אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת כלכליסט

אופטימוס G: הצצה ראשונה לקפטן של נבחרת LG

הוא חולק רכיבים רבים עם הנקסוס 4, הסמארטפון האחרון של גוגל - אך מצויד במצלמה משופרת ובכמה טריקים חביבים כמו תצוגת סרטים שקופים ואפליקציית ציור על גבי יישומים. למרות גודלו, סמארטפון הדגל החדש של LG הוא מכשיר נוח ומעניין

10.01.2013, 17:16 | עומר כביר, לאס וגאס

סמארטפון הדגל הנוכחי של LG, האופטימוס G, אמנם הושק בארה"ב עוד בנובמבר, אבל רק בתערוכת CES 2013 נוצרה סוף סוף הזדמנות לשים עליו ידיים ולקחת אותו לבדיקה ראשונית.

קראו עוד בכלכליסט

המכשיר, שיו"ר LG עצמו היה מעורב בפיתוחו, דומה בנקודות רבות לנקסוס 4, סמארטפון הדגל החדש של גוגל ושני המכשירים צפויים להגיע לישראל השנה: הנקסוס 4 בעוד כחודש והאופטימוס G - בסוף מרץ.

 

זכוכית ופלסטיק הם הלהיט החדש

למכשיר מסך בגודל 4.7 אינץ'. הוא אמנם קטן רק ב-0.3 אינץ' מהאקספריה Z של סוני אותו סקרתי אתמול, אבל ההבדל בנוחות השימוש משמעותי והמסך הרבה יותר סביר בגודלו ונוח לתפעול. עם זאת, עיגול למטה של גודל המסך ל-4.5 אינץ' היה הופך לדעתי את החוויה לנוחה יותר.

גדול, אך נוח לאחיזה. אופטימוס G, צילום: עומר כביר גדול, אך נוח לאחיזה. אופטימוס G | צילום: עומר כביר גדול, אך נוח לאחיזה. אופטימוס G, צילום: עומר כביר

האופטימוס G אמנם עבה מעט יותר מהאקספריה Z, למשל (8.5 מ"מ לעומת 7.9 מ”מ), אך ההבדל כמעט אינו מורגש, אולי מכיוון שבמשקל 145 גרם הוא קל מהסמארטפון החדש של סוני בגרם אחד. גם לאופטימוס יש גב וחזית מזכוכית (ופלסטיק בצדדים), במה שהולך ונראה כאופנה החדשה בקרב יצרניות סמארטפוני האנדרואיד.

המיקום של כפתור ההפעלה, בפינה הימנית עליונה, יכול להיות מוצלח יותר: זוהי בדיוק הנקודה שבה אוחזים במכשיר כאשר מצלמים לרוחב, וקל לראות איך תנועת אצבע אקראית תוביל לכיבוי המכשיר דווקא ברגע קריטי. מצד שני, כאשר אוחזים במכשיר ביד ימין הבוהן מונחת באופן טבעי על כפתור ההפעלה, והאצבע על כפתורי הקול בצד השני - והדבר מקל משמעותית על תפעולם במרבית המצבים.

פלסטיק בצדדים, זכוכית מאחור. אופטימוס G, צילום: עומר כביר פלסטיק בצדדים, זכוכית מאחור. אופטימוס G | צילום: עומר כביר פלסטיק בצדדים, זכוכית מאחור. אופטימוס G, צילום: עומר כביר

תצוגה איכותית בגוף מגודל

למסך תצוגת Full HD, שלא נופלת באיכותה מזו של האקספריה Z ומספקת גם היא צבעים חדים ובהירים ודמויות חדות וחיות. עם זאת, אותם 0.3 אינץ' שהפכו את תפעול המכשיר למהנה יותר התגלו במקרה זה כחיסרון בולט בחוויית הצפייה, שהיתה מהנה פחות באופן מוחשי.

איכות תצוגה שלא נופלת משל האקספריה Z. אופטימוס G, צילום: עומר כביר איכות תצוגה שלא נופלת משל האקספריה Z. אופטימוס G | צילום: עומר כביר איכות תצוגה שלא נופלת משל האקספריה Z. אופטימוס G, צילום: עומר כביר

מבחינת מפרט, מדובר בתקן המקובל עבור סמארטפוני דגל: מעבד 4 ליבות סנאפדרגון S4, זיכרון פנימי של 2 גיגה-בייט, תמיכה בתקשורת דור רביעי ומצלמת 13 מגה-פיקסל. למעשה, נראה שמרבית סמארטפוני אנדרואיד מהרף העליון עברו לרמה גבוהה ואחידה בכל הקשור לאיכות החומרים ולמפרט ויש מעט מאוד הבדלים בין היצרניות השונות: לכולן מכשירים איכותיים, עוצמתיים, דקים וקלים.

