אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם פייסבוק תשים קץ לסודיות השכר צילום: עמית מגל

האם פייסבוק תשים קץ לסודיות השכר

הרשתות החברתיות מתחילות להשפיע גם על שוק העבודה. לפי הוול סטריט ג'ורנל, חשיפת היתר מובילה לשיחות שכר, שבתורן מובילות לשינויים בשכר

23.04.2013, 14:35 | סוכנויות הידיעות

אם יש פרט שהעובדים לא ידברו עליו כמעט לעולם הוא נושא השכר. כך שבמידה ונפלט לכם בכל זאת המידע, כדאי שתוודאו שנחשפתם בפני אדם דיסקרטי במיוחד, שלא ימהר להלשין לממונים שפתחתם את הפה. ההתנהלות הזו היא תמוהה, שכן אם נדע מה השכר של שאר העובדים, נהיה בעמדת מיקוח טובה יותר. ואם יש אפליית שכר מכל סוג, היא תוכל להיחשף. ולמרות זאת, העובדים עדיין מפחדים לנהל שיחות מסוג זה.

תלוש משכורת. עד היום נושא שלא מדברים עליו, צילום: גלעד קוולרצ תלוש משכורת. עד היום נושא שלא מדברים עליו | צילום: גלעד קוולרצ'יק תלוש משכורת. עד היום נושא שלא מדברים עליו, צילום: גלעד קוולרצ

המגמה הזו מתחילה להשתנות, בעיקר בזכות הרשתות החברתיות. בכתבה שפורסמה בוול סטריט ג'ורנל נטען כי השינוי נובע מכך שבני דור המילניום – כלומר מי שנולדו בשנות ה-80 וה-90 – מצטרפים לכוח העבודה. שכן, הם רגילים לתעד את חייהם בזמן אמת בפלטפורמות כמו פייסבוק וטוויטר, ובכך הם מכניסים למשרד את רוח החשיפה העצמית הזו.

בכתבה מדגישים כי לא רק שבני המילניום נוטים לחלוק מידע, אלא הם גם משתמשים במידע הזה כדי להשיג העלאות שכר. חשיפת היתר מובילה לשיחות שכר, שבתורן מובילות לשינויים בשכר. אולם בכתבה מדגישים כי לא הכל ורוד בגישת הפתיחות הזו. "פערי שכר, כשהם הופכים להיות פומביים יכולים לגרום לתסכול, לקנאה ולתרעומת בקרב העובדים, בייחוד בקרב מי שמגלה שהוא בקצה התחתון של השכר", נכתב. עובדים מאושרים הופכים להיות מתוסכלים, הם מזהירים. בעוד שהבוסים מוצאים עצמם הודפים שלל מחפשי העלאות שכר. אולם ההערכה היא כי לאורך זמן, העובדים והמעסיקים כאחד יתרגלו למצב החדש.

"התפתחה בדור שלי תרבות של שקיפות...הרי ככל שאתה יותר צעיר כך עולה הסבירות שהמעסיק ינסה לשלם לך פחות. ולכן משתלם לכולם לדעת כמה מרוויחים שאר העובדים, אולי מלבד למעסיק", סיפר לעיתון דסטין זיק (25). אכן, האדם היחיד שכנראה יפסיד אם נתוני השכר יהפכו להיות ציבוריים הוא כמובן, המעסיק. זו אחת הסיבות העיקריות לכך ששיחות שכר נותרו עד כה "דיסקרטיות". למעשה, מרבית בני דור המילניום עדיין לא ממהרים לחשוף את נתוני השכר המלאים שלהם בפייסבוק או בטוויטר, אלא הם מעדיפים להתייעץ עם כמה עובדים קרובים ולקבוע יחד אסטרטגיית פעולה. "זה דומה למיקור המונים, שבא בטבעיות לבני הדור הזה".

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
רק המעסיקים מרוויחים מחשאיות השכר
כאשר העובדים חולקים מידע לגבי השכר -> המקופחים מבקשים יותר -> השכר הממוצע באירגון עולה -> ואז גם המועדפים מקבלים קצת יותר לרוב מכיוון והם בעלי כושר מיקוח גבוהה יותר. זאת הסיבה היחידה שמחדירים בארה"ב את החשאיות "על מנת להגן על העובד" לכאורה והשטות הזאת חדרה לאחרונה גם לארץ הקודש
יוסף מהעיריה , פתח תקווה  |  24.04.13
9.
דוגמה של מגיב 6 מצויינת
שקיפות תגרום למירמור וירידה בתיפקוד, במיוחד בישראל איפה שכל פוץ מטומטם מחשב את עצמו יהודי גאון. אם שכר יהיה שקוף, אז תמיד יהיו ממורמרים. או אלה שמקבלים פחות כי הם יותר גרועים ולא מבינים את זה, או אלה שמקבלים אותו דבר, אבל יודעים שהם יותר טובים מאחרים.
DO  |  23.04.13
לכל התגובות