עשויה אולי להסתכם בשיעור מס גבוה יותר, אך פעולה בהווה יכולה לעזור למנוע מתיחות משפחתית מתמשכת.

"רבים מאיתנו לא קיבלו את הכלים לדון בכסף מכיוון שזה לא נחשב מנומס", הסבירה ג'סי ספקטור, שבגיל 23 התבשרה על הירושה שלה. ואילו נעמי סובל (28), שגילתה על ההון שירשה בגיל 20, הודתה שקיוותה שהוריה היו משוחחים איתה ביתר פתיחות על כך שהחיים שלה שונים משל מרבית האנשים בני גילה. "יש לי מספיק כסף לא לעבוד לעולם", אמרה סובל שעובדת בארגון ללא מטרות רווח.

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
ירושה, במיוחד בגיל צעיר, היא חרב פיפיות
לרוב לא מדובר בסכומים מאוד גדולים, אבל בהחלט מספיקים בשביל לקנות דירה משלך באיזור טוב. הבעיה היא שכשהורה מרגיל את הבן כבר מגיל צעיר לחשיבה שהוא לא צריך להתאמץ בשביל דירה, רכב וכו', הוא בעצם מגדל ילד מפונק שתמיד ילך על הבחירה היותר קלה בחיים, כי הוא יודע שהוא מסודר. בארץ אפשר לראות כבר את הדור הבא- הבנים של ה"ילדים המפונקים" הללו, שאמנם גדלו בתחושה שכלום לא חסר, אבל בפועל מגלים שלהורים שלהם יש הרבה פחות לתת ממה שהם קיבלו מההסבא, ואז הם מתחילים ליילל. מהבחינה הזו - אני יכול רק לשמוח שגדלתי בבית דל-אמצעים :) (טפו טפו - היום ההורים מסודרים וגם אנחנו - אבל לא היו לנו הרבה קיצורי דרך) .
עידו  |  25.07.12
15.
אבא שלי סתם אפס שלא השיג כלום בחייים
והיום אני בן 27, וניתקתי איתו כל קשר אפשרי ואני חייב להודות שמאז שניתקתי איתו את הקשר אני חיי הרבה יותר טוב ומתקדם בחיים בצורה הרבה יותר חזקה\בטוחה\מבטיחה לאחר דיכוי של שנים בהם הוא רצה שאני יהיה אפס כמוהו הצלחתי להתנתק ממנו
blood and iron  |  25.07.12
לכל התגובות