אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממונה על הגבלים פסל את השתתפותה של שיכון ובינוי במיזם לייצור חשמל צילום: בועז אופנהיים

הממונה על הגבלים פסל את השתתפותה של שיכון ובינוי במיזם לייצור חשמל

החברה רכשה 50% מתחנת כוח שעתידה לייצר חשמל בעזרת מים, אך הממונה קבע כי היא כבר מחזיקה בתחנה דומה והתחרות עשויה להיפגע

29.01.2013, 12:42 | ליאור גוטמן

הממונה על ההגבלים העסקיים דיויד גילה פסל הבוקר (ג') את השתתפותה של חברת שיכון ובינוי במיזם להקמת תחנת כוח "ירוקה" בצפון.

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בתחנת כוח שעתידה לקום באזור צוק מנרה במטרה לייצר חשמל בטכנולוגיה של "אגירה שאובה" באמצעות טורבינה הפועלת בכוח מים שנשאבו מבעוד מועד תוך ניצול הפרשי גבהים. לטענת גילה, שיכון ובינוי כבר שותפה במיזם דומה באזור הגלבוע, ומאחר שהמדינה אישרה עד היום הקמה של שלוש תחנות כוח בלבד מטכנולוגיה זו (בכוכב הירדן, בצוק מנרה ובגלבוע) אחזקה של שיכון ובינוי בשתיים משלוש התחנות מהווה פגיעה לכאורה בתחרות.

תחנת הכוח בטכנולוגיית אגירה שאובה שעתידה לקום בצוק מנרה מתוכננת להיבנות על המורדות המזרחיים של רכס רמות נפתלי על ידי חברות שותפות של אורתם סהר ואלקטרה, ועלות הקמתה נאמת במיליארד שקל. התחנה תפיק כ-200 מגה וואט, שהם כ-1.7% משיא הביקוש לחשמל שנרשם בקיץ האחרון בישראל. יתרונה של טכנולוגיית האגירה השאובה היא המהירות שבה ניתן להגדיל את תפוקת החשמל במשק עם הפעלת התחנה, פעולה שאורכת דקות ספורות בלבד לעומת כמה שעות הפעלה בתחנת כוח קונבנציונלית. יתרון שני הוא הפטור משריפת דלקים שנדרשים לייצור חשמל. בינואר 2012 דיווחה שיכון ובינוי שרכשה 50% מהפרויקט מידי אורתם סהר, הפועלת יחד עם אלקטרה.

התחנה השנייה שבה שותפה שיכון ובינוי עתידה לקום באזור הגלבוע ותפיק כ-300 מגה וואט. עלות הקמתה מגיעה ל-1.5 מיליארד. בדומה לפרויקט במנרה, החזקות בפרויקט באזור הגלבוע מתחלקות בין שיכון ובינוי אורתם סהר (38%) ואלקטרה (62%). שיכון ובינוי שילמה 42 מיליון שקל בעבור קבלת הזכויות בפרויקט.

תגיות