אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אי אונליין תרכוש את כסא הבורסה של הראל פיננסים ב-83 מיליון שקל צילום: יריב כץ

אי אונליין תרכוש את כסא הבורסה של הראל פיננסים ב-83 מיליון שקל

החברה הבורסאית שבשליטת (80%) מיכאל ויובל גולן הינה יצרנית תוכנות "מגמה", "אייס" ו"טיקר" ותהיה חבר הבורסה הראשון שאינו מנהל כספים

28.10.2012, 14:59 | אסף גילעם

הוסר המכשול העיקרי בעסקת רכישת חבר הבורסה של הראל. חברת אי-אונליין, שחתמה על הסכם לרכישת כסא הבורסה של הראל באפריל האחרון בתמורה ל83 מיליון שקל, קיבלה בסוף השבוע האחרון את אישור הנהלת הבורסה להעברת השליטה לידיה, כך עולה מדיווח החברה הבוקר.

קראו עוד בכלכליסט

באפריל חשף "כלכליסט" על המגעים שמנהלת חברת הביטוח הראל למכירת חבר הבורסה שלה, אי אונליין הבורסאית שבשליטת (80%) מיכאל ויובל גולן הינה יצרנית תוכנות "מגמה", "אייס" ו"טיקר" ותהיה חבר הבורסה הראשון שאינו מנהל כספים. העסקה אינה כוללת את פעילות הברוקראז' המוסדי של הראל.

השלמת העסקה עדיין כפופה להתקיימות תנאים מתלים ובהם אישור רשות ההגבלים העסקיים. המועד האחרון להשלמת העסקה נדחה עד ל-30 לנובמבר על מנת לאפשר לאי אונליין להשיג את כל האישורים הנדרשים.

למרות הודעתה המקורית של אי אונליין, עולה כי תמורת העסקה הופחתה מ-85 מיליון שקל ל-83 מיליון שקל וכי במקום מימון בנקאי בהיקף של 60 מיליון שקל, תקבל אי אונליין הלוואת מוכר מהראל בהיקף של 58 מיליון שקל. כ-33 מיליון שקל מההלוואה תהיה לתקופה קצרה של כחצי שנה והיתרה לתקופה של כ-3-4 שנים. להראל יוענקו שיעבודים על מניות אי אונליין להבטחת ההלוואה ואופציית Call למניות חבר הבורסה. מדובר בעסקה מהותית מאוד לאי אונליין הנסחרת כיום לפי שווי של 25.6 מיליון שקל.

יואב ליבל, מנכ"ל אי־אונליין, הסביר עם ההודעה על הרכישה כי "בשורה התחתונה, הביזנס שלנו זה טכנולוגיה. המודל של חברת תוכנה שיש לה ברוקר כבר קיים בעולם, ואנחנו נהיה הראשונים שאימצו אותו בישראל", אמר ליבל. "אנחנו נהיה הגוף הניטרלי הראשון בין חברי הבורסה, לא בנק ולא בית השקעות - דבר שלא קיים כיום. בנוסף נהיה חברת התוכנה הראשונה בארץ ששולטת בחבר בורסה".

בתגובה להודעה נמסר מאיגוד חברי הבורסה שאינם בנקים (ואילו תצטרף אי אונליין) כי "העסקה למכירת פעילות חבר הבורסה של הראל מעידה על המשך מגמת יציאת הגופים הגדולים מהתחום. הרגולציה הנוכחית אינה מאפשרת תנאי תחרות הוגנים בין הבנקים לבתי ההשקעות ואי לכך אנו רואים צמצום של המתחרים. אם לא תהיה הסדרה של השוק על ידי הרגולטור במסגרתו ייקבעו כללי משחק הוגנים בין הבנקים לבין חברי הבורסה, נחזה בשוק ברוקראז' ריכוזי הנשלט על ידי המערכת הבנקאית, שיוביל מהר מאוד להעלאת המחירים ללקוחות הקצה- משקי הבית בישראל".

תגיות