14. ל-10 למיטב ידיעתי, קרינת המיקרו לא יכולה לעבור את רשת המתכת שנמצאת על דלת המיקרו, ובדיוק בגלל זה היא שם. ככה שאין חשש. (מצד שני, אני לא ממליצה לחבק את המיקרו באהבה בזמן פעולה, אבל גם לא צריך לרוץ לתפוש מחסה בפאניקה... מקסימום תצמח עוד עין) תלמידת תיכון ממגמת פיזיקה | 28.12.12 (ל"ת)
13. לי בבית אין מיקרו עם כל הקרינה והחימום הגרוע של האוכל. מחמם במחבת מכוסה / טוסטר אובן. אריוקי | 25.12.12 (ל"ת)
12. מי בכלל רוצה לחמם כוס קפה מטייק-אווי?? תעשו שחור חזק על הגז ותורידו רגע לפני שגולש. וברצינות - זה ממש לא משנה כי הנקודות החמות במיקרו הן שונות בגבהים שונים לכן כוס שנמצאת במרכז או בסמוך אליו מקבלת לכל גובהה מספר נקודות חמות זהה ובמיוחד אם המגש מסתובב. ועוד משהו חשוב - כיוון שהחימום במיקרו לא אחיד ומתבצע מהחוץ כלפי פנים (ולא כמו הטעות הרווחת שאנשים חושבים - מהפנים לבחוץ) ואם ישנם מספר פריטי אוכל כמו אורז, שעועית ועוף אז מה שמכיל יותר נוזלים יתחמם מהר יותר אז בכל מקרה של חימום או הפשרה במיקרו יש לתת לאוכל להשאר בכלי מכוסה מספר דקות כדי שהחום יתפזר באופן אחיד. חובב טכנולוגיה | 22.12.12 (ל"ת)
11. אין לכם חיים? לוקח למיקרו בערך דקה לחמם אז עכשיו הצלחתם להוריד את זמן החימום בעשר שניות? get a life רק לקרוא את המאמר הטפשי הזה ולעשות את כל הנסיונות שהוא מציע יקח לכם יותר זמן נאוה עוז | 22.12.12 (ל"ת)
10. הרשו לי להזכיר את הדבר הכי חשוב כשהמיקרו פועל כל נפש חיה בבית תהיה במרחק מעל 3 מטרים ממנו ואו בצד מוסתרת על ידי המקרר. חבל שתתחממו... לסקרנים: תשכירו מכשיר למדידת קרינה וכך תדעו במדוייק. מזכיר המדינה | 22.12.12 (ל"ת)
9. התפלגות החימום די פשוטה היא נראית כמו טבעת אליפטית מסביב למרכז קרן המיקרו היא קונית אבל בגלל שרוב מכשירי המיקרו אינם קוביה אלא תיבה בעלת רוחב שונה מעומק אז נקבל צורה אליפטית במרכז נקבל את החימום הכי חלש וככה גם קרוב לדפנות או בפינות רק שאם נניח צלחת על הפלטה המסתובבת ממילא שום דבר לא יגיע לפינות ונקבל חימום אחיד פחות או יותר רק במרכז האוכל יתחמם פחות לכן מי שרוצה להניח כוס מים רצוי לא לשים אותה בדיוק באמצע כי היא תתחמם יותר לאט באותה מידה כשמניחים צלחת אוכל רצוי לשים במרכז פחות אוכל מאשר בשולי הצלחת מעין בור קטן באמצע ואם הצלחת מאוד גדולה אז גם בקצה רחוק מהמרכז לא להעמיס בהצלחה לכל המדענים הצעירים לא צריך ניסויים | 22.12.12 (ל"ת)
7. לשביט : תאונות רבות קורות בחימום נוזלים במיקרו אחרי שהמיקרו סיים את עבודתו! טלטול הכלי המכיל את הנוזלים עלול ליצור בועות רותחות המשפריצות לכל הכיוונים. לכן עם סיום פעולת המיקרו יש להוציא את הכלי בזהירות ולערבב לפני השתיה. זה לא תאוריה - זה אכן קורה! אני | 22.12.12 (ל"ת)
6. התשובה שלך מסובכת, אי אפשר לענות בפשטות? לא רוצים לעסוק בניסויים רק לחמם אוכל אסי | 22.12.12 (ל"ת)
5. למה שהמים יזנקו לפנים ? הרי אי אפשר להפעיל מיקרו בדלת פתוחה ומה משנה בכלל איפה המקום הכי פעיל במיקור? כאילוש אפשר לשנות את הצורה של כלי קיבול שמניחים במיקרו?.. עובדה שהיצרנים ממליצים להניח הכל תמיד במרכז המכשיר פרט לכך יש מכשירים יעילים יותר ויעילים פחות אל תצפה ממיקור ב 250 שקל לעבוד כמו מיקרו ב 1500 שקלים שביט | 22.12.12 (ל"ת)
4. מדוע היצרנים לא מסמנים את המיקום על אריזת המכשיר למה היצרן לא מסמן את המיקום על האריזה,היכן מכון התקנים ,וגילוי נאות,למה אנשים צריכים לעשות ניסויים,במיקרו גל ? yosi | 22.12.12 (ל"ת)
3. לשים לא במרכז למשל רבע עוף שמים לא במרכז המיקרו. אם שמים במרכז אז תהיה נקודה בצלחת שתתחמם יותר מנקודות אחרות. | 22.12.12 (ל"ת)
1. טיפ בנושא המיקרו אם אתם מחממים מים שימו בכוס קיסם / מקל ארטיק - זה לא ישפיע על הטמפרטורה אבל יעזור לכם לראות את התנועה ולהבין שהמים רותחים המומחה | 20.12.12 (ל"ת)
איפה הנקודה הכי חמה במיקרו?
14 תגובות לכתיבת תגובה