אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתיד ערוץ 10 יוכרע היום בכנסת צילום: נמרוד גליקמן

עתיד ערוץ 10 יוכרע היום בכנסת

הכנסת תכריע היום אם לאשר את המתווה להצלת ערוץ 10. יו"ר דירקטוריון הערוץ: "זו תהיה בושה אם הערוץ ייסגר בגלל טריקים של רשת וקשת"

20.12.2012, 08:33 | רותי לוי ותומר אביטל
גורלו של ערוץ 10 ייגזר היום ברצף דיונים מרתוניים שייערכו בכנסת. בצעד חריג, יתבקשו חברי הכנסת על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהולאשר את הצעת החוק בנוגע לעיגון המלצות ועדת לוקר לפריסת החובות והארכת זיכיון הערוץ מקריאה ראשונה עד שלישית ביום אחד. כמו כן תועלה היום באותה מתכונת הצעת החוק להמשך שידורי החדשות המקומיות.

קראו עוד בכלכליסט

בשעה 13:00 תכונס מליאת הכנסת לאישור שתי הצעות החוק בקריאה ראשונה. ועדת הכלכלה תתכנס בשעה 16:00 בנושא החדשות המקומיות ובשעה 17:30 בנושא ערוץ 10. הדיון הזה צפוי להיות סוער במיוחד וצפויים להגיע אליו, נוסף על הח"כים והרגולטורים, גם בכירי הגופים המשדרים. כמו כן הוזמנו נציגי זכייניות ערוץ 2, רשת וקשת, שדורשים לכלול בחקיקה גם הטבות לטובתן.

יואב הלדמן מנכ"ל ערוץ 10, צילום: סיון פרג יואב הלדמן מנכ"ל ערוץ 10 | צילום: סיון פרג' יואב הלדמן מנכ"ל ערוץ 10, צילום: סיון פרג

בערוץ 10 חוששים מתרגיל בדקה ה־90

איש המפתח בדיון הוא יו"ר הוועדה, כרמל שאמה. בכוחו להחליט האם להביא את הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית או להחזירה לממשלה לצורך תיקונים. החשש הגדול של ערוץ 10 הוא מתרגיל של הרגע האחרון של נתניהו ואנשיו. גורמים בערוץ אמרו ל"כלכליסט", כי הם חוששים שהצעת החוק שאמורה להציל את הערוץ תעבור אמנם בקריאה ראשונה, אולם אז, בלחץ קשת ורשת, שצפויות להשמיע בדיון את מחאתן על כך שאינן מקבלות הקלות כמו ערוץ 10, יהיו חברי כנסת בוועדה שיעלו השגות שונות. "זו תהיה קרקע נוחה לוועדת הכלכלה להודיע שהיא מחזירה את הדיון בהצעת החוק לממשלה, ואז שוב הנושא ייתקע", אמר גורם בערוץ 10 ל"כלכליסט". "נתניהו מבחינתו יגיד שהוא תמך בחוק וקידם אותו, אבל אין לו ברירה. בסוף הכל תלוי בו, ולכן עדיין החשש להמשך קיום הערוץ לא הוסר".

חוסר האמון בנתניהו והלחץ שמפעילות רשת וקשת הם כנראה הסיבה לכך שמנכ"ל ערוץ 10, יואב הלדמן, חילק לכל 550 העובדים מכתבי פיטורים, תוך סייג שיבוטלו רק אם הצעת החוק במתווה לוקר תעבור בכנסת. באווירה חשדנית זו מנסה הערוץ להפעיל לחץ על הפוליטקאים עד הרגע האחרון. יו"ר דירקטוריון ערוץ 10 אבי בלשניקוב אמר אתמול ל"כלכליסט" בהקשר זה כי "מי שמכיר את החיים הפרלמנטריים יודע שהכל אפשרי. אינני רוצה להאמין שבספר ההיסטוריה של התקשורת במדינת ישראל ערוץ 10 ייסגר בגלל טריקים ותחבולות של רשת וקשת. זו תהיה בושה וחרפה לתקשורת במדינה ותעודת עניות לעיתונאים בישראל".

בלשניקוב הוסיף: "אינני מאמין לממשלת ישראל, שניהלה איתי משא ומתן שלא בתום לב בשנה וחצי האחרונות, עד שאראה את הצעת החוק עוברת בקריאה שלישית. במשך החודשים האחרונים ניהלנו מאבק מול ממשלה ששמה לה למטרה מוצהרת לעשות סיכול ממוקד לערוץ 10 ולסגור אותו. אנחנו לא תמימים ולא נולדנו אתמול ואנחנו יודעים שזו היתה המטרה. אני מאוד מקווה שממשלת ישראל תעמוד כחומה בצורה מאחורי ההסכם שהיא חתמה עם הערוץ בגיבויו המוחלט של היועץ המשפטי לממשלה. אני מקווה שהדרישות הלגיטימיות של חברינו מרשת וקשת לא יחבלו בהעברת החוק".

