אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קל, אבל לא מצליח להתרומם: מדוע מכירות האולטרה-בוק עדיין מאכזבות?

קל, אבל לא מצליח להתרומם: מדוע מכירות האולטרה-בוק עדיין מאכזבות?

אל קטגוריית המחשבים הדקיקים והנאים שקידמה אינטל בשנה האחרונה הצטרפו השבוע דגמים מרשימים ואלגנטיים מאוד. עם זאת, הקטגוריה עצמה במצב רע - ומהווה רק 5 אחוז משוק המחשוב הנייד, רק חצי משהוערך

03.09.2012, 12:16 | יוסי גורביץ
מכירות האולטרה-בוקים, מחשבים ניידים קלים וחזקים, מתקשות להמריא: מכירותיהם היוו רק חמישה אחוזים ממכירות המחשבים ב-2012 עד כה, רק חצי מיעד המכירות של הקטגוריה. כך דיווח אתמול (א') אתר סינט, בהתבסס על הערכות מחלקת המחקר של חברת ברקליס.

אנליסטים מעריכים כי שיעור המכירות הנמוך נובע מכך שמשתמשים רבים ממתינים להשקתה של ווינדוס 8 - ומשום שקטגוריית מחשבי הלוח ממשיכה לנגוס בעוגת המחשוב - על חשבון כל הקטגוריות האחרות.

אולטרה-בוק משולב טאבלט של טושיבה אולטרה-בוק משולב טאבלט של טושיבה אולטרה-בוק משולב טאבלט של טושיבה

עם זאת, הסיבה העיקרית למכירות הנמוכות היא ללא ספק המחיר הגבוה הממוצע של המוצרים בקטגוריה: אף שניתן להשיג מחשבי אולטרה-בוק בכ-700 דולר, בדרך כלל מחירם נושק לאלף דולר ואף חוצה אותו.

אינטל מחפשת פתרונות יצירתיים

באינטל, שהשיקה את הקטגוריה ב-2011, מנסים להוריד את מחירי המכשירים - בין השאר, על ידי יצירת שלדת לפטופ קשיחה מפלסטיק, שצפויה להיות יקרה פחות משלדת מתכת, ועל ידי יצירת הכלאה בין דיסק קשיח רגיל ובין כונני SSD, שעלותם מייקרת מאוד את המכשירים. עם זאת, ציין ביזנסוויק, אינטל מסרבת להוריד את עלותם של השבבים שלה, שמהווים כ-25% מכלל עלותו של האולטרהבוק הממוצע.

קטגוריית האולטרה-בוק מתבססת על מחשבים ניידים דקים (בעובי של פחות מ-2.1 ס"מ) וקלים (פחות מ-1.5 ק"ג), שמשתמשים במעבדים היעילים ביותר של אינטל במטרה לאפשר ביצועים סבירים וזמן סוללה ארוך.  במהלך תערוכת האלקטרוניקה IFA, שננעלה בימים אלה, הוצגו מספר אולטרה-בוקים בעלי מסך מגע, ובעיצובים שנועדו לגשר על הפער שבין לפטופ לטאבלט. חלקם מבוססים על מערכת ההפעלה חלונות 8.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
יש אולטרה בוק אחד שמתרומם - המקורי. קוראים לו מק בוק אייר:
והא נמכר במיליוני יחידות כל רבעון - כשאתם אומרים "רק 5 אחוז מהשוק", אתם כנראה מתכוונים לשוק ללא המקבוק אייר. עם האייר, השוק מהווה קרוב ל-25 אחוז מהשוק. המתחרים לא מצליחים ליצור מפרט עדיף (כי לאפל עדיפות אצל היצרנים, כי היא משלמת במזומן, מראש, ולחוזה של כמה שנים), יש להם מערכת הפעלה נחותה (וגם ווינדוז 8 עדיין נחותה), יש להם מסכים גרועים ובקרת איכות נמוכה, עם אחוזי החזרות מחרידים. ובעיקר: כל שאר היצרניות מתחרות אחת נגד השניה, במקום להתחרות נגד אפל. וכדי להחריף את הבעיה, כל אחת מהן מייצרת יותר מדי דגמים, שמתחרים אחד נגד השנה, ומבלבלים את הלקוח בנתונים מספריים מיותרים.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  03.09.12
4.
למי שלא הבין
בעיה של אולטרא בוקים אך ורק במחיר. מי שטיפ טיפה מבין במחשבים ניידים יודע ששימוש במחשב נייד הינו פשוט. ( אינטרנט. סרטים ואקסל. ) מי שרוצה מחשב למשחקים קונה נייד של גיימרים שלא מתחמם ברגע שמפעילים משחק. החברות הם sager ו alienware אלה ניידים נועדו רק למשחקים. ועלות שלהם יותר מאולטרא בוק. אולטרא בוק זה מחשב שנועד לביצועים ברמה בסיסית פלוס. הפלוס זה משחקים פשוטים. והוא הכי מהיר בגלל הssd ואלה שקונים לפטופ עם מעבד i7 ושמונה ג׳יגה זכרון לא מבינים עניין כי מחשב שלו יתחמם ולא יעבוד לאחר שלוש( גג) שנים. אני אישית מעדיף מק או נייד לגיימרים
פבל , ראשון  |  03.09.12
2.
המחיר מרתיע את ציבור הקונים
בכל שנה עד שנתיים יוצאים לשוק מוצרים חדשים. אז לשם מה להשקיע במוצר יקר עד מאוד, שמימלא מחליפים תוך פרק זמן קצר. חידוש ה"מלתחה" התקשורתית בכל פעם מחדש, מהווה נטל כבד על כיס הצרכנים. על היצרנים להתאים את מחיר המוצרים החדשים לצרכן, כך שלא יכאב במידה וצריך להשליך אותם, לפח.
03.09.12
לכל התגובות