אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכירת OnLive פוגעת ב-HTC; רשמה הפסד של 40 מיליון דולר צילום: בלומברג

מכירת OnLive פוגעת ב-HTC; רשמה הפסד של 40 מיליון דולר

לצד יצרנית הסמארטפונים הטייוואנית, נפגעו גם חברות גדולות אחרות שהשקיעו בשירות הסטרימינג למשחקים - ביניהן גם וורנר ברדרס ו-AT&T. מי הרוויחה ממכירת אונלייב?

20.08.2012, 13:30 | עומר כביר
חברת HTC רשמה הפסד של 40 מיליון דולר בעקבות מכירתה הפתאומית של ספקית שירות המשחקים המקוון OnLive - כך הודיעה הבוקר (ב') החברה עם פתיחת המסחר בבורסה בטייוואן.

בסוף השבוע האחרון פורסם שאונלייב פתחה בהליך פיטורים נרחב, שהקיף את מרבית עובדי החברה - ונועד לשחררה מהסדרים שונים (כמו מתן אופציות לעובדים) לקראת מכירתה לגורם חדש. זאת, על רקע קשיים כלכליים חמורים שהביאו את החברה לסף פשיטת רגל.

אתמול הודיעה החברה שכל נכסיה נרכשו ביום חמישי על ידי "חברה חדשה שתמשיך לפעול תחת השם אונלייב". החברה טוענת כי שירותיה השונים ימשיכו לפעול ו-2.5 מיליון מנויי החברה (1.5 מיליון מתוכם מנויים פעילים) לא עתידים להיתקל בהפרעה כלשהי.

הרכישה התבצעה במסגרת הליך פשיטת רגל מזורז, שאפשר לחברה להעביר את כל נכסיה (פטנטים, סימנים רשומים, טכנולוגיות, תשתיות וכו') לגורם אחר ולהשתחרר ממרבית חובותיה הקיימים. בפועל, ביצעה אונלייב הליך העברת בעלות שפוטר אותה מהצורך להחזיר חובות עבר, לרכוש מניות ממשקיעים המחזיקים בהן, או לכבד התחייבות לגורמים שונים - כמו מתן אופציות לעובדים שפוטרו, שכמחיצתם צפויים להישכר מחדש ולשוב לתפקידם בחברה החדשה.

בין הנפגעות: וורנר בראדרס, אוטודסק ו-AT&T

בין הנפגעים מהליך זה נמצאת גם HTC הטייוואנית. יצרנית הסמארטפונים, שסובלת בתקופה האחרונה מירידה במכירות ובהכנסות, השקיעה בעבר 40 מיליון דולר באונלייב, במהלך שאמור היה להביא את פלטפורמת המשחקים המקוונת למכשירי המובייל של החברה. ואולם, בעקבות הליך המכירה שביצעה אונלייב, נאלצה HTC להודיע על הפסד ומחיקת ההשקעה בה. לדברי HTC, מכירת אונלייב התבצעה לנוכח "מחסור בתזרים מוזמנים וחוסר יכולת לגייס הון חדש".

HTC היא לא החברה הגדולה היחידה שנפגעה ממכירת אונלייב. לפי שירות החדשות IDG, בין המשקיעות בחברה נמנות גם וורנר ברדרס, אוטודסק, מווריק קפיטל, AT&T ובריטיש טלקום, וגם אלו ייאלצו כנראה למחוק את השקעתן בחברה.

מרוויחה אפשרית הינה קרן ההון סיכון Lauder Partners, שלפי דיווח של אתר The Verge הינה המשקיעה הראשונה בחברה החדשה, שהספיקה להשקיע באונלייב עוד ב-2009. לא ברור עדיין מה שיעור האחזקות של הקרן בחברה, אבל אפשר לשער שלאור האופן שבו התבצעה מכירת החברה הצליחה הקרן לרכוש את נכסיה השונים במחיר זול יחסית.

תגיות