אבי ניר מנכ"ל קשת, צילום: נועם מושקוביץ אבי ניר מנכ"ל קשת | צילום: נועם מושקוביץ אבי ניר מנכ"ל קשת, צילום: נועם מושקוביץ

"התאמות שירפאו את הפגיעה בערוץ 2"

ההכרעה האמיתית היום תהיה בוועדת הכלכלה. זו הסיבה שכל הגורמים המרכזיים פועלים מול חברי הוועדה. "הזירה עברה מהאוצר לפוליטיקאים", אמר ל"כלכליסט" גורם ממשלתי. ואכן, מנכ"ל קשת אבי ניר ומנכ"ל רשת אבי צבי פנו אתמול במכתב ליו"ר ועדת הכלכלה כרמל שאמה ולשאר חברי הוועדה וביקשו לבצע תיקונים בהצעת החוק והתאמות, אשר "ירפאו, במעט, את הפגיעה בערוץ 2 ובזיכיינותיה". הם דרשו הארכת זיכיון עד נובמבר 2018, ביקשו לקזז מיליוני שקלים מדמי הזיכיון ודמי ההפצה שהן אמורות לשלם, "ביחס לסכומים אותם קיבל ערוץ 10 בעבר ויקבל בעתיד כתוצאה מהצעת החוק", וביקשו הקלות במחויבויות התוכן בשווי עשרות מיליוני שקלים.

במכתב כותבים ניר וצבי: "הצעת החוק כנוסחה משקפת את ההסכם שנתפר מול ערוץ 10 ותו לאו: זהו הסכם על משטר רגולטורי פרטי ומיוחד לערוץ 10 במקום חקיקה כללית שתתקן את המשטר שפוגע בכל השחקנים. זוהי התעלמות מוחלטת מצורכי זכייניות ערוץ 2 – השחקן היחידי השני באותו מגרש בוץ טובעני".

לטענת ניר וצבי הצעת החוק מייצרת יתרון מהותי ומשמעותי לגוף מסחרי פרטי אחר (ערוץ 10) על פני גוף מסחרי פרטי אחר (ערוץ 2), באופן הפוגע בתחרות החופשית בין שני הערוצים. לאור הביקורת שנשמעת בענף על כך שזכייניות הערוץ השני מנסות לטרפד את הסדר ערוץ 10, כתבו ניר וצבי: "לצד הרצון לקבוע תנאים חדשים בחוק שבהם יסכים ערוץ 10 לעמוד, אל נא לממשלה ולכנסת להתעלם מקריסת ערוץ 2, הפועל באותו השוק ושיושפע דרמטית מהצעת החוק במתכונתה הנוכחית".

שלשום הודיעו קשת ורשת על ביטול הפקות ותוכניות. לאור דרישתן מחברת החדשות של ערוץ 2 לבצע קיצוץ של 20 מיליון שקל בתקציב, הודיע גם דריקטוריון חברת החדשות על ביטול התוכניות "פגוש את העיתונות" ו"שש עם עודד בן עמי" ועל קיצור מהדורת החדשות.

בהתייחס להחלטות אלה אמר אתמול חבר ועדת הכלכלה, ח"כ נחמן שי: "בהיעדר כל גורם מאזן שרואה מדיניות כל ממזר הוא מלך. כל אחד עושה עכשיו את מה שהוא רוצה כי אין בעל בית בשוק הזה. הממשלה הייתה צריכה להסדיר את השוק אך משכה את ידיה. אתם חושבים שהם יכולים לצמצם את מהדורת החדשות ולצמצם את תקציב החדשות מבלי שיגידו כלום? מתברר שכן, וזה בדיוק מה שהם עשו. הם מסתכלים ימינה ושמאלה ורואים שהם בג'ונגל".

השינויים שעליהם הודיעה חברת החדשות, "לאור המצוקה התזרימית", הצליחו לעורר כעס גם ברשות השנייה. אתמול שיגרה מנכ"לית הרשות אילת מצגר מכתב בהול למנכ"לי קשת ורשת ולמנכ"ל חדשות 2, אבי וייס, וטענה כי "שינויים אלו בוצעו ללא שהוגשה בקשה לרשות על כך, כנדרש על פי הכללים". מצגר התייחסה במכתבה גם לשידור הכתוביות שנוספו שלשום לשידורי ערוץ 2 ולפיהן "בעקבות מדיניות הממשלה, הורה דירקטוריון חברת החדשות על קיצוץ בתקציב ולכן הוסרו תוכניות משידור". לדברי מצגר, שידור הכתוביות מהווה הפרה של החוק וכללי הזיכיון, האוסרים על שימוש במרקע לצורך קידום ענייניו של בעל זיכיון והדבר נכון גם לגבי ערוץ 10 שממציג בימים האחרונים תשדירים שקוראים לנתניהו להציל את הערוץ.

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
סגרו תערוץ מספיק יש תחרות כבר עם חברות הטלויזיה
ברבע מהכסף תקודם יותר אמירה ישראלית סרטים סדרות ועוד שיקבלו הוט יס והזכיניות לא צריך את ערוץ עשר היה שותה כסף למדינה ללא הכרה.. הגיע סופו כל הכסף שהושקע בו יכול היה להיות מושקע לדברים חשובים יותר חינוך תשתיות ועוד צדק חברתי לשמו אהה וגם יצירה של מקומות עבודה נוספים לכל העובדים של הערוץ וגם של ההפקות
נ  |  20.12.12