אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צביקה אורן: אנשים לא יקימו יותר עסקים בישראל צילום: עמית שעל

צביקה אורן: אנשים לא יקימו יותר עסקים בישראל

נשיא התאחדות התעשיינים מתח ביקורת חריפה על החלטת בית המשפט לאשר את הקמת התאגדות העובדים בפלאפון. "אין שום הגיון שאדם כמוני שמשכן את כל הונו כדי להקים מפעל יאבד שליטה בנכס שלו. אנחנו לא נסכים לזה"

17.01.2013, 10:44 | אסף גלעד

נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, מתח הבוקר (ה') ביקורת על החלטת בית הדין הארצי לעבודה בעניינה של הקמת התאגדות העובדים בפלאפון. בכנס השנתי של איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה שנערך בתל אביב, אורן אמר: "ההחלטה היא דרמטית והיא משנה סדרי עולם ובעלת פוטנציאל נזק מטורף".

קראו עוד בכלכליסט

לפני יותר משבוע, פסק בית הדין הארצי לעבודה בעניין פלאפון, פסיקה תקדימית לפיה מעסיק אינו רשאי להביע כל התנגדות להתאגדות העובדים, בכלל זה גם הבעת עמדה. "אנשים לא יקימו עסקים במדינת ישראל", אמר אורן. "אין שום הגיון שאדם כמוני שמשכן את כל הונו כדי להקים מפעל, כי זה מה שהוא רוצה לעשות, יאבד שליטה בנכס שלו. אנחנו לא נסכים לזה, וזו החלטה שצריכה לגרום לנו, המעסיקים, להתעורר".

נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, צילום: עמית שעל נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן | צילום: עמית שעל נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, צילום: עמית שעל

"אנחנו מדברים על זכויות עובדים ולא על זכויות המעסיקים. אבל נצחון העובדים של פלאפון משול לנצחון פירוס, כלומר עוד נצחון כזה ואבדנו, כי העובד רוצה קודם כל שיהיה לו מקום עבודה. לכן אנחנו כעת בתהליך דיונים בכנסת בנושא חוק המעסיקים שישמור על זכויות המעסיקים."

מה הקשר בין לאס וגאס וישראל?

יו"ר איגוד תעשיית האלקטרוניקה והתוכנה, אלישא ינאי, לשעבר מנכ"ל מוטורולה ישראל, התבטא בחריפות נגד סדר היום הכלכלי-תקשורתי ואמר: "למעלה מעשור מדברים כאן בעיקר על טייקונים, חובות, עסקאות נדל"ן וגז וכמות חוטפי המיקרופונים היא בלתי רגילה. אבל הפוקוס הלאומי נעלם. השיח במדינה אינו נכון: באמת מעניין את הסבתא שלי אם אלעד גרופ קנו או לא קנו בית בלאס וגאס. אבל אין כאן דיון לאומי ואמיתי בבעיות האמיתיות של המשק".

אלישע ינאי אלישע ינאי אלישע ינאי

על פי ינאי, ענף ההייטק הוא בעל התוצר הגדול בעולם עם 5 טריליון דולר בשנה, גבוה יותר מענף הרכב, 3 טריליון, או שוק האנרגיה עם 3.5 טריליון דולר. לטענתו, תוצר ההייטק הישראלי מגיע ל 25.7 מיליארד דולר בשנה, אבל הוא מזהיר כי מספר זה עלול להיות שיא שלא יחזור על עצמו. "אני מקווה שלא נצנח השנה. זה פלא שלא צנחנו עד כה עם כל הוצאת המשרות והג'ובים למתכנתים בהודו". את האשם תולה ינאי בשער הדולר הנמוך, שמשיג ליצואני ההייטק הכנסה פחותה יותר על אותם מכירות בדולרים.

על פי ינאי, חברת האשראי הממשלתית אשרא, המבטחת עסקאות ייצוא בחו"ל, חיסלה את כל הערבויות שלה כשהעבירה אותם לביטוח אג"חים של חברת החשמל ובאותו מטבע אינה מבטחת עסקאות ייצוא הייטק. עם זאת, מבדיקת 'כלכליסט' עולה כי בידי אשרא סכום נזיל של 800 מיליון דולר. "איפה הכסף שלנו?" שאל ינאי, "בזמן שחברת החשמל, יחד עם העיריות וחברות המים מעלים את התעריפים של החשבונות שאנחנו משלמים."

ארט קוביילו ג'וניור, נשיא חטיבת אבטחת המידע בחברת RSA האמריקאית שמבקר כעת בישראל, התייחס לרכישת חברת סאיוטה הישראלית בשנת 2006 ב- 140 מיליון דולר. את סאיוטה אותה ניהל אז נפתלי בנט, כיום ראש מפלגת הבית היהודי. "זו היתה אחת הרכישות הטובות והמשתלמות שעשיתי, אבל לא ידעתי שלשלם 140 מיליון דולר לחברה הזו תכניס את נפתלי בנט לפוליטיקה".

תגיות