אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל אקסלנס: "אקטיביזם צריך להיות תועלתי, תראו מה קרה בסקיילקס" צילום: עמית שעל

מנכ"ל אקסלנס: "אקטיביזם צריך להיות תועלתי, תראו מה קרה בסקיילקס"

מנכ"ל אקסלנס הנכנס, עוזי דנינו, ממליץ לעמיתיו לנסות ולמצות את כל האפשרויות לביצוע הסדר חוב לפני איום בפירוק. על הירידה ברווחי בית ההשקעות ברבעון השני: "הרגולציה הרגה את ענף הגמל. נצטרך להתאים את ההוצאות להכנסות"

28.08.2012, 07:08 | רחלי בינדמן

מנכ"ל אקסלנס הנכנס, עוזי דנינו, ממצב את עצמו כסמן המתון של האקטיביזם המוסדי לקראת גל הסדרי החוב: "המשקיעים המוסדיים צריכים לבחון כל מקרה לגופו ולפעול על מנת להשיג את המקסימום לעמיתים", הוא אומר ל"כלכליסט". "במקרה של סקיילקס, נכון להיום, איך שזה נראה כרגע המוסדיים הפסידו מהאקטיביזם, שצריך להיות תועלתי ולא פופוליסטי. אני אומר 'בואו נלמד לקח'. איפה שצריך לפעול ורואים תוצאה יותר טובה לעמיתים ודאי שצריך לפעול. העניין הוא של מידתיות.

עוזי דנינו מנכ"ל אקסלנס, צילום: עמית שעל עוזי דנינו מנכ"ל אקסלנס | צילום: עמית שעל עוזי דנינו מנכ"ל אקסלנס, צילום: עמית שעל

"אני לא רוצה להיות הפופוליסט שאומר שבעל שליטה שמשך דמי ניהול של 2 מיליון שקל אני אלך נגדו במלחמת חורמה אבל ברור שאם אני אראה בעל שליטה שרוקן את החברה באמצעות חלוקת דיבידנדים, אני אקח את זה בחשבון. אני חושב שנכון לפעול כמו המערכת הבנקאית. אני לא מאמין בללכת ולהעניש בעלי שליטה באמצעות פירוק. ההיסטוריה הוכיחה שבפירוק תמיד מקבלים פחות מהסדר וגם המערכת הבנקאית מעדיפה להימנע מפירוק. צריך למצות את הדרך של ההסדרים. למערכת הבנקאית יש מערכות חיתום מעולות שהוכיחו את עצמן עם אחוזי חדלות פירעון נמוכים. בואו נלמד ממנה ולא נמציא את הגלגל. במקומות שבהם נראה מציאות שמכריחה התערבות, נתערב".

חברת הביטוח הפניקס שבשליטת יצחק תשובה, השולטת באקסלנס, תמשוך לראשונה זה שלוש שנים דיבידנד מהחברה־הבת. היקף הדיבידנד שיחולק לכלל בעלי המניות עומד על 50 מיליון שקל, ומתוכם 42 מיליון שקל יגיעו לכיסה של הפניקס כדי לסייע לה לעבות את כרית ההון שלה. הפעם האחרונה שבית ההשקעות חילק דיבידנד היתה לפני שלוש שנים וסכומו היה זהה. בתקופה שבה לא חילק אקסלנס דיבידנד הוא הצליח לצבור רווחים ראויים לחלוקה בהיקף של 735 מיליון שקל (לאחר החלוקה הנוכחית).

דנינו ציין אתמול כי "המצב שלנו מאפשר חלוקת דיבידנד יותר אגרסיבית. החלוקה בוצעה כדי לספק את הערך לבעלים, אבל אין כרגע מדיניות להמשיך בכך באופן קבוע".

תוצאות הרבעון השני של בית ההשקעות, שרק ביולי עבר לניהולו של דנינו, משקפות את המצב הקשה בתעשייה. הרווח הנקי של אקסלנס צנח ב־37% לעומת הרבעון הקודם והסתכם ב־17 מיליון שקל. גם ברבעון השני, בדומה לרבעונים קודמים, פעילות תעודות הסל של קסם היתה זו שהצילה את שורת הרווח למרות שירדה ב־11% לעומת הרבעון הקודם והסתכמה ב־16 מיליון שקל.

"פיטורים, אך לא במסות"

ההכנסות מתחום הגמל ממשיכות להישחק והסתכמו ברבעון ב־47 מיליון שקל, ירידה של 12.9% לעומת הרבעון הקודם. השחיקה בהכנסות נגרמה בשל ירידה מתמשכת בדמי הניהול בקופות הגמל לנוכח התחרות הגוברת בתעשייה ומאמצי השימור המשמעותיים שהוביל אקסלנס בשנה האחרונה.

לדברי דנינו, "ממוצע דמי הניהול בגמל ירד מ־1.2% בתחילת השנה ל־1.14% כיום". הרווח לפני מס בתחום הגמל הצטמק ל־10 מיליון שקל - ירידה של 28.5% לעומת הרבעון הקודם.

גם תחום התיקים וקרנות הנאמנות לא הסב לאקסלנס הרבה נחת. ההכנסות מהתחום הסתכמו ב־38 מיליון שקל, ירידה של 7.3% לעומת הרבעון הקודם ושל 15.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח לפני מס מהתחום ירד ל־4 מיליון שקל לעומת 5 מיליון שקל ברבעון הקודם לאור המשך המגמה של העדפת לקוחות קרנות סולידיות בדמי ניהול נמוכים והתחרות בתחום. כתוצאה מכך נשחק הרווח התפעולי מהתחום ל־21% לעומת 25% ברבעון הקודם. דנינו אמנם לא אחראי על דו"חות הרבעון השני, אך מאז כניסתו לתפקיד מסתמן שינוי קו בתחום הקרנות וחתירה להחזרת מומנטום הגיוסים ועלייה בנתח השוק בקרנות הנאמנות על חשבון רווחיות, מה שעשוי לחלחל גם לדו"חות הרבעון השלישי. למרות זאת, דנינו סבור כי "יש לנו יכולת לספוג את הבטן הזו".

גם פעילות הברוקראז' מגלה סימני יציבות חרף התחרות הגוברת עם רווח של 5 מיליון שקל ברבעון לעומת 6 מיליון שקל ברבעון הקודם.

דנינו סיכם ואמר כי "הדו"חות משקפים את המצב בעולם, שיגיע לישראל ברמה כזו או אחרת. כמו כן הם ממחישים את הרגולציה שמתהדקת ושהרגה את ענף הגמל. אין ספק שהמציאות תציב אתגרים, וברגע שהרפורמה בגמל תיכנס לתוקף בינואר, המספרים יחלחלו והקטנים יפנימו ויקבלו את ההחלטות שהם צריכים לקבל".

בדו"חות אקסלנס ניכרת גם ירידה בהוצאות. הוצאות השיווק, ההנהלה והכלליות הסתכמו ב־91 מיליון שקל ברבעון, ירידה של 6% לעומת הרבעון הקודם. לדברי דנינו, "פתחנו הסכמים מול הבנקים, וגם ביחס לכוח אדם נמשיך לבצע התאמה לרמת ההכנסות. יהיו פיטורים אך לא במסות".

תגיות