אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי מאיר בייגל: "בגלל המחאה החברתית אי אפשר להעלות מחירים" צילום: רונן אקרמן

בעלי מאיר בייגל: "בגלל המחאה החברתית אי אפשר להעלות מחירים"

המפקח על המחירים בתמ"ת הודיע בדיון בוועדת הכלכלה כי המשרד יבחון את נושא קביעת תעריף הלחם, למרות שהעלאת מחיר הלחם המפוקח נעשתה כחוק

24.09.2012, 18:40 | תומר אביטל

"בכוונת התמ"ת לערוך בדיקה בליווי רואה חשבוני מטעם החשכ"ל שיבחן את תעריפי הבסיס של סל התשומות המשמשות לקביעת תעריף הלחם", כך גילה אחר הצהריים (ב') המפקח על המחירים בתמ"ת דוד שטיינמץ בדיון בנושא גל ההתייקרויות בוועדת הכלכלה של הכנסת.

המפקח הסביר בדיון כי גם אם העלאת מחיר הלחם המפוקח נעשתה בהתאם לחוק, עדיין "יש מקום לבדוק האם הנתונים שעליהם מתבסס הפיקוח נאמנים למציאות".

גלעד זילברברג, הבעלים של מאיר בייגל ויו"ר המפעלים הקטנים והבינוניים בהתאחדות התעשיינים, התריע בדיון כי "בגלל המחאה החברתית אי אפשר להעלות מחירים. אני יכול להעלות מחירים רק אם הגדולים מעלים ואם הם לא יעלו אנחנו נחנק. השוק איבד את שווי המשקל לחלוטין. אנחנו לפני משבר קלאב מרקט 2. אם המדינה לא תתערב במהרה הציבור ימצא את עצמו בענף הרבה יותר ריכוזי ממה שהוא היום. הרבה מפעלים קטנים לא ישרדו. המצב קטסטרופאלי".

זילברברג הביע תמיכה בהעלאת המחירים של יוניליוור והיצרנים הגדולים והבהיר "אנחנו חוד החנית של התחרות אבל אנחנו נמות ראשונים כי אין לנו גב פיננסי".

גלעד זילברברג, הבעלים של מפעל מאיר בייגל , צילום: רונן אקרמן גלעד זילברברג, הבעלים של מפעל מאיר בייגל | צילום: רונן אקרמן גלעד זילברברג, הבעלים של מפעל מאיר בייגל , צילום: רונן אקרמן

הדיון נערך ביוזמת יו"ר ועדת הכלכלה כרמל שאמה-הכהן שציין כי כינס את הוועדה בעקבות בקשות של ח"כים ואזרחים לבחון מה הממשלה עושה כדי לעצור את גל ההתייקרויות. שאמה הדגיש כי "דו"ח המבקר מעיד שיש לבצע מחשבה מחדש של המדיניות".

בהמשך הדיון הכריזה ח"כ יוליה שמאלוב ברקוביץ: "אני הולכת להקים מחאה חברתית. אזרחים לא צריכים לקנות מה שעולה ב-15%. אני קוראת לאזרחי ישראל שלא לקנות יונילוור".

 

סמנכ"לית המכירות של יוניליוור ענת גבריאל טענה בתגובה כי בהשוואה לעולם יוניליוור בישראל נמצאת בתחתית טבלת הרווחיות. לדבריה, התייקרות מוצרי החברה תעלה לצרכנים רק 15 שקלים בשנה.

גבריאל הוסיפה: "אנחנו מפעילים 5 מפעלים בפריפריה. זו חברה שמחויבת למדינה והשקענו 70 מיליון שקל בשנה האחרונה בהקמת מפעל בצפת. כשבחנו את עליית המחירים נקטנו בגישה אחראית- כשהיינו צריכים להעלות את הקורנפלקס ב-13% אז העלינו ב 3%. אנחנו ספגנו את ה10%".

בשלב זה שאלה שמאלוב ברקוביץ "אולי המנכ"לים שלכם זקוקים למשכורת נמוכה יותר?". "אנחנו בסך הכל מייצרים מיונז ואבקות מרק", השיבה גבריאל, "אף אחד בחברה, כולל המנכ"ל, לא מרוויח מיליונים. אנחנו לא שוק ההון".

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
לכל המבקרים את גלעד- הוא צודק
כל הכבוד לגלעד שאומר את האמת, בוא נראה את התוקפים פה, חוטפים את עליות המחירים , של חשמל , ארנונה , מים, חשמל, דלק , התיקרות חומרי גלם עצומים , והשחיקה ממשיכה וממשיכה 'עד שמעבירה להפסדֿ,ובסוף אנו צריכים לשלם את הכל ואת הריבית לבנקים , מה הייתם עושים ? חוץ לסגור את העסק, חכמולגים גדולים , ולפטר את העובדים , בגלל אנשים כמוכם , לא כדאי לפתוח עסק בארץ, ובגללכם אין תחרות , בגללכם, גביית המיסים יורדת, ובגללכם הקיצוץ יהיה גדול יותר , והרבה עסקים יסגרו , ומי שישרוד יהיה הגדולים והריכוזיים , וכולנו נהייה בבעיה גדולה יותר , כי גם המחירים יעלו עוד ועוד מהעדר תחרות וגם יהיו אלפי משפחות ללא פרנסה , מקווה שנה הבאה תבינו כי חברות צריכות להרויח כסףֿ כי הם לא ירויחו נחזור לקומינזם,ודרך אגב אני תומך נלהב במחאה החברתית , אבל לא בדרך שכיוונה את עצמה
יעקב תעשיין קטן , מרכז  |  26.09.12
13.
מגיב 2. אם משהו מאחד את העם
זה חוסר הצדק בחלוקת המשאבים. אנשים כמוך המעלים טיעונים פוליטיים חוטאים למטרה זו. לא ימין ולא שמאל אלה דרך הישר והצדק. גם ככה אין הבדל בתפישה או בעשייה של הימין או השמאל חוץ מהיתרון שמעניק הימין , בדיוק כמו הרפובליקאים בארהב, לבעלי הון על הרוב המכריע של האזרחים.
יובל  |  25.09.12
לכל התגובות