אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת האחזקות ליגוריה הביעה נכונות להשקיע בישאל

חברת האחזקות ליגוריה הביעה נכונות להשקיע בישאל

ערב הדיון בבקשת הפירוק בחברה, דיווחה הנהלת החברה על פנייה מצד קבוצת ליגוריה בניהולם של יוסי פייט ואמיתי בר-עם לרכישת ישאל וחברות הבנות כעסק חי. מבקשת 60 יום לביצוע בדיקות וניהול מו"מ עם הנושים

04.12.2012, 11:56 | אסף גילעם

האם נמצא מושיע בדקה ה-90 לחברת ישאל מקבוצת קמן? אתמול בערב והיום (ג') בבוקר דיווחה ישאל, בשליטתו של איש העסקים רוני אלרואי, על קבלת פניה מחברת האחזקות ליגוריה אשר הביעה "נכונות עקרונית" להשקעה בחברה. ישאל נמצאת ערב פירוק וכינוס נכסים על ידי נושיה השונים.

הבוקר אמור להתקיים דיון בבית המשפט בתגובת החברה לבקשת מינוי מפרק זמני שהגיש נאמן מחזיקי האג"ח של ישאל. דיווח החברה ועיתויו תפס בהפתעה את מרבית נושיה של ישאל שהתקשו לעמוד על רצינות ההצעה, שכן ליגוריה מתנה את הצעתה בכך שישאל לא תיכנס להליכי פירוק כלשהם וכי לא ימונה מפרק זמני או קבוע בבקשת הפירוק שהוגשה כנגדה, או כונס נכסים.

קראו עוד בכלכליסט

לפי מכתבה של ליגוריה לישאל, ליגוריה היא חברת החזקות תעשייתית, אשר בבעלותה חברות כגון כרומת (העוסקת בטיפול למוצרי מתכת) ואי.טי.פי אדוונס טכנולג'יס. יוסי פייט מכהן כיו"ר הדירקטוריון, ואמיתי בר-עם בתפקיד מנכ"ל ליגוריה. העובדה שליגורה מציינת את כרומת כאחזקתה המרכזית, מעלה ספק בהיקף יכולתה לבצע את הרכישה, שכן כרומת נרכשה ב-2010 מקרן מרתון בתמורה ל-13 מיליון שקל, כשהיקף המכירות שלה עמד על כ-22 מיליון שקל בשנה בלבד.

במכתבה נמסר כי ליגוריה מעוניינת לבחון אפשרות להשקעה בישאל לשם רכישת השליטה בה, באופן שישמור אותה כחברה ציבורית, ואת "עיקר חברות הקבוצה כמכלול, כ"עסק חי", תוך הסדרת חובותיהן לנושיהן".

על מנת לגבש הצעה מפורטת, בכוונתה של ליגוריה לערוך בדיקת נאותות לחברות קבוצת ישאל ולדון עם נושיה המרכזיים ובעלי העניין "בזמן שלא יעלה על 60 יום".

ל"כלכליסט" נודע כי נושי החברה קיבלו את הודעתה של ישאל על ליגוריה בסקפטיות רבה, ראשית עקב התזמון, ושנית עקב העובדה שאלרואי הודיעה לישאל בתחילת נובמבר כי לא יתמוך בהסדר נושים בחברה, או יזרים לה כסף שיממן תקופה של הקפאת הליכים.

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, איתן אורנשטיין, הדן בחודש שעבר בבקשות הכינוס של חברות הקבוצה, החליט כי ימונה כונס לחברות הקבוצה השונות שתחת קמן תעשיות, המרכזת את מרבית פעילות הקבוצה. השופט הודיע כי המינוי יכנס לתוקף רק בעוד כחודש (ב-18 לדצמבר) כדי לאפשר למצות מאמצים אחרונים של החברה ולנושיה השונים לנסות לגבש הסדר, במקום חלופת הכינוס.

לפני כשבועיים, אף הודיעה קמן אחזקות, חברת האם של ישאל כי בעל השליטה אלרואי מנהל "מגעים מתקדמים" עם בנקים להסדרת חובות החברה, יחד עם מו"מ מקביל עם נושים אחרים.

קמן אחזקות ובעל השליטה שלה מנסים מעל לשנה וחצי לקדם הסדר כולל בקבוצה. במתווה שפרסמה החברה באוגוסט, אותו גיבש לה פרופ' אמיר ברנע, הדגיש ברנע כי חלופת ההסדר עדיפה על פירוק לפי הערכתו. "להערכתו של פרופ' ברנע" נכתב בפנייה של קמן לבית המשפט, "ההסדר הכולל עדיף לכל אחד מהנושים (התאגידים הבנקאיים, מחזיקי אגרות החוב ונושים בלתי מובטחים אחרים)".

ברנע מנה מספר סיבות, ביניהן, הפער בין שווי הנכסים בפירוק ושווים כ"עסק חי". לקבוצת קמן חובות בהיקף של 725 מיליון שקל לנושים שונים, בראשם בנק דיסקונט המחזיק במחצית החוב. בנק דיסקונט סירב עד כה למגעים של החברה ובעל השליטה בה לגיבוש הסדר, ודחה את המתווה שגיבש לה פרופ' ברנע.

רוני אלרואי רוני אלרואי רוני אלרואי

תגיות