אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל: פחת הסיכון למשבר פיננסי בגוש היורו צילום: בלומברג

בנק ישראל: פחת הסיכון למשבר פיננסי בגוש היורו

בדיוני הוועדה המוניטרית לגבי הפחתת הריבית בחודש שעבר ואשר פורסמו היום נאמר כי "יש בהורדה זו כדי לפעול לעידוד צמיחת המשק, ולסייע למשק להתמודד עם התמתנות נוספת בקצב הצמיחה בעתיד"

12.11.2012, 12:24 | אמנון אטד

בנק ישראל מפרסם היום (ב') את פרוטוקול דיוני הריבית האחרונים שנערכו בבנק בסוף החודש שעבר. מהדיווח הקצר והחלקי מאוד על הדיונים שמתיר הבנק לפרסום כלל לא ברור מדוע אצה הדרך לחברי הוועדה המוניטרית, שהחליטו כזכור בניגוד לכל ההערכות המוקדמות בשוק ההון להפחית את הריבית לחודש נובמבר ב- 0.25%, לרמה של 2%.

קראו עוד בכלכליסט

בהודעה שפרסם היום, מציין בנק ישראל כי "הטיעון המרכזי בזכות הורדת הריבית הוא שיש בהורדה זו כדי לפעול לעידוד צמיחת המשק, ולסייע למשק להתמודד עם התמתנות נוספת בקצב הצמיחה בעתיד".

אולם בדיון עצמו היו חברי הוועדה המוניטרית חלוקים בנושא הערכת ההתפתחויות האחרונות בכלכלה הישראלית. חלק מהם ציין כי הוא מזהה בחודשים האחרונים ירידה קלה נוספת בקצב התרחבות הפעילות הכלכלית. לעומת זאת, חברים אחרים בוועדה העריכו כי לאחר ההתמתנות בקצב הצמיחה שחלה לפני כשנה, לא חלה התמתנות נוספת.

חברי הוועדה המוניטרית דנו גם בהתפתחויות בכלכלה העולמית, ובנושא המעיק מכולם - המשבר בגוש היורו. להערכתם, הסיכון למשבר פיננסי, בעיקר בגוש היורו, פחת לאחרונה. עם זאת הם ציינו בדיון כי התחזיות לצמיחה, בין השאר של קרן המטבע הבינלאומית לגבי רוב מדינות העולם, הורדו לאחרונה.

במקביל, להפחתת הריבית, הודיע כזכור המפקח על הבנקים בבנק ישראל בסוף החודש שעבר על הגבלת שיעור המימון ממחיר הדירה (LTV). חברי הוועדה המוניטארית דנו גם בנושא זה והעריכו כי בהוראת המפקח על הבנקים יש בכדי למתן את השפעת הורדת הריבית על הביקושים ועל מחירי הדירות. חברים אלה העריכו כי עד כה לא הצטברו עדויות נוספות להאטה נוספת בפעילות, וציינו את ההשפעות השליליות שעלולות להתפתח במשק מריבית נמוכה לאורך זמן ממושך.

בתום הדיון, תמכו ארבעה מחברי הוועדה בהורדת הריבית, ואילו שני החברים הנותרים בה תמכו בהותרת הריבית ללא שינוי.

תגיות