אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הג'וב החדש של דליה איציק: דירקטורית ברשת רמי לוי שיווק השקמה צילום: טל שחר

הג'וב החדש של דליה איציק: דירקטורית ברשת רמי לוי שיווק השקמה

איציק כיהנה כחברת כנסת עד הבחירות האחרונות ובעבר שימשה כשרה בכמה משרדים. אשתקד העניקה החברה לדירקטורים שאינם מקורבים לבעלי השליטה שכר שנתי בעלות של כ-100 אלף שקל לדירקטור

10.04.2013, 14:29 | גיל קליאן

מינוי מפתיע – יו"ר הכנסת לשעבר דליה איציק מונתה היום לדירקטורית ברמי לוי שיווק השקמה, רשת חנויות המזון שבשליטת רמי לוי.  

קראו עוד בכלכליסט

איציק כיהנה כחברת כנסת עד הבחירות האחרונות מטעם קדימה, ולפני כן כיהנה כשרת התקשורת, שרת התמ"ת וכן השרה לאיכות הסביבה (בטרם שונה שם המשרד למשרד להגנת הסביבה).

רמי לוי (ארכיון), צילום: עומר מסינגר רמי לוי (ארכיון) | צילום: עומר מסינגר רמי לוי (ארכיון), צילום: עומר מסינגר

לוי אמר ל"כלכליסט" על המינוי: "אנחנו מכניסים נשים לדירקטוריון. איציק היא אדם מוכשר, היא יכולה להביא ערך מוסף לחברה כדירקטורית. אני מכיר אותה שנים רבות, אנחנו גדלנו יחד באותה שכונה בירושלים".

החברה לא פירסמה מהו שכר הדירקטורים לו תזכה איציק, אך בשנת 2012 העניקה החברה לדירקטורים שאינם מקורבים לבעלי השליטה עלות שכר שנתית של כ-100 אלף שקל לדירקטור – וניתן להניח כי איציק תזכה לתגמולים בגובה דומה.

מדובר בחדשות מפתיעות נוספות מהחברה, שבשבועיים האחרונים הפתיעה את שוק הקמעונאות כשחשפה שני משקיעים חדשים ברשת – קרן פידליטי שרכשה 5% מהרשת תמורת סכום המוערך בכ-100 מיליון שקל, וקרן ההשקעות של מייסד ענקית המחשבים דל מייקל דל שרכשה מלוי עצמו מניות בכ-90 מיליון שקל והפכה לבעלת עניין בקמעונאית שהחלה את דרכה בשנות ה-70 בשוק מחנה יהודה.

תגיות

62 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

61.
ל-57. דירקטורים מצביעים באסיפות לפי רצון הבעלים
בשביל זה הם מקבלים שכר טוב ואפילו מניות כאופציות שאפשר להמיר אותן בעתיד בכסף לפי רצונם ותלוי במצב השוק ובשווי המניות, וכך והבעלים מצליחים באופן "חוקי" לבצע את כל מה שהם רוצים בחברה. לפעמים יש חברות שבעלי המניות יכולים לבוא ולהשתתף בהצבעות אבל זה משום מה לא קורה, ואולי זה אומר דרשני??? אולי מישהו רוצה לשנות או להוסיף למה שכתבתי כאן?
רינה , ת"א  |  18.04.13
60.
הדירקטורים בחברות וגופים ציבוריים הצרה חולה של המדינה
למה אין תקופת צינון בין פרישה מהכנסת והעבודה בגופים הנ"ל וחברות פרטיות וחברות בבורסה? הצבעות הדירקטורים במקרים רבים אינם טובים לציבור ובמיוחד לא לחברות שהמניות שלהן רשומות בבורסה והציבור משקיע בהן. צריך יותר ביקורת על נושאים אלה, ראו מה קורה עכשיו לתספורות ולדנקנר ובנק לאומי שמוחק לו חובות ענק כשהציבור מושקע במניות של בנק לאומי. דרך אגב - מה המשכורת ושאר התנאים הכספיים של דליה איציק בחברה הבורסאית של רמי לוי?
rina , ת"א  |  18.04.13
לכל התגובות