אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קו הבניין סטה ב-8 ס"מ והאדריכלית הועמדה לדין צילום: שאטרסטוק

קו הבניין סטה ב-8 ס"מ והאדריכלית הועמדה לדין

האדריכלית שלה ותק של 30 שנה במקצוע עלולה לשלם בשלילת רישיונה המקצועי; פרקליטה: "מדובר במעשה קל ערך שאין בו מקום לכתב אישום"

14.11.2012, 16:21 | דותן לוי

עיריית תל אביב הגישה כתב אישום נגד אדריכלית ובעלי בית בעקבות סטיה של 8 ס"מ מהיתר הבנייה בביתם של בני הזוג.

מדובר בבית באחת השכונות המזרחיות של העיר באזור המתאפיין בבנייה בלתי חוקית. בשנת 2010 פנו בני הזוג אל האדריכלית שלה ותק של 30 שנה במקצוע על מנת שזו תגיש עבורם את הבקשה להיתר בנייה. אלא שלאחר קבלת ההיתר ובעת ביצוע הבנייה התברר שישנה סטייה של ס"מ ספורים מהתוכניות.

ביקור פתע של מהנדסי העירייה "חשף" את הסטייה ובעקבות כך הוחלט על הגשת כתב האישום נגד האדריכלית ובעלי הבית. מדובר בעבירה על חוק התכנון והבנייה, הרשעה בסעיף זה היא בעלת משמעות פלילית אשר תוביל לשלילת רישיון העבודה מהאדריכלית.

לדברי עו"ד עופר לרינמן המייצג את האדריכלית, מדובר "במעשה קל ערך" אשר לטענתו אין בו מקום לכתב אישום והוא קורא לעירייה לחזור בה מהגשתו. עוד הוא טוען, כי העובדות בשטח שונות מאלה שהציגה העירייה ובמציאות הסטייה מהתוכניות היא ב-7 ס"מ בלבד לאורך של 2.75 מטר ולא לאורך כל הבניין. לטענתו, הסטייה נוצרה ככל הנראה כדי ליישר את קו המבנה הקיים שהיה אלכסוני וכן לא נעשתה הגדלה של המבנה אלא הוא פשוט זז קדימה.

עוד טוען לרינמן, כי התקן הישראלי מתיר במבנים מסוימים סטייה של 3 ס"מ בעבודות בטון ומאפשר סטייה נוספת של חצי ס"מ לכל 2 מטר בעובי הטיח. ולכן עולה מכך שהסטייה בפועל היא רק של 3 ס"מ. "האם בגין סטייה כזו יש מקום לאישום פלילי?", שואל לרינמן ומציין כי האדריכלית היא עורכת הבקשה בלבד, לא מבצעת הבנייה ואף לא אחראית לביקורת הבנייה בעוד שהאישום מתייחס לסטייה בעת ביצוע הבנייה.

לדברי לרינמן השופטת הקציבה לתובעת חודש נוסף על מנת לשקול את ביטול כתב התביעה.

תגיות

53 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
עיריית ת"א ירדתם מן הפסים !!!
עירית תל אביב, ירדתם מן הפסים, החריגה אינה פרופורציונלית כלל בבניה. ובטח שלא תובעים את האדריכל. באם הייתה טעות בשלב ההגשה, מחלקת הרישוי אמורה הייתה לעלות על זה, ולבקש את המתכנן לתקן. אם הטעות מופיעה על הגרמושקה החתומה לאחר ההיתר של העירייה,, אין לבוא בטענה כל שהי למתכנן !!! ובטח שלא ישר הולכים על תביעה, קודם לכך הליך שימוע, בא הצדדים מגנים על עצמם בשעת צורך, כמו כן אפשר להיות יצירתיים יותר ולגלח את החלק החורג מאחוזי הבניה במקום אחר בבית. לסיכום עיריית ת"א גם כך קשה מאוד לעבוד מולכם, צריך "מעכרים " לקדם כל תהליך פשוט שמגיע לתושב בזכות ! אתם מערימים קושיים על פסיק, ואל תיתממו חריגות כאלו אתם פוגשים ביום יום, רוצים לעשות רעש וצלצולים כמה אתם יעילים ומדויקים, בואו ואראה לכם מה הם חריגות בעירכם, שם משום מה העלמתם עיין . רדו מהעץ שתיפסתם עליו ותנו לחיות . בסך הכל אנשי חוק אנו, וכדאי ללמוד "ט.ל.ח." טעות לעולם חוזרת !!
שלמה , תל אביב  |  16.11.12
לכל התגובות