אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו זה סופי: רשת בוניטה נסגרת צילום: עידו לביא

עכשיו זה סופי: רשת בוניטה נסגרת

הרשת נקלעה לקשיים והפסיקה את הייצור כבר בחודש יולי האחרון. בוניטה מעסיקה 120 עובדים שלא יקבלו את משכורות חודש אוקטובר וצפויים להגיש בקשת פירוק

05.11.2012, 18:24 | אורנה יפת

הבעלים של רשת האופנה בוניטה, סוגרים את הרשת לאחר 23 שנה. הרשת שנקלעה לקשיים לא הצליחה למצוא קונה, הפסיקה את הייצור מאז יולי האחרון ובסוף החודש יסתיימו החוזים של הרשת עם הקניונים, לאחר שאלה חילטו את הערבויות שהיו בידיהם במשך שלושת החודשים האחרונים.

הרשת מעסיקה 120 עובדים שלא יקבלו את משכורות חודש אוקטובר וצפויים להגיש בקשת פירוק.

פרידה ראובני. "אם זה היה טייקון הוא כבר היה ממונף", צילום: עידו לביא פרידה ראובני. "אם זה היה טייקון הוא כבר היה ממונף" | צילום: עידו לביא פרידה ראובני. "אם זה היה טייקון הוא כבר היה ממונף", צילום: עידו לביא

"לא הצלחנו למכור את הרשת במצב של היום", אמרה פרידה ראובני, בעלת הרשת ל"כלכליסט". "הגיעו משקיעים מחו"ל שראו את שכר הדירה שאנחנו משלמים פה ואמרו שאנחנו לא נורמלים וסירבו להכנס בחוזים הקיימים. הבנקים סגרו לנו את האשראי ובסוף החודש החנויות יחזרו לבעליהן, הקניונים". לדבריה, גם האפשרות של סגירת סניפים מפסידים לא צלחה בשל אותם חוזים מול הקניונים.

בוניטה מפעילה 25 סניפים שכולם ממוקמים בקניונים. בשנתיים האחרונות סבלה הרשת מהתחרות המתגברת בענף האופנה ומכניסתן של הרשתות הבינלאומיות ולא הצליחה להתמודד. לדברי ראובני, "מאז יולי הפסקתי את הייצור של הסחורה, מאז שהבנקים הפסיקו לכבד לנו המחאות, כי לא רציתי להכנס לבור יותר גדול. לכן כיום אין כמעט מלאי שנשאר לנו בחנויות".

ראובני יוצאת נגד הקניונים והמערכת הבנקאית שעוזרת לטייקונים ולא לבעלי עסקים קטנים. "בנו הקטנים הם מתנהגים כמו בולדוזרים אבל אם זה היה טייקון הוא היה ממונף וכבר היה מגיע לתספורות".

תגיות