אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההסדר באלביט הדמיה צילום: אוראל כהן

ההסדר באלביט הדמיה

לפי המתווה שפורסם, מחיר המניה מנופח - ומשקף צפי לירידה של 50%

27.02.2013, 12:10 | אורי טל טנא

על פי הסדר החוב המוצע באלביט הדמיה שפורסם מוקד יותר היום, מחזיקי המניות הנוכחיים יישארו עם 14% ממניות החברה ומחזיקי האג"ח יקבלו 86% מהמניות ועוד סדרת אג"ח חדשה בהיקף של 300 מיליון שקל הנושאת ריבית שנתית של 8%.

קראו עוד בכלכליסט

אם נגזור מהתמורה הצפויה למחזיקי האג"ח את השווי ששוק ההון גוזר לחברה לאחר יישום ההסדר (בהינתן שהוא אכן יתבצע), אז סדרת האג"ח החדשה צריכה להיסחר לפי שווי קרוב יחסית לפארי וזאת מכיוון שהמינוף של החברה לאחר ההסדר יהיה נמוך.

ניקח הערכה פסימית של מחיר של 80% לכל שקל נקוב אג"ח חדש ונקבל שווי של 240 מיליון שקל לסדרת האג"ח החדשה. שווי השוק של כל סדרות האג"ח נכון להבוקר עמד על 962 מיליון שקל ונכון לכתיבת שורות אלו הוא עומד על קרוב למיליארד שקל. מכך נובע ערך של כ-760 מיליון שקל ל-86% ממניות אלביט הדמיה שלאחר הסדר החוב ו-884 מיליון שקל לערך השוק הכולל של החברה.

מחזיקי המניות הנוכחיים יישארו עם 14% מערך זה, כלומר ערך השוק הנוכחי של המניה צריך לעמוד על 124 מיליון שקל. ערך שוק זה משקף מחיר של כחמישה שקלים למניה. לכן, התמחור היחסי בין האג"חים למניות של אלביט הדמיה מבהיר שמחיר המניה הנוכחי מנופח ומשקף צפי לירידה של 50% במחיר המניה. כל עוד לא תחול הירידה במחיר אלביט הדמיה עדיף להיחשף לחברה באמצעות רכישת אג"ח ולא באמצעות רכישת מניות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תשובות
אכן שאלת המפתח היא מה יהיה שווי החברה בהינתן ביצוע ההסדר. ועדיין, בהינתן ויבוצע ההסדר מי שמחזיק היום 1000 ש"ח באג"ח ומי שמחזיק 2000 ש"ח במניה, יקבלו בתוך מספר חודשים סכום זהה. אז למה לשלם כפול? הסיבה לעיוות במחיר המניה היא הקושי לבצע עליה שורט (קשה לקבל השאלות). מחזור המסחר אתמול במניה, 16.5 מיליון ש"ח, מהווה תעודת עניות לבורסה המקומית ולסוחרים במניה שלא יודעים לבצע חישוב פשוט. בטור שאכתוב לשבוע הבא אנסה לנתח את מצב החברה בהינתן יישום ההסדר. קשה להעריך את היקף התספורת כיוון וקשה להעריך את שווי הנכסים (מרביתם אינם סחירים). לגבי הקלקלן... ההון העצמי החיובי של אלביט הדמיה נובע מאיחוד הדו"חות עם פלאזה סנטרס לה הון עצמי של מעל לחצי מיליארד אירו אך ערך שוק של כמאה מיליון אירו בלבד. הסיבה העיקרית להפרש היא שמרבית הנכסים של פלאזה שנטרס הם קרקעות במזרח אירופה ובהודו (מעל לחצי מיליארד אירו) שהשוק מהעריך ששווין הנוכחי נמוך בהרבה מהערך בו הן רשומות במאזן. קנה חתול במאה מיליון אירו, ממן את הרכישה בהלוואה של 90 מיליון אירו ובהון עצמי של 10 מיליון אירו, ואז יש לך במאזנים חתול בשווי מאה מיליון אירו, חוב של 90 מיליון אירו והון עצמי של 10 מיליון אירו. אכן קלקלן הוא מי שלא בוחן באופן ביקורתי את ההון העצמי.
אורי טל-טנא  |  28.02.13
2.
אין ספק שעדיף להחשף להדמיה דרך האגח אבל זה לא אומר שהמניה מנופחת
זה פשוט הרווח לבעלי האגח מההסדר . הדרך הנכונה היא לבדוק מה יהיה שווי החברה לאחר שיימחקו כמעט כל חובותיה . לי דרך אגב אין מושג לכן לא יודע אם מנופחת או לא אבל הדרך בה חישבת אורי את השווי העתידי אינה נכונה .
1  |  27.02.13
לכל התגובות