אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האינפלציה הצפויה עלתה ל-2% צילום: shutterstock

האינפלציה הצפויה עלתה ל-2%

בעקבות המדד החיובי המתון שנרשם בדצמבר, שינתה כיוון בשבוע האחרון גם האינפלציה הצפויה ועלתה אף היא ב-0.2%

21.01.2013, 10:54 | אמנון אטד

בעקבות המדד החיובי המתון שנרשם בדצמבר (0.2%), שינתה כיוון בשבוע האחרון גם האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים ועלתה בשיעור זהה, ל-2%. את האינפלציה הצפויה, שהיא אחד המשתנים החשובים ביותר בשיקולי מדיניות הריבית של בנק ישראל, מחשב הבנק כממוצע של ההערכות שמפרסמים האנליסטים השונים במשק.

מהנתונים החודשיים שמפרסם היום (ב') בנק ישראל מתברר עוד כי על פי שיטת החישוב הנוספת של הבנק, זו של הפרשי התשואות בשוק אגרות החוב הממשלתיות, נרשמה בחודש האחרון עלייה קלה של 0.1% באינפלציה הצפויה, לרמה של 2.3%. יחד עם זאת, נתון זה נחשב למעט בעייתי ולהרבה פחות אמין, והוועדה המוניטרית של בנק ישראל נוטה לייחס לו חשיבות מועטה יחסית במהלך דיוני הריבית החודשיים.

יחד עם האינפלציה הצפויה הנמוכה, נרשמת בחודשים האחרונים ירידה גם ברמתה של האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור. נתונים שפרסמה הלמ"ס בשבוע שעבר מראים כי בשנת 2012 הגיעה האינפלציה לרמתה הנמוכה ביותר בשש השנים האחרונות: 1.6%. זאת לעומת אינפלציה של 2.2% בשנת 2011 ושל 2.7% בשנת 2010. מגמת האינפלציה בארבעת החודשים האחרונים אף נמוכה מעט יותר ומסתכמת בשיעור שנתי של 1.4% בלבד.

סביבת אינפלציה נמוכה זו לא אמורה להשפיע על החלטת הריבית הקרובה של בנק ישראל, ובתחילת השבוע הבא צפויה הוועדה המוניטרית של הבנק להחליט על השארת הריבית לחודש פברואר ללא שינוי, ברמה של 1.75%. זאת לאחר שבחודש שעבר הפחיתה הוועדה המוניטרית את הריבית ב- 0.25%.

תגיות