אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ישראל עלתה למקום ה-24 בדירוג המרכזים הפיננסים המובילים בעולם צילום: בלומברג

ישראל עלתה למקום ה-24 בדירוג המרכזים הפיננסים המובילים בעולם

הונג קונג הוכתרה בתואר המרכז הפיננסי המוביל בעולם, בדירוג שעורך הפורום הכלכלי העולמי. ארה"ב, בריטניה, סינגפור ואוסטרליה סוגרות את החמישייה הראשונה

31.10.2012, 11:57 | סוכנויות הידיעות

הונג קונג הוכתרה בתואר המרכז הפיננסי המוביל, זו השנה השנייה ברציפות, בדירוג שעורך הפורום הכלכלי העולמי (WEF). בדו"ח שפורסם, מצוין כי הונג קונג זכתה בתואר הודות לאווירה העסקית החזקה שלה, התשתיות ומשטר המסים. ישראל דורגה במקום ה-24, עלייה מהמקום ה-26 בשנה שעברה.

נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, צילום: עטא עוויסאת נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר | צילום: עטא עוויסאת נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, צילום: עטא עוויסאת

ששת המקומות הראשונים ברשימה הכוללים גם את ארצות הברית, בריטניה, סינגפור, אוסטרליה וקנדה - נותרו ללא שינוי משנה שעברה, בשל הקיפאון בשוקי ההון, ההאטה בצמיחה הכלכלית והשחיקה באמון במוסדות הפיננסים. יפן, שוויץ, הולנד ושבדיה סוגרות את העשירייה הראשונה.

ישראל, זכתה לדירוג גבוה יחסית (19) בקטגוריית הסביבה המוסדית ובקטגוריית הגישה לשווקים הפיננסיים, אך לעומת זאת בקטגוריית האווירה העסקית הניקוד שקיבלה העניק לה רק את המקום ה-31, בעוד שמבחינת שירותים פיננסיים לא בנקאיים ישראל ממוקמת במקום ה-36.

"עם זאת, על אף החוזק של הונג קונג, שוק האג"ח שלה יחסית אינו מפותח, והסקטור הפיננסי עדיין לא משוחרר לגמרי", נכתב בדו"ח. עוד נטען כי קובעי המדיניות עומדים בפני משימה "מונומנטאלית" להשבת האמון לשווקים, לנוכח השחיקה בביטחון שמעכבת את ההשקעות.

דו"ח ההתפתחות הפיננסית השנתי שמפרסם הפורום הכלכלי, לוקח בחשבון טווח רחב של גורמים, ביניהם עלייתם של מרכזי המסחר באסיה וההשפעה של סין בתוקף היותה הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, ולפיכך בניגוד לסקרים אחרים מעניק את הבכורה להונג קונג על פני לונדון או ניו יורק. הדו"ח בחן אלמנטים כמו רגולציה, סביבה עסקית, יציבות פיננסית, שירותי בנקאות ושירותים פיננסיים לא בנקאיים, שווקים והגישה אליהם.

תגיות