אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צ'רנוי פתח בהליכי פשיטת רגל נגד גד זאבי צילומים: יריב כץ מיכאל קרמר

צ'רנוי פתח בהליכי פשיטת רגל נגד גד זאבי

לטענת צ'רנוי, זאבי לא עמד בתשלומים שלהם התחייב במסגרת הסכם בוררות ודורש שישיב לו 55 מיליון דולר שהעביר לו לרכישת המניות בבזק

23.10.2012, 20:04 | זוהר שחר לוי

חברת טנידה אנסטלט (tenida anstalt) בבעלות איש העסקים מיכאל צ'רנוי, הגישה השבוע לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה להמצאת התראת פשיטת רגל לגד זאבי בטענה כי הוא חייב לה 55.2 מיליון דולר שלא שילם לה למרות הסכם בוררות שנחתם ביניהם ושקיבל את תוקף של פסק דין על ידי בית המשפט.

קראו עוד בכלכליסט

החברה, שהיא נאמנות המאוגדת בליכטנשטיין, הגישה את הבקשה באמצעות ד"ר יעקב ויינרוט, ומתבססת על הסכם הבוררות בינה לבין זאבי, שנערך על ידי הבוררים עוה"ד רם כספי וראובן בכר, ושקיבל אישור של פסק דין בבית המשפט המחוזי בתל אביב, עוד בדצמבר 2009. מדובר בהסכם להשבת הכספים שהעביר צ'רנוי לזאבי במסגרת רכישתו של האחרון מניות בבזק.

לפי פסק הבוררות, כך נטען, היה על זאבי לשלם לחברה סך כולל של 131.5 מיליון דולר במספר מועדים. התשלום הראשון שנקבע היה על סך של 278 מיליון שקל שישולם עד לאפריל 2010 ותשלום נוסף בסך 106.5 מיליון דולר עד ל־3 ביוני 2012. התשלום השלישי, בסך של 25 מיליון דולר, כך נקבע, ישולם עד לאפריל 2013.

33 מיליון שהפכו ל-55

אלא שלפי הבקשה, עד היום שילם זאבי רק את התשלום הראשון וחלק מהסכום שהיה אמור להעביר במסגרת התשלום השני ועל כן חייב להעביר לידי החברה סכום נוסף של 30.3 מיליון דולר. "החייב", נכתב, "לא שילם את התשלום השני עד ליוני 2012 ולא עד עצם היום הזה, חרף פניות חוזרות ונשנות". לכן, לפי ההסכם והריביות שנקבעו, עומד סכום החוב כיום על סך 55.2 מיליון דולר.

בבקשה, הנתמכת בתצהיר של צ'רנוי, הנהנה הסופי בחברה, מצוין כי "הנה כי כן, לחברה יש נגד החייב פסק דין חלוט לתשלום סכום כסף, שהוצאתו לפועל לא עוכבה כדין, ואשר החייב לא פרעו עד כה, חרף פניות חוזרות ונשות. לפיכך מתבקש בית המשפט להמציא התראת פשיטת רגל לחייב".

צ צ'רנוי | צילום: אוראל כהן צ

הסכם הבוררות עסק בהסכם אופציה בין חברת זאבי גלובל לבין טנידה, שנחתם לתקופה של חמש שנים באוקטובר 1999. לפי ההסכם, קיבלה זאבי גלובל הלוואה בגובה 643 מיליוני דולר מקונסורציום בנקים לצורך רכישת מניות בזק. לפי הסכם האופציה, היה על טנידה למסור לזאבי גלובל, כהלוואה, ערבות בנקאית תקפה לתקופת ההסכמים, שתשמש כבטוחה לצורך קבלת ההלוואה מהבנקים על ידי זאבי כמימון לצורך רכישת מניות בזק.

הצדדים הסכימו, כך לפי הסכם נוסף ביניהם, להמיר את הערבות הבנקאית בפיקדון כספי בסך של 143 מיליוני דולר בבנק שוויצרי. בהתאם לכך, אכן הפקידה טנידה את הסכום.

עוד לפי ההסכמים הנטענים, בתמורה להפקדת הכספים לצורך הערבות הבנקאית, טנידה תהיה זכאית בתום תקופת ההסכמים לקבל את הסכום המופקד בחשבון וכן סכום נוסף של מאה מיליון דולר, וזאת אם תבחר טנידה שלא לממש את האופציה לרכישת עד 50 אחוז ממניותיה של זאבי גלובל. במהלך שנת 2000 שילם זאבי חלק מהסכום והבוררות עסקה ביתרת החוב.

גד זאבי: "לא קיבלנו פניה בנושא זה. במקביל אנחנו עובדים לסגור את הסוגיה מחוץ לבית המשפט".

זאבי ישלם גם לזאב רום

השבוע גם קבע בית המשפט המחוזי בחיפה כי זאבי ישלם לאיש העסקים זאב רום 1.5 מיליון שקל, עבור פעילותו בעסקת רכישת מניות בזק. רום היה זה שיצר את הקשר בין זאבי לצ'רנוי במסגרת העסקה.

במקביל לתביעה האזרחית שניהל רום והבקשה שהגישה החברה של צ'רנוי לבית המשפט, התיק הפלילי הנוגע לרכישת מניות בזק בידי זאבי עודנו מתנהל בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

על־פי כתב האישום בפרשת בזק, קיבלו זאבי וצ'רנוי במרמה בנסיבות מחמירות את היתר שר התקשורת להחזקת אמצעי שליטה בבזק ובשיעבודם, עד לשיעור של 20% מההון המונפק של בזק, וכן קיבלו במרמה הלוואה בסך 643 מיליון דולר מקונסורציום הבנקים, לצורך רכישת המניות.

רום ואדם נוסף, עו"ד מיכאל קומיסר, מואשמים בסיוע לזאבי וצ'רנוי לקבל במרמה בנסיבות מחמירות את ההיתר של שר התקשורת ואת ההלוואה.

תגיות