רק הבדלי הגודל במסכים נותרו כגורם מבדל מרכזי בכל הקשור לחומרה, וגם כאן הבחירה תלויה יותר בהעדפות אישיות (מסך קטן יותר ונוח לתפעול, או מסך גדול יותר בעלת חוויית צפייה משופרת). מצב זה מעביר את הדגש לתכונות וליכולות שהכניסו החברות למכשיר. ובמקרה זה, יש לאופטימוס G כמה הפתעות מעניינות.

מסרטים שקופים ועד רישום על אפליקציות

ההפתעה הראשונה נקראת Quickslide; תכונה זו מאפשרת לשחק עם רמת השקיפות של סרטון המתנגן, וכך לאפשר ביצוע פעולות אחרות במכשיר תוך כדי הצפייה בסרטון. בעת לחיצה על הכפתור הרלוונטי בעת צפייה בווידיאו המסך יהפוך לשקוף במעט, וסרגל בפינה יאפשר לשחק עד למצב של שקיפות מלאה כמעט.

וידאו שקוף באופטימוס G, צילום: עומר כביר וידאו שקוף באופטימוס G | צילום: עומר כביר וידאו שקוף באופטימוס G, צילום: עומר כביר

לכאורה, מאפשר הדבר לבצע פעולות נוספת תוך כדי צפייה בסרטון. עם זאת, הסרטון השקוף למחצה מקשה להתרכז בנעשה ביישום האחר שרץ, והעבודה עם היישום מקשה לעקוב אחר הנעשה בסרטון. פתרון טוב יותר היה, אולי, אפשרות להציג את הסרטון בחלון מוקטן - המסך מספיק גדול כדי לאפשר זאת.

יכולת מוצלחת יותר היא האפשרות לבצע זום על סרטון שמתנגן, עד לפי 5. הזום נעשה בדיוק כמו ביצוע זום לתמונות, ומתבצע בצורה חלקה להפליא, בלי לתקוע את הסרטון. דרך לא רעה בכלל להתמקד בחלק מסוים בסרטון שמעניין את המשתמש במיוחד, כמו פנים של שחקן או פריט כלשהו ברקע.

זום בקליפ - אפשרות חדשה נוספת במכשיר, צילום: עומר כביר זום בקליפ - אפשרות חדשה נוספת במכשיר | צילום: עומר כביר זום בקליפ - אפשרות חדשה נוספת במכשיר, צילום: עומר כביר

היכולת הייחודית השלישית הינה אפשרות ליצור רשימות על גבי המסך, מכל מקום באפליקציה. תכונה זו מופעלת באמצעות לחיצה ארוכה על כפתורי הקול, שלאחריה ניתן להשתמש באצבע על מנת לצייר על גבי המסך (וכמובן לבחור סוגי מברשות וצבעים שונים). עם סיום השרטוט ניתן לשמור את התוצר לגלריית התמונות. התכונה שימושית במיוחד אם רוצים לרשום משהו מהיר תוך כדי שיחת טלפון, להוסיף סימונים כלשהם לקטע ממפה, או סתם לצייר שפם לתמונה של המורה מהיסודי. מהפכני? לא, אבל חמוד מאוד.

גוגל בחרה נכון

בשורה התחתונה, LG יצרה מכשיר איכותי מאוד וקל להבין מדוע גוגל בחרה אותו כבסיס לפיתוח הנקסוס 4 (שנחות מעט במפרטו וכולל, למשל, מצלמת 8 מגה פיקסל בלבד). ואולם, הדבר נכון למרבית המכשירים והייתי שמח לראות (ולא רק בו) הרבה יותר חידושים ברמת התוכנה שיבדלו אותו מסמארטפוני האנדרואיד האחרים שבסביבה. ואולם, גם בלי אלו נראה שמדובר באופציה מוצלחת במיוחד לכל מי שמחפש לרכוש סמארטפון אנדרואיד חדש.

הכותב הוא אורח חברת LG בתערוכה

תגיות