אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תחזית של ה-OECD: כלכלת סין תעקוף את ארה"ב עד 2016

תחזית של ה-OECD: כלכלת סין תעקוף את ארה"ב עד 2016

לפי התחזית, עד 2025 התמ"ג הכולל של סין והודו יהיה גדול מזה של צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, בריטניה, ארה"ב וקנדה ביחד

09.11.2012, 16:22 | סוכנויות הידיעות

סין תתפוס את מקומה של ארה"ב בתוך ארבע השנים הבאות ותהיה הכלכלה הגדולה בעולם, כך לפי תחזית של ה-OECD.

קראו עוד בכלכליסט

ה-OECD הודיע כי כלכלת סין תהיה גדולה מכלכלות גוש היורו יחדיו עד לסוף השנה ותתפוס את מקום ארה"ב עד לסוף 2016.

התמ"ג העולמי יצמח ב-3% לשנה ב-50 השנים הבאות, אך תהיה שונות גדולה בין המדינות והאזורים. עד 2025 התמ"ג הכולל של סין והודו יהיה גדול מזה של צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, בריטניה, ארה"ב וקנדה ביחד. אסא יוהנסון, כלכלן בכיר ב-OECD, אמר: "צפוי בעתיד מעבר משמעותי במאזן הכוח הכלכלי".

מפגינים בסין, צילום: רויטרס מפגינים בסין | צילום: רויטרס מפגינים בסין, צילום: רויטרס

עוד לפי התחזית, חוסר השיוויון יימשך, אם כי הכנסתם של תושבי המדינות העניות ביותר צפויה לגדול פי יותר מארבעה עד 2060, ובסין ובהודו ההכנסה תעלה פי יותר משבעה. לפי ה-OECD, עד 2060 רמת המחייה במדינות המתפתחות עדיין תעמוד על 25%-60% מזו בארה"ב.

עוד מעריכים בארגון, כי חוסרי האיזונים העולמיים, שהניחו את היסודות לקריסה של 2007, ימשיכו להתרחב ויגיעו ב-2030 לרמות שהיו טרום המשבר. בטווח הקצר זוהי בעיקר השפעה מחזורית של המשבר הפיננסי. על כן בארה"ב, שהיה לה גירעון תקציבי גדול לפני המשבר, חלה ירידה גדולה יותר מאשר בסין, שלה עודף תקציבי.

ה-OECD הזהיר כי העלייה בחוסרי האיזונים עלולה לפגוע בצמיחה. עם זאת, אם המדינות יערכו רפורמות שאפתניות בנוגע לשוק העבודה ולייצור, ניתן יהיה לצמצם אותן. יוהנסון אמר שרפורמות כאלה עשויות לעסוק בקלות ההעסקה והפיטורים של עובדים, או בתקנות בנוגע להקמת עסק ולמגבלות על השקעות עסקיות זרות.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
יש לסין עוד הרבה מהמורות בדרך
ככל שהמדינה תתפתח והתל"ג יעלה, גם בסין יקרה מה שקורה בשאר המדינות שעוברות ממדינות עולם שלישי למדינות עולם שני כביכול. הגדרה עצמית של עמים. אין שום קשר בין סיני שגר בדרום לסיני שגר בצפון. הם לא דוברים את אותה השפה. בינהם יש מיליארד סינים. כשהתל"ג עולה ההשכלה עולה, והעולם נהיה קטן יותר. עמים בתוך סין יתחילו לדרוש עצמאות, חלקם יעשו זאת במלחמה. מה שקורה בשאר העולם ובמשך כל ההיסטוריה לא יפסח גם עליהם. כיום, לעמים הללו אין בכלל זכות בחירה (קומוניזם), ההגדרה העצמית תגבר על הכל. החיה המכונה אדם היא טריטוריאלית בדומה לאריה, ושבטית כמו קופים, הצירוף הזה יוצר עמים שמחפשים טריטוריה והגדרה עצמית. זה קורה ללא הרף- לפני 200 שנה היו מיליארד בני אדם בכדור הארץ. היום יש 7 מיליארד. בעוד 15 שנה יהיו 10 מיליארד. הדבר הוודאי ביותר שניתן להגיד הוא שצפויים לבני האדם עוד הרבה מלחמות.
אלוןk  |  10.11.12