אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איפה הנקודה הכי חמה במיקרו? צילום: שאטרסטוק

איפה הנקודה הכי חמה במיקרו?

איפה כדאי לשים כוס קפה של טייק אוויי כדי שתתחמם יותר טוב - בשולי צלחת המיקרו או במרכזה? הדס ש'

20.12.2012, 08:08 | בלדד השוחי
הדס היקרה,

האינסטינקט שלך מדויק. בתנורי מיקרוגל יש אזורים שמתחממים ויש אזורים שלא.

וזו לא תאונה. גלי המיקרו שהתנור מייצר (בעזרת מכשיר עם השם המשעשע "מגנטרון") אמנם בלתי נראים, אך בניגוד למשתמע משמם, הם די גדולים. בדרך־כלל כתריסר ס"מ מקצה לקצה. והם משתקפים ומוחזרים מדפנות התנור ויוצרים מוקדים קבועים שבהם הגלים רוטטים במהירות מסחררת ומסובבים את הפרודות במשקה שלך. זה מה שמחמם לך את המשקה. בין המוקדים שוכנות הנקודות המתות של התנור - שיותירו את המשקה שלך קר.

לכן רוב התנורים מצויידים במגש שמסובב את האוכל בין המוקדים. מרכז המגש לא משנה את מיקומו, כמובן, אך רוב היצרנים דואגים שהוא ישב בנקודת ביניים, כדי שהאוכל לא יישאר קר אבל גם לא יתחמם מדי.

 איפה כדאי לשים את הכוס?, צילום: שאטרסטוק איפה כדאי לשים את הכוס? | צילום: שאטרסטוק  איפה כדאי לשים את הכוס?, צילום: שאטרסטוק

כדי לחמם את המשקה יותר מהר את חייבת להיפטר מהמגש ולברר היכן מוקדי החום. גזרי לך לוח קרטון בערך בגודל התנור והתיזי עליו מעט מים. פזרי אותם בצורה שווה. אם את רוצה להיות מדעית, פרשי על הקרטון הלח נייר הדפסה תרמי (זמין לכל כיס בחנויות לצורכי משרד) שמשנה את צבעו בחום. אם את רוצה להיות מתוקה את יכולה למרוח עליו קצת שוקולד, שמשנה את המרקם שלו בחום. אם את רוצה לחפף, את יכולה להסתפק במים שעל הקרטון, שמשנים את הטמפרטורה שלהם בחום.

ככה או ככה או ככה, את מניחה את הלוח במאוזן בתנור, בערך במחצית גובה כוס הקרטון (הדרך הכי פשוטה לעשות את זה היא לאזן את הלוח על קערית בגובה המתאים) ומפעילה לעשר שניות. אם לא קורה כלום, מנסה עוד עשר שניות. עד שמופיעים כתמים שחורים על הנייר התרמי, או שלוליות קטנות ונחמדות על השוקולד, או סתם מקומות חמים למגע על הקרטון. וברגע שאת מזהה את מוקדי החימום את יודעת איפה להניח את הכוס - עם המגש או בלעדיו.

חשוב מכך, הצלחת לראות את גלי המיקרו. המרחק בין מוקד למוקד הוא המרחק בין פסגת הגל לשקע שלידה. ברוב התנורים זה יהיה כ־6 ס"מ. גל גדול ויפה.

רק צריך להיזהר בכל הניסויים האלה ולעולם לא להרתיח מים במיקרוגל בכלי זכוכית או חימר. בתנאים מסוימים המים הרותחים עלולים לזנק מעצמם מתוך הכוס ואל הפרצוף, ובתנאים מסוימים אחרים חלקים מהכלי עלולים להגיע לטמפרטורה גבוהה שמתיכה חימר ללבה סינתטית. ואם את רוצה לדעת בדיוק איך ולמה, את רק צריכה לשאול.

שאלות לבלדד השוחי: askbildad@calcalist.co.il

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
מי בכלל רוצה לחמם כוס קפה מטייק-אווי?? תעשו שחור חזק על הגז ותורידו רגע לפני שגולש.
וברצינות - זה ממש לא משנה כי הנקודות החמות במיקרו הן שונות בגבהים שונים לכן כוס שנמצאת במרכז או בסמוך אליו מקבלת לכל גובהה מספר נקודות חמות זהה ובמיוחד אם המגש מסתובב. ועוד משהו חשוב - כיוון שהחימום במיקרו לא אחיד ומתבצע מהחוץ כלפי פנים (ולא כמו הטעות הרווחת שאנשים חושבים - מהפנים לבחוץ) ואם ישנם מספר פריטי אוכל כמו אורז, שעועית ועוף אז מה שמכיל יותר נוזלים יתחמם מהר יותר אז בכל מקרה של חימום או הפשרה במיקרו יש לתת לאוכל להשאר בכלי מכוסה מספר דקות כדי שהחום יתפזר באופן אחיד.
חובב טכנולוגיה , מרכז  |  22.12.12
לכל התגובות