אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן זווית: אחרי הראלי - גיוסי שיא למניות חו"ל

קרן זווית: אחרי הראלי - גיוסי שיא למניות חו"ל

קרנות מניות חו"ל גייסו 200 מיליון שקל בינואר - הגיוס החודשי הגבוה ביותר מיולי 2007

12.02.2013, 08:01 | צבי סטפק ורוני אפטר
המשקיעים ממשיכים להסתער על קרנות הנאמנות המסורתיות, והפעם אין אלו רק הקרנות הקונצרניות והאג"ח הכלליות שנהנות מגיוסים ערים, אלא גם קרנות הנאמנות המנייתיות, בדגש על קרנות מניות חו"ל. אלו האחרונות נהנו מגיוסים של כ־200 מיליון שקל - הגיוס החודשי הגבוה ביותר מיולי 2007, על רקע מחירי שיא שהגיעו אליהם חלק ממדדי המניות המובילים בחו"ל. אגב, תעודות הסל על מניות חו"ל הרשימו אף הן, עם גיוסי שיא של 1.1 מיליארד שקל בינואר.

מי זוכר את המשבר?

בארה"ב טיפס מדד דאו ג'ונס בחודש שעבר ב־5.8% ומדד S&P 500 זינק ב־5%, שניהם נסחרים ברמות של סוף 2007. גם מדד דאקס הגרמני ומדד ניקיי היפני שברו שיאים של קרוב לחמש שנים. מנגד, מדדי המניות המקומיים פתחו את 2013 עם מגמה מעורבת: מדד ת"א־25 ירד ב־0.7%, מדד הבנקים איבד 1.6% ומדד נפט וגז נפל ב־3.5%, ואילו מדד ת"א־75 הוסיף 1.3%, נדל"ן־15 העלה 2% ויתר־50 זינק ב־4.6%.

העליות בשוקי חו"ל נבעו מתחושת הרגיעה שנוצרה סביב האג"ח של ממשלות איטליה וספרד ומהדו"חות הכספיים שממשיכים להיות חיוביים.

מנגד, בישראל, תהליך הרכבת הקואליציה, ולצדו נתוני הגירעון הגבוהים, ההודעה על עזיבתו של נגיד בנק ישראל סטנלי פישר והידיעות מפרסומים זרים על תקיפה ישראלית בסוריה, הביאו את השוק המקומי לדשדש במקום. עם זאת, הריבית הנמוכה (בישראל) עד האפסית (בחו"ל) לא מותירה ברירה למשקיעים שתרים אחר תשואות גבוהות יותר, שבאופן טבעי מובילות אותם לקרנות המנייתיות המקומיות, אם כי בקצב רגוע יחסית.

נתונים אלו משתקפים היטב בביצועי תעשיית קרנות הנאמנות: קרנות מניות ארה"ב נהנו בחודש ינואר מעלייה של 5.1% וב־12 החודשים החולפים מזינוק של כ־11.5%. קרנות מניות אירופה רשמו בינואר עלייה של כ־4.5%, כשהן מובילות את ביצועי קרנות חו"ל בחודש שעבר, כמו גם ב־12 החודשים החולפים, אז הן זינקו ב־17.8%. מישהו בכלל זוכר את המשבר האירופי והירידות החדות בחודשי האביב של 2010 ו־2011?

60% בישראל, 40% בחו"ל

בביצועי קרנות מניות ישראל ניתן להזכיר לטובה את קרנות מניות השורה השנייה והשלישית. קרנות מניות יתר זינקו בחודש ינואר בשיעור של כ־5%, וקרנות מניות ת"א־75 עלו ב־1.3%.

החלוקה לחשיפה המנייתית צריכה, לדעתנו, לעמוד על 60% לקרנות מניות מקומיות ו־40% לקרנות מניות חו"ל. הקרנות המועדפות עלינו להשקעה בחו"ל הן קרנות מניות ארה"ב, אירופה, יפן ושווקים מתעוררים, כשהסקטורים המעניינים הם תעשייה, טכנולוגיה, אנרגיה ומוצרים בני־קיימא - סקטורים שהם יותר פרו־צמיחה ופחות דפנסיביים.

בישראל מומלץ לשלב בין מניות השורה הראשונה באמצעות קרנות מניות ת"א־100, ומן הצד השני - קרנות מניות יתר, שבמקרה של תיקון חד כלפי מעלה ירשמו, ככל הנראה, ביצועי יתר על פני הקרנות המתחרות באותה הקטגוריה.

צבי סטפק הוא יו"ר מיטב. רוני אפטר הוא מנכ"ל מיטב סוכנות לביטוח פנסיוני

השורה התחתונה: החשיפה המנייתית צריכה לעמוד על 60% לישראל ו־40% לחו"ל. הסקטורים המומלצים בחו"ל: תעשייה, טכנולוגיה ואנרגיה. בישראל מומלץ לשלב בין קרנות מניות ת"א־100 למניות יתר

תגיות