השעון המעורר ממכר?
פרופסור יקר, מאז שגיליתי את הנודניק בשעון המעורר אני תמיד מכוונת אותו לשעה קודם, ואז מתעוררת וחוזרת לישון מדי רבע שעה, עד השעה המיועדת. אני פוגעת לעצמי בשינה, אבל התענוג שב"לחזור לישון" גדול יותר. איך להיגמל? לירן
אם זה מסב לך עונג, אז למה בעצם להיגמל מזה? לדעתי הדבר שצריך לברר פה הוא אם באמת כדאי לך להיפטר מההרגל. לכן בדקי תחילה אם בפועל "שיטת הנודניק" הזאת משפרת או מרעה את דפוס השינה שלך. כלומר, אם במהלך היום את ערנית יותר או ערנית פחות מאשר כשאת קמה רק בשעה היעודה.
יש היום הרבה מכשירים, ואפילו אפליקציות לסמארטפון, שעוזרים לאנשים לנתח את דפוס השינה שלהם, ולראות מתי היא עמוקה יותר ומתי פחות. יש אפילו אפליקציה שעל סמך הקולות והתנועות שלנו בלילה מנסה לראות באיזה רגע כדאי שנתעורר, ומעירה אותנו אז. אני הייתי אוסף מידע על דפוסי השינה שלי, רואה איזה שינוי בדפוסים טוב יותר, ולפי זה מחליט מה לעשות. שימי בעדיפות הגבוהה את ההנאה, ובתנאי שזה לא פוגע בשינה.
אתר ללא מוסר
האם נתקלת באתרים שעוזרים לך ליצור אליבי שבעזרתו תבגוד באשה? האם לדעתך אתרים כאלה מגבירים את חוסר היושר בעולם? ג'ו
ג'ו היקר,
התשובה לשאלתך היא כן, אני חושב שהאתרים האמריקאיים האלה מגבירים את חוסר היושר.
הם לרוב נראים כמו אתרים של מרכז שירות לקוחות, עם תמונות של טלפנים חייכנים שרק מחכים להזמנה שלכם לכרטיס טיסה (מזויף, לאליבי), או לאדם שיתחזה בטלפון לפקיד קבלה במלון. גם הסיסמה באחד מהם, "מעצימים אנשים אמיתיים בעולם אמיתי!", היא מכבסת מילים ל"עוזרים לאנשים לשקר".
כל זה גורם לאנשים לתפוס רמאות כנורמה. הרטוריקה של "העולם האמיתי" עוזרת לשכך את התנגדות הלקוח הפוטנציאלי. כאילו "ככה זה בעולם מחוץ לאגדות היושר המוחלט".
אני גם קצת מודאג מסוג הפופ־אפים שקפצו בדפדפן שלי אחרי שהצצתי באתר כזה.
3 תגובות לכתיבת תגובה