אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מייסדי קופרגייט מגייסים 10 מיליון דולר לסטארט־אפ חדש צילום: יובל חן

בלעדי לכלכליסט

מייסדי קופרגייט מגייסים 10 מיליון דולר לסטארט־אפ חדש

דודי באום ושותפיו, שמכרו את קופרגייט ב־190 מיליון דולר, גייסו את ההון לחברת סקיפיו, שמסייעת לפיתוח תקן תקשורת חדש המאפשר העברת נתונים על קווי נחושת במהירות גבוהה

11.11.2012, 07:03 | אסף גלעד

דודי באום, מייסד חברת השבבים קופרגייט, ושורה של בכירים לשעבר בחברה מקים סטארט־אפ חדש ומגייס 10 מיליון דולר מקרנות ההון סיכון ג'נסיס וג'מיני, כך נודע ל"כלכליסט". החברה החדשה, סקיפיו (Sckipio), מתכננת לפתח שבב שיאפשר העברת תקשורת נתונים לבתי הלקוחות בקצב של ג'יגה־ביט לשנייה. קופרגייט, שנמכרה ב־2009 תמורת 190 מיליון דולר לסיגמא דיזיינס, פיתחה שבב לתקשורת נתונים מהירה עבור ספקיות IPTV. הגיוס נעשה אף שמקורות ההשקעה בענף השבבים התייבשו בשנים האחרונות. 

קראו עוד בכלכליסט

סקיפיו מסייעת לפתח את תקן התקשורת המהירה g.fast שבו חברות גם ברודקום, אלקטל־לוסנט ומארוול. התקן נוצר מהצורך של חברות תקשורת רבות לספק תקשורת נתונים מהירה בלי להחליף את קווי הנחושת בתשתית סיבים אופטיים בנקודת "המייל האחרון", כלומר במקטע שבין נתב התקשורת השכונתי לבית הלקוח. מקטע זה נחשב ליקר ביותר לשדרוג והוא אחראי ל־80% מעלות פריסתן של תשתיות אופטיות. לכן מחפשות חברות התקשורת תקן שיחסוך להן את ההחלפה ויאפשר העברת מידע בקצבים מהירים גם על חוט הנחושת, תשתית ישנה שבחלקה היא בת מאה שנה ויותר. אף שמטרת התקן החדש היא להגיע למהירות העברת נתונים של 1 ג'יגה־ביט לשנייה, מעצבי התקן מודעים לכך שכנראה היא תתמוך בקצב מעשי מקסימלי של 500 מגה־ביט לשנייה.

(ארכיון), צילום: shutterstock (ארכיון) | צילום: shutterstock (ארכיון), צילום: shutterstock

סקיפיו הוקמה בתחילת 2012 ומומנה בעיקר מכיסו של באום, כ־400 אלף דולר בהשקעה ראשונית (השקעת seed). הגיוס לסקיפיו הוא אחד מסבבי הגיוס הגדולים והיחידים לסטארט־אפים בענף השבבים הישראלי, שמקורותיו התייבשו בשנים האחרונות. לפי PwC, בכל הענף הושקעו על ידי קרנות הון סיכון 12 מיליון דולר ברבעון השני של השנה. למשל, סטארט־אפ אחד בתחום המוליכים למחצה דורש כ־40 מיליון דולר כדי להגיע לשלב המכירות. ברבעון המקביל אשתקד גייסו סטארט־אפים בתחום 6.5 מיליון דולר בלבד.

קרנות ההון סיכון ממאנות להשקיע בתחום, אלא אם מדובר בדרך כלל ביזמים סדרתיים בעלי שם, שכבר הוכיחו בעבר כי ביכולתם לבנות חברה ואף למכור אותה. את סקיפיו הקים באום עם בכירים לשעבר בקופרגייט: סמנכ"ל הטכנולוגיות רמי ורבין, מנהל התוכנה רון סטרנסון ומנהל הפיתוח העסקי אורן מנצור. 

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
בקרנות הון הסיכון יושבים פקידים מחממי כסאות
אין להם שום מעוף, תעוזה או ידע והם גובים דמי ניהול מופקעים ולא מוצדקים. כאשר כולם השקיעו בשבבים אז כולם השקיעו בשבבים, עכשעו הם מחפשים מציאות אינטרנט, מחר העדר יחזור לשבבים. ההנחה שמי עשה את זה פעם אחת יעשה את שוב היא אבסורדית. ראו מקרה דב מודן ומודו. כל הקרנות רצו אחריו והתחננו שיקח מהן כסף. אין שום סטטיסטיקה שמצדיקה התנהלות כזו אבל כאשר אתה צריך להסביר למשקיעים למה אתה אומר שהוא עשה את זה פעם אז הוא יעשה את זה עוד פעם. למה? ככה! צריך להקטין להם את דמי הניהול ולשלוח אותם לעבוד באמת.
מהנדס , סיליקון ואדי  |  11.11.12