אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עבדות דיגיטלית: ההזדמנות של המשק ישראלי צילום: ענר גרין

עבדות דיגיטלית: ההזדמנות של המשק ישראלי

ההתמכרות של העולם לסמארטפונים ולרשתות חברתיות מהווה מנוע לשגשוג של הייצוא הישראלי ולצמיחה כלכלית

04.10.2012, 13:57 | אדיב ברוך

כולם מדברים על המהפכה הדיגיטלית והסלולרית ששינתה את חיינו והפכה אותנו ל"עבדים דיגיטלים". אנשים נושמים ביטים, ובאמצע ישיבה בודקים אם הגיעה הודעה חשובה שמוטטה את העולם, איפה נמצאת עכשיו בר רפאלי והאם לחצנו לייק או צייצנו לאחד המפורסמים. האם הרחקנו לכת בשימוש מופרז ולא יעיל של המכשיר הקטן שנקרא "טלפון חכם"?   

 

האם לקחנו את המכשיר, שאמור היה לאפשר לנו לדבר מבלי להיות כבולים לקיר, ואפשרנו לו לשנות את השפה העשירה והמתורבתת לשפה חדשה שנקראת "סמסית"? כנראה שכן. אך עם זאת חשוב לזכור שאותה מהפכה דיגיטלית טומנת בחובה גם הזדמנויות צמיחה רבות למשק הישראלי:

 

1. תשתיות התקשורת ושיפורן התמידי הביאו אותן לרמת זמינות ואמינות שאינן מוטלות בספק ומאפשרות לנו לחשוב אחרת.

 

2. תשתיות מיחשוב הענן שמאפשרות ומעניקות כוח מחשוב כמעט אינסופי לכל משתמש קצה בעלויות שוות לכל נפש ומאפשרות לנו לחשוב אחרת.

SAS .3 (תוכנה כשירות) מהווה היום אלטרנטיבה אמינה וזולה לכל יישום ארגוני מבלי שנדרש לשרת ארגוני ומאפשרת לנו לחשוב אחרת.

4. הרשתות החברתיות משנות את דרכי ההתקשרות הארגונית הן בתקשורת הפנימית עם העובדים והן בתקשורת החיצונית עם הלקוחות והספקים.

אם נוסיף לכך את קצב החדרת הטלפונים החכמים והטאבלטים, המאלצים אותנו לחשוב אחרת, והרי לנו סביבה מאתגרת, שבשנים האחרונות יצרה אין סוף אפשרויות לחברות ויזמים לפתח יישומים ארגוניים בתפיסת הניידות והזמינות בכלל ולחברות טכנולוגיות בפרט. סביבה חדשה זו מאפשרת להייטק הישראלי, היזמי והיצירתי להפוך למעצמה בסביבת פתרונות טכנולוגים לארגון.

מרכיב הידע והניסיון של הסביבה שבה אנו חיים מוסיף נדבך ומאלץ אותנו לפתח יתרון יחסי על פני אומות אחרות, למשל בתחומי הסביבה הביטחונית-אזרחית, הרפואית, הפיננסית, אנרגיה וחיסכון באנרגיה, אחסון, אחזור וזירת לוחמת הסייבר. כל אלה מאפשרים לנו לפתח יישומים בעלי יתרונות טכנולוגיים ובידול מובהק מול הדור הצעיר של מעצמות התוכנה המתפתחות במזרח (הודו וסין), במערב ובמזרח אירופה המתחדשת.

אייפון. מכורים, צילום: Scott Schaen אייפון. מכורים | צילום: Scott Schaen אייפון. מכורים, צילום: Scott Schaen

אחת לשנה אנחנו מפגינים את יכולתנו בעולם התקשורת הסלולרית בתערוכה השנתית בברצלונה. בתערוכה זו מכון הייצוא הישראלי יוזם ומוביל את הביתן הלאומי בגאווה ולתפארת מדינת ישראל. הביתן הלאומי הפך למוסד עלייה לרגל של כל החברות והשחקנים המובילים בעולם התקשורת שמגיעים לבחון, להיחשף ולהתעדכן בפיתוחים חדשניים וכמובן לייצר מפגשים עסקיים ממוקדים ואיכותיים בשיתוף פעולה עם משרד התמ"ת וכל נספחיו הכלכליים הפזורים בעולם.

מדי שנה גם נשאלת תמיד השאלה - "מה הלאה? מה עושים כדאי לשמר את המומנטום בסביבה כל כך דינמית?" כדאי שנבין שזו מחויבות לאומית, וכי כל עוד ה"עבדות הדיגיטלית" צוברת תאוצה בעולם, היא מהווה מנוע לצמיחה כלכלית, יצירת דור חדש של יזמים והגדלת הייצוא הישראלי.

הכותב הינו יו"ר ההנהלה הציבורית בחט' ההיי-טק, מכון היצוא וישתתף בוועידת Mobile 2013 של כלכליסט ומכון הייצוא. לתוכנית והרשמה - לחץ כאן

תגיות