אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוסיה במיטבה צילום: אוראל כהן

רוסיה במיטבה

בפאתי אזור מוסכים בת"א נחבאת לה קאבאצ'וק, המגישה אוכל רוסי בדיוק כמו שאוכל רוסי צריך להיות. הבעיה היחידה היא לחזור משם ליום העבודה

29.10.2012, 10:00 | גלי וולוצקי

מסעדת קאבאצ'וק הרוסית, שנפתחה לפני כשמונה חודשים, מעוררת סימפטיה מהרגע הראשון. גם בזכות שם החיבה שכה הולם אותה (קאבאצ'וק ברוסית: מסעדה קטנה, מסעדונת), וגם מאחר שתנאי הפתיחה מבטיחים מיד את חיבתם של מי שנוהגים להתייצב לצד האנדרדוג. היא נחבאת בשולי אזור התעשייה של מתחם יד חרוצים בת"א, באזור שאין בו כמעט עוברים ושבים, בטח לא כאלה שמחפשים וודקה ומטעמים במשך היום. פתח אותה מסעדן ותיק יליד ברה"מ לשעבר, ולא פרח טבחים ישראלי מקושר, שמהגג את עצמו לדעת במדורי האוכל, מה שמסביר אולי את התפוסה החלקית בצהריים.

המלצרית (אחר כך גילינו שהיא בתו של הבעלים) הניחה על השולחן את התפריט העסקי וחזרה לענייניה. היא זיכתה אותנו בחיוך וביחס משופר רק אחרי שששמעה, בחצי אוזן, באיזו התלהבות אנחנו הוגים את שמות המנות, ואחרי שהזמנו, לפני כל דבר אחר, צלחת של סאלו (בשר לבן שמן כבוש במלח, 24 שקל) וצ'ייסר של רוסקי סטנדרט (16 שקל).

בעסקית מוצעים שלושה מסלולים: 80/60/45 שקל. כולם מתחילים בזאקוסקי (מאזטים נוסח רוסיה) וממשיכים לבצקים ממולאים (במסלול הזול) או למרק, בצק ממולא ועיקרית (במסלול היקר).

התחלנו בשלושה זאקוסקי (אחד בעסקית הזולה ושניים ביקרה). חציל סציבי - פרוסות חציל מוחמצות, ממולאות בעוף טחון ואגוזים, ברוטב טרטר ירקרק, הגיעו מהכיוון הגרוזיני והיו מענגות מאוד, וסלט אוליביה - סלטון של תפוחי אדמה, אפונה, גזר וקוביות נקניק במיונז היה נחמד. אך הפתיח הכי מלהיב היה "שובה קמצ'טסקי". פירוש המילה שובה הוא אדרת (במקרה זה בנוסח קמצ'טקי), ואפשר לנחש שהמנה נקראת כך מפני שמדובר בשכבות של סלרי ותפוחי אדמה עם סלט ביצים עתיר מיונז, העוטפים בשר סרטנים ונתחים של סלמון כבוש קלות. תענוג.

פירושקי, מאפה שמרים ממולא בשר (מנה עיקרית בעסקית שמחירה 45 שקל), הוגש לוהט וזהוב. המרקם והטעם של המאפה היו עשירים, והזכירו חלה מתקתקה או סופגנייה, במובן המושחת והטוב, זה שלא מאפשר להניחו מהיד עד הביס האחרון. גם הפילמני (כיסוני בשר מבושלים במרק, מנת ביניים בעסקית שמחירה 80 שקל) היו מענגים, ואצרו בתוכם מרק שפרץ לפה עם הנגיסה. המנה העיקרית של העסקית היקרה, ביף סטרוגונוף, היתה החלק הפחות מרשים בארוחה. נתחי בשר בקר ברוטב שמנת עם פטריות ומלפפון חמוץ, קלאסיקה רוסית שהוכנה כראוי והוגשה לצד גבעה של פירה שאת ראשה עיטרה, תאמינו או לא, שלולית של חמאה נמסה. זה היה חביב, אך אחרי חגיגת הטעמים והגודל הנדיב של הראשונות והמאפים התקשינו להשתלט על העיקרית.

פירושקי. אי אפשר להניח אותם מהיד עד הביס האחרון, צילום: אוראל כהן פירושקי. אי אפשר להניח אותם מהיד עד הביס האחרון | צילום: אוראל כהן פירושקי. אי אפשר להניח אותם מהיד עד הביס האחרון, צילום: אוראל כהן

עוד כוסית וודקה והיינו מוכנים להמשיך את היום. זאת אומרת, למצוא את הדרך לחמוק מהמשך ההתחייבויות ולערוק למנוחה קצרה. קאבאצ'וק מציעה, נכון להיום, עסקית מענגת ומשתלמת, שאפשר להמליץ עליה בפה מלא ובראש סחרחר. כדאי מאוד לקפוץ לשם לארוחת צהריים, רק סדרו לעצמכם אליבי לבוס, כי לא תרצו לחזור למשרד.

שם: קאבאצ'וק

ז'אנר: מטבח רוסי

מיקום: הצפירה 10 ת"א, 03-7266337

פרטי העסקית: 80–45 שקל, ראשון־חמישי 12:00–17:00

התחככות: אוהדי הז'אנר

שירות: נעים ומשפחתי

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני המתחם

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: ארוחה מענגת ומשתלמת

תגיות