אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גוגל מפסידה, מיקרוסופט מזהה הזדמנות לקאמבק צילום: בלומברג

גוגל מפסידה, מיקרוסופט מזהה הזדמנות לקאמבק

משפט אפל-סמסונג הגדול הסתיים וסמסונג תספוג את הקנס - אבל האיום האמיתי הוא על כל יתר יצרניות האנדרואיד. במיקרוסופט כבר בונים על מעבר של יצרניות אל מערכת ההפעלה שלה, ווינדוס פון 8

26.08.2012, 10:42 | הראל עילם
מיליארד דולר הוא ללא ספק סכום גדול גם עבור סמסונג, אבל מנכ"ל אפל טים קוק צדק - הפסיקה במשפט הפטנטים הגדול בין שתי החברות אינה קשורה לכסף. בין אם השופטת לוסי קיו תבחר להעלות או להוריד את גובה הקנס, ההשפעות של המשפט הזה יורגשו בכל רחבי העולם ובכיס של כל צרכן ומשתמש סלולר, ועל מאות חברות מעבר לסמסונג ואפל עצמן.

מדובר בתקדים מסוכן שיוכל לפגוע בכל שאר יצרניות האנדרואיד: דבר לא מונע כעת מאפל להפנות את התותחים שלה אל יצרניות נוספות, שללא ספק ישקלו האם לא הגיע הזמן לברוח מהתסבוכת המשפטית האדירה שעשויה ליצור אנדרואיד.

בסופו של דבר, סטיב ג'ובס המנוח הכריז על מלחמת חורמה כנגד אנדרואיד, לא נגד סמסונג, שהיתה ונשארה ספקית החומרה הגדולה ביותר של אפל. "יש הרבה מאוד שחקנים בעולם האנדרואיד שיכולים להיפגע מזה", אומר רוברט מרג'ס, פרופסור למשפטים בברקלי. "המטרה האמיתית שלהם זה כל דבר שקשור לאנדרואיד".

מלחמת חורמה על אנדרואיד. אייפון , צילום: בלומברג מלחמת חורמה על אנדרואיד. אייפון | צילום: בלומברג מלחמת חורמה על אנדרואיד. אייפון , צילום: בלומברג

רנסנס למערכות ההפעלה המתחרות

  

המרוויחה הגדולה ביותר מהמשפט יכולה דווקא להיות מיקרוסופט, שלא היתה מעורבת בו אבל לא עצרה לרגע את ההליכים המשפטיים שלה כנגד יצרניות האנדרואיד השונות. ווינדוס פון, מערכת ההפעלה הסלולרית שלה, פועלת בצורה שונה לחלוטין ממכשירי אפל ועורכי הדין של אפל אף ציינו אותה כדוגמה למכשיר עם אפיון שונה.

הפסיקה גם תחזק משמעותית את היכולת של מיקרוסופט לדרוש דמי זכיונות בתחום הפטנטים. כרגע, בזכות ההסכמים שיש לה עם יצרניות כגון HTC וסמסונג, החברה מכניסה יותר ממכירת מכשירי אנדרואיד מאשר ממכירת ווינדוס פון, ולפי מספר הערכות, יותר מהכנסותיה של גוגל עצמה ממערכת ההפעלה.

המצור המתהדק על אנדרואיד יכול להעלות את קרנה של ווינדוס פון בקרב היצרניות. ביל קוקס, מנהל השיווק של מערכת ההפעלה, מיהר לצייץ בטוויטר אחרי הכרעת המושבעים: "ווינדוס פון נראית טובבבב כרגע". רוב יצרניות האנדרואיד הגדולות, ביניהן גם סמסונג, כבר מייצרות כיום מכשירי ווינדוס פון ויכולות להעביר את עיקר הפעילות שלהן למערכת ההפעלה המתחרה בקלות יחסית.

ווינדוס פון 8. המרוויחה העיקרית מצחצוח החרבות של אפל ויצרניות האנדרואיד ווינדוס פון 8. המרוויחה העיקרית מצחצוח החרבות של אפל ויצרניות האנדרואיד ווינדוס פון 8. המרוויחה העיקרית מצחצוח החרבות של אפל ויצרניות האנדרואיד

גם חברת RIM המקרטעת עשויה להרוויח מההחלטה. יצרנית הבלקברי הודיעה כי בשנה הבאה תתחיל למכור לראשונה רשיונות למערכת ההפעלה בלקברי 10. כאמור, המתקפה על אנדרואיד עשויה לגרום ליצרניות הסלולר לחפש אלטרנטיבות, ואולי אף לנסות את המערכת של בלקברי.

