אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש הפחית את תנאי הערבות של עדי שלג בשנית צילום: עמית שעל

ביהמ"ש הפחית את תנאי הערבות של עדי שלג בשנית

החשוד בתרמית ניירות הערך יחד עם נוחי דנקנר ישלם 300 אלף שקל, לאחר שהסכום כבר הופחת ל-450 אלף. עורך דינו: "אין מקום להשוות בין מצבי הכלכלי לזה של המעורבים האחרים בפרשה"

17.12.2012, 14:09 | זוהר שחר לוי
בית המשפט המחוזי בתל אביב הפחית היום (ב') את תנאי הערבות של עדי שלג, שנחקר ושוחרר בערבות יחד עם נוחי דנקנר בחשד לתרמית ניירות הערך והוא יפקיד 300 אלף שקל בקופת בית המשפט. בשבוע שעבר הפחית בית המשפט השלום בתל אביב את דמי הערבות מ-600 אלף שקל עליהם הסכים שלג בעת שחרורו, ל-450 אלף שקל.

קראו עוד בכלכליסט

ההפחתה הנוספת בתנאי הערבות ניתנה לאחר ששלג ערער לבית המשפט המחוזי בתל אביב, ולאור הסכמת רשות לניירות ערך. שופט המחוזי, ציון קאפח, ציין בהחלטתו כי לבד מ-300 אלף שקל, שמחציתם כבר הופקדו והיתרה תשולם בהמשך השבוע, יחתמו ארבעה ערבים מצדו של שלג על ערבות של 100 אלף שקל כל אחד.

עדי שלג, צילום: עמית שעל עדי שלג | צילום: עמית שעל עדי שלג, צילום: עמית שעל

שלג נעצר על ידי רשות לניירות ערך לפני כשלושה שבועות, ביחד עם דנקנר ואיתי שטרום בחשד לביצוע עבירות על חוק ניירות ערך ועבירה על חוק איסור הלבנת הון. באותו היום הגישה רשות לניירות ערך בקשה בהסכמה לשחרורו בתנאים מגבילים. בין היתר הוטל על שלג מעצר בית בבית הורי אישתו בראשון לציון, ערבות עצמית של מיליון שקל וכן הפקדת ערבות בנקאית בסך 600 אלף שקל.

ימים ספורים לאחר ששוחרר, פנו עורכי דינו גיל דחוח וגלית רטנברג לבית המשפט וביקשו לשנות את תנאי הערבויות שלו. "לאור החשש ממעצר והלחצים הכרוכים, בדיון לאחר המעצר הפתאומי, לא עלה בידי שלג, מטבע הדברים להבהיר לבית המשפט את מצבו הכלכלי לאשורו", כתבו עורכי הדין לבית המשפט. נציג הרשות, עו"ד ערן שחם שביט, התנגד לבקשה וטען כי ישנו חשד ששלג החביא סכומי כסף במקומות שונים וכי המצג לפיו אין לו כסף לשלם – הינו מצג שווא. שופטת המעצרים התורנית בבית משפט השלום, תרצה שחם קינן, קיבלה חלקית את בקשתו של שלג והפחיתה את סכום הערבות מ-600 אלף שקל ל-450 אלף שקל.

אולם שלג לא הסתפק בהקלה זו וערער על כך למחוזי. "450 אלף שקל", נטען, "הוא סכום שמעבר ליכולתו הריאלית". עוד ציין עורך דינו בערעור, כי "אין מקום להשוות בין מצבי הכלכלי לזה של המעורבים האחרים בפרשה".

"מצבו הכלכלי קשה", נכתב בבקשה, "והמשמעות הינה, הלכה למעשה, כי קיים חשש כבד שיאלץ לשהות במעצר עקב אי יכולתו לעמוד בתנאים. הסכמתו לתנאי הערובה בעת שעדיין שהה בחקירה, נבעה משעת דחק, ומאמונה שיוכל לגייס את הכספים מחברים. אמונה זו התבדתה לאחר הפרסומים המאסיביים על אודות החקירה".

החקירה ברשות לניירות ערך החלה כסמויה והפכה לגלויה. היא מעלה חשד למעורבותם של דנקנר, שטרום ושלג בביצוע עבירות של תרמית בניירות ערך, עבירות דיווח, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד וכן בחשד לעבירות לפי חוק איסור הלבנת הון לגבי חלקם. החקירה עוסקת בפעילותם במסחר במניות אי.די.בי אחזקות במהלך פברואר 2012, בימים שבמהלכם הנפיקה החברה מניות נוספות כדי לגייס הון מהציבור.

ברשות חושדים כי שטרום ושלג פעלו ביחד עם אחרים באופן תרמיתי "המכוון להשפיע על שער מניות אי.די.בי כדי לשפר את סיכויי הצלחת הנפקה הן באמצעות ביצוע עסקאות תרמיתיות בהיקף של עשרות מיליוני שקלים במהלך הימים 21-23 בפברואר 2012". פעילותם בוצעה, על פי החשד, בידיעתו של דנקנר, בהנחייתו ובמימונו.

תגיות