אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התראיינתם לג'וב חדש ולא קיבלתם עדיין תשובה, מה לעשות? צילום: שאטרסטוק

התראיינתם לג'וב חדש ולא קיבלתם עדיין תשובה, מה לעשות?

אל תשארו אדישים, נסו לברר אבל אל תהפכו לנודניקים. אל תחששו לפנות לדרגים שונים בחברה כדי לקבל תשובה אבל בעיקר אל תקחו אישית שתיקה מצד החברה, ייתכן שהמשרה בכלל בוטלה שלא באשמתכם

25.02.2013, 21:40 | סוכנויות הידיעות

הצלחתם להגיע לראיון העבודה המיוחל, לדעתכם הוא עבר בסדר ועכשיו במשך שבוע שלם אתם בודקים באובססיביות את תיבת הדוא"ל שלכם כדי לדעת אם התקבלתם לעבודה אבל מתאכזבים בכל פעם לגלות שעדיין לא נתקבלה תשובה.

לפניכם 9 דברים שתוכלו לעשות כדי להתמודד עם המצב:

1. תפסו יוזמה. אל תשבו ורק תחכו. עשו "פולו אפ" אך הימנעו מלנדנד.

2. תכננו את צעדיכים. אם תשלחו יותר מדי אימיילים או תצלצלו ללא הפסק, תחשבו כנודניקים, אך אם לא תעשו דבר, אתם עלולים להיתפס כאדישים ולא מעוניינים. עשו תכנית המגבילה את מספר טלפונים או האימיילים לפרק זמן מסוים. אם קיבלתם תשובה חיובית – מה טוב. אם לא – המשיכו הלאה.

מחפשים עבודה (אילוסטרציה), צילום: shutterstock מחפשים עבודה (אילוסטרציה) | צילום: shutterstock מחפשים עבודה (אילוסטרציה), צילום: shutterstock

3. היו אדיבים. הקפידו להיות אדיבים בטלפון ובאימייל, גם אם אתם כועסים או נפגעים שלא קיבלתם עדיין תשובה – ייתכן שהחברה עדיין בתהליכי ראיון ועדיין לא הגיעה להחלטה. דעו שיזכרו אתכם בזכות המקצוענות והאדיבות שלכם.

4. חפשו קשרים בחברה. בדקו בפייסבוק, בלינקדן ובטוויטר ואצל חברים וקולגות לשעבר אם אחד מהם עובד בחברה או המכיר אחד מעובדי החברה. אם אתם מוצאים מישהו כזה, נסו לבקש ממנו שיכניס מילה טובה עליכם ושיברר מה הסטאטוס של המשרה.

ראיון עבודה (אילוסטרציה), צילום: shutterstock ראיון עבודה (אילוסטרציה) | צילום: shutterstock ראיון עבודה (אילוסטרציה), צילום: shutterstock

5. שימו לב לתגובה לפנייה שלכם. אם התקשרתם לחברה כדי לברר מה הסטאטוס של המשרה והתגובה  הייתה חמה ואוהדת – יש סיכוי סביר שהתקבלתם לעבודה. אם מתייחסים אליכם בקרירות במקרה הטוב, הגיע הזמן להמשיך הלאה בחיפושי העבודה.

6. פנו לדרגים השונים. אם אינכם מצליחים לקבל תשובה ממחלקת כוח אדם לאחר מספר בירורים, פנו לדרג בכיר יותר. לעיתים קרובות תגלו שככל שתגיעו גבוה יותר, כך גם תיענו באדיבות רבה יותר. פנייה ישירה לאדם שתחתיו אתם אמורים לעבוד יכולה לזרז תהליכים.

7. לכו לפי תחושות הבטן והיו מציאותיים. במקום לשכנע את עצמכם שהם לא קיבלו את 37 המיילים שלכם, המשיכו הלאה ולכו לפי תחושות הבטן – הן בדרך כלל מדויקות.

שורה של מראיינים. מה החליטו? (אילוסטרציה), צילום: shutterstock שורה של מראיינים. מה החליטו? (אילוסטרציה) | צילום: shutterstock שורה של מראיינים. מה החליטו? (אילוסטרציה), צילום: shutterstock

8. עדכנו את המעסיק העתידי. במקום רק להתקשר ולשלוח אימיילים לשם בירור ההחלטה, דאגו גם לעדכן את המעסיק העתידי בהתפתחויות בצד שלכם. כך תזכירו לו שאתם עדיין ממתינים לתשובה, מבלי להישמע אינטרסנטיים.

9. אל תיקחו את זה אישית. קחו בחשבון שייתכן שהסיבה שבגללה לא שמעתם מהחברה היא שמשרה בוטלה, שונתה, צומצמה בהיקפה או במשכורת המוצעת. רוב החברות לא ששות לפרסם מידע כזה ומעדיפות פשוט לשמור על שתיקה. השתמשו בכישורי השיווק שלכם וחפשו משרה אחרת.

תגיות