אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנק ישראל עשוי לדרוש מלאומי למכור חלק מאחזקותיו בחברה לישראל צילום: עמית שעל

בנק ישראל עשוי לדרוש מלאומי למכור חלק מאחזקותיו בחברה לישראל

הבנק המרכזי עשוי לדרוש מהבנקים להקטין את החשיפה לתאגידים ריאליים משיעור של 15% מסך ההון ל-5%. החברה לישראל רשומה בספרי לאומי בשווי של כ-1.81 מיליארד שקל - 7.3% מההון רובד 1 של הבנק

03.12.2012, 19:54 | שניר הנדלר

בנק ישראל עשוי לדרוש מהבנקים להקטין את החשיפה לתאגידים ריאליים משיעור של 15% מסך ההון ל-5%, כך עולה מטיוטה שהעביר אתמול (א') בנק ישראל לבנקים כחלק מאימוץ כללי באזל 3. אם תאושר הטיוטה, מדובר בפגיעה בבנק לאומי שיידרש למכור חלק מאחזקותיו בחברה לישראל.

קראו עוד בכלכליסט

החברה לישראל רשומה בספרי לאומי בשווי של כ-1.81 מיליארד שקל - 7.3% מההון רובד 1 של הבנק. על פי היקף ההון רובד 1 של בנק לאומי, נכון לסוף ספטמבר השנה, שווי ההחזקה הריאלי המקסימלי, אם יאומצו דרישות בנק ישראל יוגבל ל-1.24 מיליארד שקל, כך שהיקף החריגה של הבנק מדרישות באזל 3 מסתכם בכ-570 מיליון שקל.

לא מן הנמנע שבנק לאומי יחליט לנכות את היקף החריגה מההון העצמי. העובדה שבנק ישראל יאפשר לבנקים כמה שנים לצורך היערכות לעמידה בדרישות, יסייע ללאומי להקטין באופן הדרגתי את שיעור האחזקה בחברה לישראל בו הוא מכיר כחלק מההון של הבנק – מהלך שעדיין יאפשר לו לעמוד בדרישות הלימות ההון.

נכון לסוף ספטמבר, הלימות ההון ליבה של הבנק, בניהולה של רקפת רוסק עמינח, עמד על 8.6%, כשעל פי הנחיות המפקח על הבנקים, על הבנק להגיע ליעד של 9% עד 2015, וליחס הלימות הון של 10% עד 2017.

אפשרות אחרת שעומדת בפני הבנק היא מכירת חלק מהאחזקה בחברה לישראל באופן הדרגתי. שווי החזקות לאומי (18%) בחברה לישראל עומד מסתכם בכ-3.6 מיליארד שקל, כך שהשווי במאזן של לאומי עומד על מחצית משווי השוק של המניות. לכן, כדי להקטין את היקף החשיפה במאזן, לאומי עשוי למכור מניות החברה לישראל בהיקף של עד כמיליארד שקל, אולם הסיכוי שלאומי יבחן בדרך זו, נראה נמוך ביותר.

אפשרות נוספת היא למכור חלק מהאחזקות בחברה לישראל ולהגדיל את ההון באמצעות הרווחים שירשום ממכירת אחזקותיו ובמקביל להקטין את היקף ההחזקה בחברה לישראל מההון העצמי של הבנק.

מלאומי נמסר בתגובה: "אין כל חדש ביחס לאחזקות הבנק בחברה לישראל. התקנות האמורות הן בגדר טיוטה להתייחסות הבנקים ולא החלטה סופית, כך שכל ההנחות ביחס לעתיד אחזקות הבנק בחברה לישראל הן תאורטיות. גם אם התקנות אכן יאושרו בסופו של דבר, הן יכנסו לתוקפן רק ב-2014 עם הוראות מעבר עד ל-2017. ובכל מקרה מדובר רק בחלק קטן מהחזקות הבנק בחברה לישראל."

תגיות