אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סין מתכוננת למשבר אפשרי: "יש להיערך לאי ודאות שתיצור זעזועים בכלכלה"

סין מתכוננת למשבר אפשרי: "יש להיערך לאי ודאות שתיצור זעזועים בכלכלה"

לפי העיתון "דה פיפל'ס דיילי", המשמש כשופר המפלגה הקומוניסטית, מדובר בגורמי אי ודאות שעלולים להשפיע על הכלכלה בטווח הקצר

24.08.2012, 16:50 | סוכנויות הידעות

על סין להכין תוכניות תגובה לסיכונים לכלכלה בטווח הקצר, כך נכתב היום (ו') בטור דעה בעמוד הראשי של "דה פיפל'ס דיילי", השופר של המפלגה הקומוניסטית. עם זאת, מציינים בעיתון כי יש "לשמור על מדיניות רחבה הממוקדת בהתאמות מבניות יותר ארוכות טווח". בעיתון נכתב כי לממשלה יש הגמישות הדרושה לביצוע את שני הדברים במקביל, שכן רמות הצמיחה הנוכחיות נמצאות בטווח הצפי.

"גורמים בלתי ודאיים עשויים ליצור זעזועים חדשים בכלכלה, ועל כן עלינו להיות מוכנים בטווח הקצר, אך להמשיך להכין תוכניות ארוכות טווח", נכתב בטור הדעה, מבלי לפרט את הסיכונים האפשריים.

רה"מ וון. מעדיף פרויקטים על תמריצים, צילום: בלומברג רה"מ וון. מעדיף פרויקטים על תמריצים | צילום: בלומברג רה"מ וון. מעדיף פרויקטים על תמריצים, צילום: בלומברג

בשבועות האחרונים התרבו הסימנים שכלכלת סין מתקשה להתגבר על האטה אפשרית בעולם, וציפיות הכלכלנים להתאוששות במחצית השנייה של השנה הולכות ונדחקות. חלקם אף טוענים שיעד הצמיחה הממשלתי לשנת 2012 בכללותה, העומד על 7.5%, עשוי שלא להתממש.

לפי התקשורת הסינית, כ-12 עיריות ומועצות מקומיות במדינה הודיעו בשבועות האחרונים על תוכניות השקעה גדולות למספר שנים, אף שנראה כי רובן הן חזרה על תוכניות החומש הרשמיות ולא כוללות הוצאות חדשות. עם זאת, הן הובילו להערכות כי סין נערכת להוצאה ממשלתית ענקית כדי לעודד את הכלכלה.

וון מעדיף להאיץ פרויקטים

סין חילצה את כלכלתה ממיתון עולמי ממושך בשנים 2009-2008 באמצעות תמריץ השקעה של 4 טריליון יואן (635 מיליארד דולר). הוצאה הזו הותירה חוב של 10.7 טריליון יואן שצברו הממשלות המקומיות כדי לעמוד בדרישות התוכנית הלאומית, יצרה ספקולציות בנדל"ן והייתה הגורם המרכזי באינפלציה שהגיעה לשיא של 6.5% ביולי 2011. הכלכלנים גם חוששים שהיא כנראה תרמה לחוסר יעילות בתפוקת הייצור.

ראש הממשלה וון ג'יאה-באו שב ואמר שיעד המדיניות הנוכחי של הממשלה הוא ייצוב הצמיחה. דבקותו של וון בתוכנית "כוונון" המדיניות הכלכלית מאז אוקטובר האחרון והעדפתו להאיץ פרויקטים והוצאות שכבר אושרו על פני הוספת תמריצים כלכליים נחשבות בעיני אנליסטים לסימן שבייג'ינג נחושה להגביל את הכוחות הספקולטיביים.

ה"פיפל'ס דיילי" הכיר בגורמי הסיכון וציין כי אין להתעלם מהם, אך הוסיף כי הסימנים הראשונים להתייצבות הצמיחה אינם מהווים עדויות מספיקות לכך שהכלכלה כבר אינה עומדת בפני הגרוע מכול. "איננו חושבים שהסימנים להתייצבות הכלכלה מעידים שהתקופה הקשה ביותר חלפה, וירידת האינפלציה אינה מעידה שעלינו להקל את הבקרה על האינפלציה", נכתב בעיתון.

תגיות