אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רשות המסים: עלייה של 22% ביבוא כלי הרכב בחודש יולי צילום: shutterstock

רשות המסים: עלייה של 22% ביבוא כלי הרכב בחודש יולי

זאת כתוצאה מהציפייה להעלאת שיעור המע"מ והשינויים במיסוי הירוק; לעומת זאת, מכון היצוא מדווח על ירידה דולרית של 7.5% ביצוא מישראל ברבעון, כתוצאה מירידה של 14% ביצוא למדינות האיחוד האירופי

07.08.2012, 14:46 | הדר קנה

בחודש יולי נרשמה עלייה של 22% ביבוא כלי רכב לישראל לצד ירידה ביבוא אלקטרוניקה בידורית, כך על פי נתונים שמפרסמת היום (ג') רשות המסים.

מספר כלי הרכב שיובאו לישראל בחודש שעבר מסתכם ב-25,644 כלי רכב פרטיים בהשוואה ל-21,045 בחודש יולי 2011 - עלייה בשיעור של כ-22%. על פי רשות המסים, שיעור העלייה הגבוה נובע מהציפייה להעלאת שיעור המע"מ ושינויים צפויים בנוסחת המיסוי הירוק. יבוא הרכב המסחרי הסתכם בחודש יולי ב-1,098 כלי רכב, עלייה בשיעור של 5.1% לעומת חודש יולי 2011.

יבוא, צילום|: SHUTEERSTOCK יבוא | צילום|: SHUTEERSTOCK יבוא, צילום|: SHUTEERSTOCK

בחודשים ינואר-יולי 2012 הסתכם יבוא כלי הרכב הפרטיים ב-133,858 כלי רכב, ירידה של 6.1% לעומת ינואר-יולי 2011. עיקר הירידה, הייתה כאמור בחודשים ינואר-מרץ ונבעה מירידה ברכישות של חברות הליסינג. בחודש יולי נרשמה עלייה חריגה שצמצמה משמעותית את הירידה המצטברת ביבוא כלי הרכב מתחילת השנה.

הנתונים מצביעים על כך שהחל מחודש אפריל נרשמה מגמה של עלייה ביבוא כלי הרכב לישראל.

ביולי 2012 נרשמה אף עלייה ביבוא רוב המוצרים הלבנים בהשוואה ליולי אשתקד, לצד ירידה ביבוא אלקטרוניקה בידורית. במקררים נרשמה עלייה ביבוא בשיעור של 28.5%, במכונות כביסה חלה עלייה של 1.6%, במייבשי כביסה עלייה של 38.6%, במדיחי כלים חלה ירידה בשיעור של 24.2%, במכשירי וידאו ו-DVD נרשמה ירידה בשיעור של 35.2% וביבוא טלוויזיות נרשמה ירידה בשיעור של 7%. במצטבר מתחילת השנה חלה עלייה ביבוא בכל המוצרים הלבנים, ואילו במוצרי האלקטרוניקה הבידורית חלה ירידה ביבוא.

יצוא: המגמה השלילית ברבעון השני מחריפה

עוד לפי נתוני מכון היצוא, סך היצוא ברבעון השני הסתכם ב-11.2 מיליארד דולר, ירידה דולרית של כ-7.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד וירידה דולרית של 4% לעומת הרבעון הקודם. הירידה ביצוא נובעת בעיקר מירידה חדה בשיעור של כ-14% בייצוא למדינות האיחוד האירופי.

על פי ניתוח אגף כלכלה במכון היצוא, היצוא לאיחוד האירופי היווה ברבעון השני של השנה כ-32% מסך היצוא והסתכם בכ-3.6 מיליארד דולר. מדובר בירידה דולרית של כ-14% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. במכון מציינים כי חלק ניכר מהירידה מוסבר בהיחלשות היורו מול הדולר בתקופות אלו. הירידה בהיקפי היצוא לאיחוד נרשמה ברוב ענפי היצוא ולכל יעדי היצוא העיקריים באיחוד.

היצוא לארה"ב, שהיווה בתקופה זו כ-23% מסך היצוא, הסתכם ב-2.5 מיליארד דולר, ירידה דולרית של 18% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד וירידה דולרית של כ-0.5% בהשוואה לרבעון קודם. במכון היצוא מציינים כי הירידה החדה שנרשמה בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד נובעת ממגמה מתמשכת של ירידה דרסטית ביצוא התעשיות הכימיות לשוק זה (רובו המוחלט יצוא תרופות).

בניגוד למגמה הכללית רשם היצוא לאסיה ברבעון השני של 2012 עלייה דולרית של כ-17% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ועלייה של כ-8% בהשוואה לרבעון הקודם. סך היצוא לאסיה ברבעון השני של 2012 הסתכם בכ-2.5 מיליארד דולר, כ-22% מסך היצוא של ישראל בתקופה זו. במכון היצוא מציינים כי היצוא לאסיה שומר על צמיחה יציבה במשך 7 רבעונים וזאת למרות התנודתיות הרבה והמגמה השלילית הנרשמת השנה ביצוא הישראלי.

הייצוא לשאר ארצות הסחר (אמריקה הלטינית, אפריקה, אוקיאניה, קנדה ושאר אירופה), שהיווה כ-23% מסך היצוא בתקופה זו, ירד במהלך הרבעון השני של 2012 בשיעור דולרי של 3% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ובשיעור של כ-18% בהשוואה לרבעון הקודם והסתכם בכ-2.6 מיליארד דולר.

רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא, ציין כי "נתוני הייצוא מדאיגים. אם המצב יימשך יאלצו יצואנים לצמצם ואף לסגור קווי ייצור או להעבירם לחו"ל. הביקושים הנמוכים ביעדי היצוא העיקריים של ישראל באיחוד האירופי המהווים כ-30% מהייצוא יוצרים איום ממשי על היצוא הישראלי" .

תגיות