אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכיר במיקרון העולמית מגיע לישראל כדי לפטר מאות עובדים

בלעדי לכלכליסט

בכיר במיקרון העולמית מגיע לישראל כדי לפטר מאות עובדים

ווין אלן, מנהל בכיר במיקרון העולמית, צפוי לנחות בארץ בימים הקרובים ויחל בפיטורי כ־200–500 מעובדי מפעל השבבים בקריית גת. לאור היחסים המעורערים עם אינטל העולמית, במיקרון לא ינסו לשכנע את אינטל לקלוט את העובדים המפוטרים

30.12.2012, 06:58 | מאיר אורבך

ווין אלן, סגן נשיא האחראי על מפעלי הייצור בעולם, צפוי לנחות בישראל בימים הקרובים כדי להתחיל ביישום תוכנית פיטורים במפעל שבבי הזיכרון של החברה בקריית גת. ל"כלכליסט" נודע כי ענקית השבבים הבינלאומית מתכוונת לפטר כ־200–500 עובדים בימים הקרובים. על פי ההערכות, מטרת הפיטורים היא להקטין את מצבת כח האדם בארץ באופן משמעותי, לקראת מכירת אפשרית של הפעילות או לקראת סגירת המפעל בתוך מספר לא רב של שנים.

קראו עוד בכלכליסט

מקורבים לשלוחה הישראלית של מיקרון אמרו ל"כלכליסט" כי בקרב עובדי המפעל בארץ שורר זעם רב על ההנהלה העולמית, שמתעלמת מהחברה בישראל וטרם הציגה כל תוכנית עתידית ביחס למפעל בקריית גת, שאותו היא הכריזה שתסגור עד 2015. המקורבים ציינו גם כי למרות גישושים שנעשו מולה, ההסתדרות עדיין לא פעלה למען 1,300 עובדי מיקרון בישראל, שמרביתם גרים באזור הדרום ואשר יאבדו ככל הנראה את מקום עבודתם בתוך זמן לא רב.

מפעל מיקרון בקריית גת, צילום: ישראל יוסף מפעל מיקרון בקריית גת | צילום: ישראל יוסף מפעל מיקרון בקריית גת, צילום: ישראל יוסף

בעקבות החשיפה ב"כלכליסט" כי משרד התמ"ת מנסה לשכנע את את חברת אינטל לגייס חלק מעובדי מיקרון, ציינו גורמים במיקרון שאם אינטל תרצה בכך היא תוכל לקלוט כמה מאות עובדים. אולם, לדברי הגורמים, לנוכח יחסים לא טובים עם הנהלת אינטל העולמית מעדיפה הנהלת מיקרון העולמית לא לנסות לשכנע את אינטל לקלוט את העובדים. מפעל מיקרון יושב בתחומי המפעל של אינטל בקריית גת.

מפעל מיקרון הוא למעשה המפעל הראשון שהקימה אינטל בקריית גת בשם פאב 18. אך ב־2008, לאחר שאינטל וחברת אס.טי מיקרואלקטרוניקס החליטו להקים חברה משותפת שתתמקד בתחום זיכרונות הפלאש, העבירה אינטל את הבעלות על המפעל לידי החברה החדשה נומוניקס. כשנתיים לאחר מכן, ב־2010, נקנתה נומוניקס על ידי חברת מיקרון העולמית, והמפעל בקריית גת עבר לבעלותה.

מיקרון היא יצרנית רכיבי זיכרון פלאש המשמשים למצלמות, קונסולות משחקים וטלפונים ניידים המעסיקה 27,400 עובדים בעולם ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 6.5 מיליארד דולר. בשנת הכספים האחרונה, שתמה בסוף ספטמבר 2012, רשמה החברה הפסד נקי של כמיליארד דולר. בנוסף, הכנסות החברה ירדו מ־8.8 מיליארד דולר ב־2011 ל־8.2 מיליארד דולר ב־2012. הפעילות בישראל מנוהלת על ידי יונתן ונד.

החברה ביצעה לאחרונה מהלך שינוי אסטרטגי, שבמסגרתו היא סוגרת את פעילות ייצור הרכיבים שלה לתחום ה־LED והשוק הסולארי, ומתמקדת בענף רכיבי הפלאש בלבד בטכנולוגיה של 300 ננומטר. עם זאת, הרכיבים המיוצרים בישראל מיועדים לטכנולוגית 200 ננומטר.

ממיקרון סירבו להגיב לידיעה.

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

17.
המפעלפעיל כבר 14 שנה, גיל מופלג בתחום הטכנולוגי הזה, צריך להסתכל קדימה
ההנהלה המקומית של מיקרון היא של אנשים מיקצוענים משכמם ומעלה החיים את התעשיה הזו מספר רב של שנים. מעולם לא הייתה מחשבה בעת הקמת המפעל כי יחיה לנצח. אינטל עמדה בכל התחייבויותיה לממשלה ומעבר לכך. מעבר להתחייבויות הכלכליות אינטל גידלה בארץ דור של טכנולוגים שמצעידים את המשק קדימה. המוצרים המיוצרים כיום במפעל על ידי מיקרון נמצאים בביקוש יורד ומכאן יצור פוחת דבר הגורם לעלויות היצור להפוך ללא תחרותיות. המפעל הוא מפעל פרטי האמור להרוויח, לכן יש להתאים את המוצרים למבנה ההוצאות וההכנסות.
בני , שרון  |  30.12.12
לכל התגובות