חברת HP עדיין לא החליטה מה לעשות עם מערכת ההפעלה WebOS - האם להציע רשיונות או למכור אותה. מדובר באירוניה לא קטנה אם webOS או בלקברי, מערכות ההפעלה שנקברו תחת ההצלחה המסחרית של אנדרואיד, הן אלו שלבסוף יפרחו שוב בזכות קריסתה.

גוגל היא המפסידה העיקרית

סמסונג נפגעה, ללא ספק, אבל התביעה מתייחסת למכשירים הישנים שלה, ואת הקנס היא תוכל לספוג ברבעון קשה אחד. החברה תוכל להמשיך לפעול בארה"ב כמעט ללא הפרעה. לחברה יש גם אלטרנטיבות טובות, מפיתוח ממשק אנדרואיד שונה למכשיריה הבאים, דרך קידום מערכת ההפעלה ווינדוס פון של מיקרוסופט וכלה בבאדה, מערכת הפעלה שפיתחה.

כמה אנליסטים כבר מציינים כי הפגיעה הקשה ביותר היא דווקא בגוגל. גוגל הבטיחה כי מוטורולה מוביליטי, שאותה רכשה לפני כשנה, תשמש כמטרייה כנגד תביעות פטנטים עבור היצרניות והשותפות שלה, אבל הפסיקה מראה כי היא אינה יכולה לעמוד בהבטחה זו.

ללא ספק היצרניות, שלא יוכלו לזנוח את אנדרואיד בלחיצת כפתור, ידרשו מגוגל לשנות את מערכת ההפעלה במהירות - אבל כלל לא בטוח שתעשיית אנדרואיד המפוצלת יכולה לנוע במהירות הנדרשת. בגלל הפיצול בשוק, גרסה חדשה של מערכת ההפעלה שלא תפגע בפטנטים של אפל לא תוכל להגיע לכל הטלפונים, ואולי גוגל תבחר להתמקד בפיתוח לטלפונים העתידיים שלה.

ייתכן כי גוגל תחליט לשנות לחלוטין את אסטרטגיית המובייל שלה ותיכנס באופן מלא לתחום החומרה, כפי שעשתה מיקרוסופט, בניגוד להבטחותיה לשאר היצרניות, ותאיץ את האינטגרציה בינה לבין מוטורולה.

עם מאגר הפטנטים של מוטורולה ושינויים קלים באנדרואיד, גוגל תוכל לייצר ולפתח טלפונים חכמים שיהיו בטוחים מההתקפות המשפטיות של אפל, אבל השאלה שכל עולם הטכנולוגיה שואל את עצמו כעת היא מה יקרה לאנדרואיד.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
השאלה היא לא מה יקרה עם אנדרואיד.
עולם הטכנולוגיה קפוא ומתנוון מאז אפל יצאה למלחמות הפטנטים, הפסיקה הזאת היא רק עוד אבסורד של טרולי הפטנטים. אפל הורגת את החדשנות, חברות חדשות לא יכולות לקום כי מיד מישהו יקבור אותן תחת איזה תביעת פטנטים, אתם חושבים שזה מקרי שעליית אפל ותביעות הפטנטים שהיא מבילה מסונכרנות עם המשבר הכלכלי שקובר את העולם מאז 2008?
אבי  |  26.08.12
1.
מי שיהיה מקורי, יפתח, יעצב ותכנן בעצמו - יצליח. מי שלא - לא יצליח:
אפל עושה הכל בעצמה: פיתוח, תכנון, עיצוב - ולא מעתיקה מאף אחד. היא מעסיקה צוותי עיצוב, תכנון ופיתוח משל עצמה - ואלו מספקים את הסחורה עבור משכורתם (המאוד לא נמוכה). אפילו הייצור - המבוצע ברובו אצל קבלני משנה - משולם על ידי אפל: אפל משלמת ליצרנים גם עבור ההצטיידות ופיתוח קווי הייצור, לא רק עבור הייצור עצמו. אפילו לסמסונג. יש עוד כמה חברות שעושות זאת בעצמן (לפחות את הרוב): מיקרוסופט, יבמ, אמזון. יש גם חברות שמנסות - אבל לא כל-כך מצליחות: סוני, HP, נוקיה, רים. אם הן יוצציאו את האבצע (שאצל חלקן תקועה עמוק מאוד) הן יצליחו. גם סמסונג התחילה להבין זאת: מוצריה האחרונים, כמו הסמסונג נוט (הטאבלט עם העט מהפלסטיק) נראה לא כאילו עוצב על ידי אפל, אלא כאילו עוצב על ידיד עורכי דין. בסוף, לא תהיה ברירה לסמסונג ולאחרות, והן ייאלצו לשכור צוותי פיתוח, עיצוב ותכנון משלהן, ולהפוך את הצוותים הללו לצוותים הגדולים והעיקריים - ולא למהנדסים.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  26.08.12