אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"גרמניה וקרן המטבע הרגו יונה באמצעות פצצת אטום" צילום: אי פי איי

"גרמניה וקרן המטבע הרגו יונה באמצעות פצצת אטום"

בכיר במשרד האוצר הקפריסאי מאשים כי גרמניה והקרן "הרסו מערכת כלכלית שעבדה". כאשר נשאל האם ההסכם הפר את זכויותיהם של בעלי הפיקדונות, השיב: "כאשר מתעסקים עם כוחות כיבוש, לא איכפת להם מזכויות אדם"

20.04.2013, 11:33 | סוכנויות הידיעות
היחס שקיבלה קפריסין מגרמניה ומקרן המטבע הבינלאומית דומה להריגת יונה באמצעות פצצת אטום" - כך אמר כריסטוס פטסלידס, המזכיר הקבוע של משרד האוצר באי.

קראו עוד בכלכליסט

פטסלידס לקח חלק בשיחות על תוכנית החילוץ שהעבירו האיחוד האירופי וקרן המטבע לקפריסין. את הדברים אמר במסגרת חקירה שנפתחה אתמול במדינה, שבוחנת את הנסיבות שהובילו למשבר הכלכלי באחת הכלכלות הקטנות בגוש היורו. דפטסלידס טען בפני ועדת החקירה כי צוות "קשוח" של טכנוקרטים הטיל עונש פיסקאלי חמור על קפריסין. "הדרישות של גרמניה וקרן המטבע...זה כאילו הם ירו ביונה עם פצצת אטום", האשים.  

תור לבנק בקפריסין, במרץ, צילום: איי אף פי תור לבנק בקפריסין, במרץ | צילום: איי אף פי תור לבנק בקפריסין, במרץ, צילום: איי אף פי

אזרחים רבים בקפריסין איבדו במרץ את החסכונות שלהם, לאחר שהמדינה גיבשה הסכם שייאלץ בעלי פיקדונות בשווי של יותר מ־100 אלף יורו המוחזקים בשני הבנקים הגדולים במדינה לספוג תספורת שהרווחים ממנה ישמשו "כרית ביטחון" לקבלת חילוץ בשווי 10 מיליארד יורו. כאשר נשאל פטסלידס האם ההסכם הפר את זכויותיהם של בעלי הפיקדונות, השיב: "כאשר מתעסקים עם כוחות כיבוש, לא איכפת להם מזכויות אדם".

קפריסין, שהציבה עצמה כמרכז שירותים פיננסיים לזרים, עומדת כעת בפני עתיד קודר לאחר שהמוניטין שלה נחרב והכלכלה נמצאת במיתון עמוק. "הם הרסו מערכת כלכלית שעבדה", אמר פטסלידס. "נכון, יש לנו חסרונות, אך עוצמת העונש גדולה במידה ניכרת מהיקף הבעיה".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
ל-7. אתה מפספס בענק
אני דווקא מסכים איתך לגבי עניין "בית המשפט של מעלה", והמוסריות של חוסר המידתיות. אבל כאן פגעו בגורם הלא נכון. איש לא פגע בבנקאים אשר לקחו סיכונים מיותרים. איש לא פגע בפוליטיקאים אשר גיבו אותם. במי פגעו? בזכויות הקניין של הלקוחות, שהם הצד הכי פחות אחראי למשבר. מה השיגו בצעד המטופש הזה? שאיש לעולם לא ישקיע אגורה שחוקה בקפריסין, ושכלכלתה הרוסה לעד. יתירה מכך - שלנוכח התקדים אנשים רבים חוששים להשאיר את כספם בבנק, גם במדינות כמו יוון, ספרד ופורטוגל. כלומר, החלישו את הבנקים במדינות הפגיעות ובעצם יצרו את התנאים להתמוטטותם.
אורן  |  21.04.13
11.
הנה ההסבר מה קשור כבוש
כבוש הוא מצב שבו גוף זר שולט במדינה ומשתמש בה לתועלתו ולא לתועלת התושבים כיום מתקיים בעולם בעקר כבוש כלכלי חברות רב לאומיות קונות חברות (מספרים לכם שזו "השקעה בכלכלה") משתמשות ברווחים לטובתם, לא משלמות מסים ומקיימות משטר של ניצול כלפי המקומיים ("אנחנו") זה כבוש !!
בטריה  |  21.04.13
לכל התגובות